Re: Montana on Tour: Majowa Polska....
napisał(a) tony montana » 11.11.2015 16:20
walp napisał(a):Pocieszę Cię, w Przemyślu i Zamościu też nie byłem. I jeszcze w wielu innych ciekawych miejscach.
Pisząc o 18 miastach wojewódzkich (dwa województwa mają po dwa miasta), brałem pod uwagę aktualny podział administracyjny kraju.
Zdecydowanie trzeba to nadrobić, bo aż wstyd się przyznać, cudze chwalicie, swego nie znacie jak mówi przysłowie
piekara114 napisał(a):Mam, ale z analogowego i to z jakiegoś 1994 roku
Wiatrak widać było ze satrej drogi łączącej Lublin z Puławami, teraz pewnie drzewa zasłoniły, a
skansen znajdziesz tu i zdjęcie z netu
Dzięki, materiał przeanalizuję i zachowam na wypadek mojej podróży w tej rejony Polski!
marze_na napisał(a):Zamość - wiadomo renesansowa perełka.
W
Rzeszowie bawiliśmy wiosną całe trzy dni
. Mam dwa skojarzenia, po pierwsze bardzo ładny Rynek, po drugie terror samochodowy jakiego nie spotkałam jeszcze nigdzie w Polsce
. Przejścia dla pieszych, do których szło się setki metrów i strefa parkingowa obejmująca calutki ścisłe centrum - auta parkowały dosłownie wszędzie
.
001-IMG_4661.jpg
A
Przemyśl? Jedno z moich najulubieńszych polskich miast
. Cudownie położone, ze śliczną zabudową. W zasadzie mogłabym się przeprowadzić
.
Namawiać do tych pięknych miast mnie nawet nie trzeba, bardziej jest to problem - KIEDY?
A mamy gdzieś te miasta reprezentowane w relacjach na Forum, pamięta ktoś może jakieś relacje?
Nefer napisał(a):tony montana napisał(a):Akurat nam się trafiło
W skansenie nie byliśmy niestety, polecasz?
Jak najbardziej, moim zdaniem warto go odwiedzić.
Oprócz części wiejskiej, jest też część miejska.
Trzy zdjęcia pozwalam sobie wrzucić.
Bardzo fajnie, cieszę się, że relacja jest odwiedzana i ŻYJE
dangol napisał(a):Moja fotka z jedynej (jak dotąd) wizyty w Lublinie, 2010 rok:
No, ale masz chyba ich nieco więcej?
ASIULA HK napisał(a):Z zamkiem w tle
Dzięki za fotkę!
ASIULA HK napisał(a):3 lata temu, jeden z widoków z okolic zamku, wygladał mało ciekawie
Nie wiem jak jest teraz.
Sorry...
Jednak ma to swój niezaprzeczalny urok uważam..
piekara114 napisał(a):Tony może coś jeszcze skrobniesz, bo wychodzi na to, że my ten Lublin zwiedzamy i pokazujemy, a to Ty z Przyczepką tam byłeś
O Lublinie to już nie skrobnę, bo już z niego wyjeżdżamy