Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Montana on Tour: Londyn/Zimowy Zieleniec. Now: Nove Mesto

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
dangol
Weteran
Re: Montana on Tour: Majowa Polska....

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 03.11.2015 12:17

marze_na napisał(a): relację z Wrocławia i teraz chodzi za mną pomysł, żeby trochę tu o swoim mieście popisać

Byłoby fajnie, zwłaszcza że relacja zostałaby okraszona super fotkami :) .
Kiedyś zamierzałam wrzucić nieco więcej o Wrocławiu w moim dolnośląskim temacie (coś tam nawet wkleiłam), ale w rezultacie odbiegłam w nieco odleglejsze rejony naszego kraju. Jakiś zasób niedoskonałych zdjęć z naszego miasta mam, więc ewentualnie mogłabym czasem wtrącić coś do Twojej relacji.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.11.2015 18:12

piekara114 napisał(a):No i przeliczyłam się. Zdjęcie mam, ale my zasłaniamy zamek....

Może jednak coś się znajdzie ;)
Mi ludzie na fotce nie przeszkadzają :)

dangol napisał(a):Tak samo niestety było z moją krótką :( wizytą w Lublinie kilka lat temu… Oczywiście, obiecałam sobie powrót, ale wyszło :mrgreen: jak zwykle.
Nałęczów - głównie w deszczu i pomiędzy siąpaniem, jedyny słoneczny moment (ale to już w drodze powrotnej z Lublina) trafił się na :roll: cmentarzu. Warto o nim wspomnieć zważywszy na to, że dziś Dzień Zaduszny. Sporo tam zabytkowych nagrobków…

Niektóre cmentarze są hmm jak to powiedzieć ...mocno klimatyczne
Wracając ostatnio z centralnej Polski zatrzymałem się w Pelplinie (pokażę kiedyś), m.in jest tam przy samej ulicy niesamowity cmentarz przy kościele, groby z XIX i początku XX wieku

Jednak cmentarze w Edynburgu wywarły na mnie największe wrażenie.... one są po prostu zupełnie inne

walp napisał(a):No mam to samo. Tak popatrzyłem na mapę i uświadomiłem sobie, że spośród 18 polskich miast wojewódzkich,
nie byłem tylko w Lublinie. 8O Toż to trzeba nadrobić ... tylko żeby wpasować się w grafik. :)

Dobrze, że są relacje. :wink:

Ja np nie byłem nigdy w Rzeszowie 8O Przemyślu 8O Zamościu... 8O
Karygodne... bedę to mam nadzieję nadrabiał

kulka53 napisał(a):Ja w swoich zasobach znalazłem taką fotkę (sprzed roku z hakiem)

Dziekuje za fajne uzupełnienie Lublina :)

Nefer napisał(a):Pięknie pokazany Lublin. :)
Świetną mieliście pogodę.
My byliśmy w maju zeszłego roku dwa dni i niestety jeden dzień był deszczowy.
Ale absolutnie nie przeszkodziło nam to w zwiedzaniu, m.in. pojechaliśmy do skansenu.

Akurat nam się trafiło :)
W skansenie nie byliśmy niestety, polecasz?

Franz napisał(a):Pięknie, Tony. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek

Dziękuję Wojtku! :)

piekara114 napisał(a):Właśnie, z dziećmi to do lubelskiego skansenu, wielki wiatrak można zobaczyć :D

Masz fotki? :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.11.2015 18:18

tony montana napisał(a):
walp napisał(a):No mam to samo. Tak popatrzyłem na mapę i uświadomiłem sobie, że spośród 18 polskich miast wojewódzkich,
nie byłem tylko w Lublinie. 8O Toż to trzeba nadrobić ... tylko żeby wpasować się w grafik. :)
Dobrze, że są relacje. :wink:

Ja np nie byłem nigdy w Rzeszowie 8O Przemyślu 8O Zamościu... 8O

Pocieszę Cię, w Przemyślu i Zamościu też nie byłem. I jeszcze w wielu innych ciekawych miejscach.

Pisząc o 18 miastach wojewódzkich (dwa województwa mają po dwa miasta), brałem pod uwagę aktualny podział administracyjny kraju. :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.11.2015 19:05

tony montana napisał(a):
piekara114 napisał(a):No i przeliczyłam się. Zdjęcie mam, ale my zasłaniamy zamek....

Może jednak coś się znajdzie ;)
Mi ludzie na fotce nie przeszkadzają :)

Nic z tego, widać nas a zamku jest może 10%, ale mówiłam o takim widoku (zdj. z netu)
Obrazek

tony montana napisał(a):
Nefer napisał(a):Ale absolutnie nie przeszkodziło nam to w zwiedzaniu, m.in. pojechaliśmy do skansenu.

piekara114 napisał(a):Właśnie, z dziećmi to do lubelskiego skansenu, wielki wiatrak można zobaczyć :D

Masz fotki? :)

Mam, ale z analogowego i to z jakiegoś 1994 roku :D Wiatrak widać było ze satrej drogi łączącej Lublin z Puławami, teraz pewnie drzewa zasłoniły, a skansen znajdziesz tu i zdjęcie z netu
Obrazek
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 09.11.2015 21:11

tony montana napisał(a):Ja np nie byłem nigdy w Rzeszowie 8O Przemyślu 8O Zamościu... 8O

Koniecznie :!: :D .

Zamość - wiadomo renesansowa perełka.
W Rzeszowie bawiliśmy wiosną całe trzy dni :) . Mam dwa skojarzenia, po pierwsze bardzo ładny Rynek, po drugie terror samochodowy jakiego nie spotkałam jeszcze nigdzie w Polsce :roll:. Przejścia dla pieszych, do których szło się setki metrów i strefa parkingowa obejmująca calutki ścisłe centrum - auta parkowały dosłownie wszędzie :evil:.
001-IMG_4661.jpg

A Przemyśl? Jedno z moich najulubieńszych polskich miast 8) . Cudownie położone, ze śliczną zabudową. W zasadzie mogłabym się przeprowadzić :hearts:.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 09.11.2015 21:35

tony montana napisał(a):Akurat nam się trafiło :)

Jak najbardziej, moim zdaniem warto go odwiedzić. :)
Oprócz części wiejskiej, jest też część miejska.
Trzy zdjęcia pozwalam sobie wrzucić. :wink:
Załączniki:
Lublin_maj2014 078.jpg
Lublin_maj2014 073.jpg
Lublin_maj2014 048.jpg
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 09.11.2015 21:38

piekara114 napisał(a): mówiłam o takim widoku (zdj. z netu)
Obrazek

Moja fotka z jedynej (jak dotąd) wizyty w Lublinie, 2010 rok:

Obrazek
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 10.11.2015 07:39

tony montana napisał(a):Teraz nie wiem, czy to będzie tylko koncert Ironów z córką czy dłuższy pobyt cała Rodziną

marze_na napisał(a):Eee tam, jak już przyjedziesz to zostań, żeby co nieco zobaczyć.
Ktoś mnie jakiś czas temu na forum pytał o relację z Wrocławia i teraz chodzi za mną pomysł, żeby trochę tu o swoim mieście popisać.

Chyba tak zrobimy, choc póki co nie mogę planować nawet ferii zimowych, a co dopiero lipca :(

marze_na napisał(a):Ciekawe gdzie teraz zabierze nas Tony?

W planie "majowym" są jeszcze tylko Puławy i Janowiec

Natomiast niedawno byłem przejazdem w Elblągu i Pelplinie :)

:papa:

FUX napisał(a):Lublin robi wrażenie; szkoda, że leży tak daleko od wszystkiego...
:mrgreen:

No mi własnie tamta PRZEPIĘKNA jak słyszałem i oglądałem część naszego Kraju nie wpadła jeszcze w 'ręce"

ASIULA HK napisał(a):Byłam w Lublinie 3 lata temu, tez za krótko.
Miasto to, też bardzo przypadło mi do gustu :)
Może jeszcze tam wrócę.

Życzę Ci (oraz sobie) jeszcze niejednej wizyty w Lublinie

8)

dangol napisał(a):
marze_na napisał(a): relację z Wrocławia i teraz chodzi za mną pomysł, żeby trochę tu o swoim mieście popisać

Byłoby fajnie, zwłaszcza że relacja zostałaby okraszona super fotkami :) .
Kiedyś zamierzałam wrzucić nieco więcej o Wrocławiu w moim dolnośląskim temacie (coś tam nawet wkleiłam), ale w rezultacie odbiegłam w nieco odleglejsze rejony naszego kraju. Jakiś zasób niedoskonałych zdjęć z naszego miasta mam, więc ewentualnie mogłabym czasem wtrącić coś do Twojej relacji.

Dziewczyny - po prostu wrzucajcie foty i okraszajcie je fajnymi opisami ! :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.11.2015 09:08

dangol napisał(a):
piekara114 napisał(a): mówiłam o takim widoku (zdj. z netu)

Moja fotka z jedynej (jak dotąd) wizyty w Lublinie, 2010 rok:

Mieliście przepiękną pogodę, a pan w różowej koszulce siedzi na miejscu na najlepsze zdjęcie z zamkiem w tle.
Jak drzewa będą tak szaleć to niedługo widok na zamek przysłonią....
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 10.11.2015 09:32

Z zamkiem w tle :wink:
Załączniki:
DSC05742.JPG
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.11.2015 10:50

ASIULA HK napisał(a):Z zamkiem w tle :wink:

Kiedyś tej miniatury katedry to nie było... Ja pamiętam plac Po Farze jeszcze jako zaniedbane miejsce, w ogóle cała Grodzka oraz okolice Trybunału były nieciekawe: zaniedbane, brudne i takie nieprzyjemne. Teraz jest zdecydowanie lepiej, ale jeszcze wiele kamieniczek, zwłaszcza w bocznych, uliczka wymaga remontu i dopieszczenia.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.11.2015 10:52

Tony może coś jeszcze skrobniesz, bo wychodzi na to, że my ten Lublin zwiedzamy i pokazujemy, a to Ty z Przyczepką tam byłeś :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 10.11.2015 11:03

piekara114 napisał(a):Ja pamiętam plac Po Farze jeszcze jako zaniedbane miejsce, w ogóle cała Grodzka oraz okolice Trybunału były nieciekawe: zaniedbane, brudne i takie nieprzyjemne. Teraz jest zdecydowanie lepiej, ale jeszcze wiele kamieniczek, zwłaszcza w bocznych, uliczka wymaga remontu i dopieszczenia.

3 lata temu, jeden z widoków z okolic zamku, wygladał mało ciekawie :roll:
Nie wiem jak jest teraz.

Sorry...
Załączniki:
DSC05758.JPG
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 11.11.2015 16:20

walp napisał(a):Pocieszę Cię, w Przemyślu i Zamościu też nie byłem. I jeszcze w wielu innych ciekawych miejscach.

Pisząc o 18 miastach wojewódzkich (dwa województwa mają po dwa miasta), brałem pod uwagę aktualny podział administracyjny kraju. :wink:

Zdecydowanie trzeba to nadrobić, bo aż wstyd się przyznać, cudze chwalicie, swego nie znacie jak mówi przysłowie

:boss:

piekara114 napisał(a):Mam, ale z analogowego i to z jakiegoś 1994 roku :D Wiatrak widać było ze satrej drogi łączącej Lublin z Puławami, teraz pewnie drzewa zasłoniły, a skansen znajdziesz tu i zdjęcie z netu

Dzięki, materiał przeanalizuję i zachowam na wypadek mojej podróży w tej rejony Polski! :)

marze_na napisał(a):
Zamość - wiadomo renesansowa perełka.
W Rzeszowie bawiliśmy wiosną całe trzy dni :) . Mam dwa skojarzenia, po pierwsze bardzo ładny Rynek, po drugie terror samochodowy jakiego nie spotkałam jeszcze nigdzie w Polsce :roll:. Przejścia dla pieszych, do których szło się setki metrów i strefa parkingowa obejmująca calutki ścisłe centrum - auta parkowały dosłownie wszędzie :evil:.
001-IMG_4661.jpg

A Przemyśl? Jedno z moich najulubieńszych polskich miast 8) . Cudownie położone, ze śliczną zabudową. W zasadzie mogłabym się przeprowadzić :hearts:.

Namawiać do tych pięknych miast mnie nawet nie trzeba, bardziej jest to problem - KIEDY?
:)
A mamy gdzieś te miasta reprezentowane w relacjach na Forum, pamięta ktoś może jakieś relacje?

:papa:

Nefer napisał(a):
tony montana napisał(a):Akurat nam się trafiło :)

Jak najbardziej, moim zdaniem warto go odwiedzić. :)
Oprócz części wiejskiej, jest też część miejska.
Trzy zdjęcia pozwalam sobie wrzucić. :wink:

Bardzo fajnie, cieszę się, że relacja jest odwiedzana i ŻYJE :)

dangol napisał(a):Moja fotka z jedynej (jak dotąd) wizyty w Lublinie, 2010 rok:

No, ale masz chyba ich nieco więcej? ;) :P

ASIULA HK napisał(a):Z zamkiem w tle :wink:

Dzięki za fotkę! 8)

ASIULA HK napisał(a):3 lata temu, jeden z widoków z okolic zamku, wygladał mało ciekawie :roll:
Nie wiem jak jest teraz.
Sorry...

Jednak ma to swój niezaprzeczalny urok uważam.. 8) :boss:

piekara114 napisał(a):Tony może coś jeszcze skrobniesz, bo wychodzi na to, że my ten Lublin zwiedzamy i pokazujemy, a to Ty z Przyczepką tam byłeś :D

O Lublinie to już nie skrobnę, bo już z niego wyjeżdżamy :(
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 11.11.2015 16:38

PUŁAWY

Z Lublina ruszamy w powrotną drogę do powiatu skierniewickiego na noc u Rodziny a potem do domu
Kolejny cel: Puławy, a konkretnie Pałac Czartoryskich
Parkujemy darmowo niedaleko Pałacu
Obrazek

Trwają roboty, więc musimy nieco nadłożyć drogi, aby wejśc na teren zabytku
Obrazek

Ale w końcu...GOOOOL
Obrazek

Obrazek

Ale wodę można by wymienić ;/0
Obrazek

Dumny mieszkaniec terenu pałacowego
Obrazek

Nie wchodzimy na teren bo.... oczywiście jak zwykle "BEZ SENSU" śpieszymy się
Obrazek

Pałac zbudowany został przez Rodzinę Lubomirskich w XVII wieku
Obrazek

Obrazek

Kolejnym naszym, już ostatnim przystankiem po tej krótkiej majowej podróży po Polsce jest Janowiec
Obrazek

SIEMA
tony
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Montana on Tour: Londyn/Zimowy Zieleniec. Now: Nove Mesto - strona 60
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone