No tak... teraz widać wyraźnie, że troszkę się to miasto zmieniło przez te kilkanaście lat od czasu kiedy zatrzymaliśmy się by połazić po centrum. A do tego taka pogoda się trafiła, bardzo ładnie
tony montana napisał(a):Vjetar napisał(a):piekara114 napisał(a):Tony... kiedy zdjęcia z przejazdu najdłuższym tunelem w Polsce?
Tylko nie jedź z soboty na niedzielę...
Też lekka paranoja..... muszę zapytac Kolegi, który maczał palce w tym tunelu...
tony montana napisał(a):EM BANQUE on DE RIVER BRDA
tony montana napisał(a):Zaproszenie na balety
kmichal napisał(a):... reklama dźwignią handlu ... ...
Pozdrawiam.
kulka53 napisał(a):No tak... teraz widać wyraźnie, że troszkę się to miasto zmieniło przez te kilkanaście lat od czasu kiedy zatrzymaliśmy się by połazić po centrum. A do tego taka pogoda się trafiła, bardzo ładnie
tony montana napisał(a):EM BANQUE on DE RIVER BRDA
Vjetar napisał(a):Ciekawa architektura.
Pzdr
Nefer napisał(a):tony montana napisał(a):Portobello Ministerstwo Śledzia i Wódki
Międzynarodowo i swojsko zarazem .
tony montana napisał(a):Mikeee napisał(a):fajnie, że pokazałeś Hell. w przyszłym miesiącu, spędzę kilka dni w rejonie trójmiasta i wycieczka na cypel właśnie w planach. Chcemy też poznać bardziej Gdańsk (byłem raz, ale tylko na chwilę) i okolice. Jeśli wg Ciebie są miejsca, których nie ma w przewodnikach, a które warto zobaczyć to będę wdzięczny za sugestie
pozdrawiam,
Michał
Gdańsk. Na miasto warto poświęcić co najmniej cały dzień. Oprócz standardów na Old Town polecam Park Oliwski z Katedrą, ale także kamieniczki w samej Oliwie, stary Wrzeszcz też jest fajny na błądzenie bez celu
Musicie podjechać na Westerplatte i nowym tunelem na Stadion Lechijki
Osobiście lubię tez ścieżkę od Brzeźna (molo!) do Jelitkowa i dalej do Sopotu (można bike wypożyczyć na miejscu i całą zrobić w godzinę w jedną stronę)
tony montana napisał(a):Los rzucił mnie na parę godzin do oddalonego o ok. 200 km "BYDGOSZCZU"
tony montana napisał(a):Idę sobie na wyspę
tony montana napisał(a):Kościół Św. Marcina
mysza73 napisał(a):tony montana napisał(a):Kamieniczka jak z Pragi czy innego Budapesztu
Mi jakoś tak od razu Wiedniem zapachniało
tony montana napisał(a): next time, a zapowiada się że będę
walp napisał(a):Miasto mocno niedoceniane.
ASIULA HK napisał(a):Myslę, że dlatego, iż był taki czas, kiedy Bydgoszcz kiepsko się prezentowała
Swego czasu bywałam w Bydgoszczy dość często, i wspominam je jako brudne, zaniedbane miasto
Obecnie jednak, bardzo się to zmieniło
walp napisał(a):Ja podałem wejście na wyspę przez Most Młyński, od Starego Rynku.
walp napisał(a):Budowę Opery Nova pamięta pewnie wielu, bo budowano ją dość długo (1973-2006).
Potter napisał(a):A z Rzeszowa fotki też będą ?
Nefer napisał(a):tony montana napisał(a):To Wieża Ciśnień.
Porządna, pruska robota.
A historia o Niemenie w Chile przednia .
Mikeee napisał(a):
właśnie co najmniej jeden dzień chcemy tam spędzić. Mamy metę w Stegnej. Westerplatte i Old Town jest w planie, dzięki za pozostałe sugestie
pozdrawiam,
M
dangol napisał(a):W Bydgoszczu bywam może nie często, ale z pewnością dość regularnie, gdyż z tegoż miasta wywodzi się Grzesiek, a teściowa mieszka tam do dziś. Tyle, że dość daleko od starówki, więc nie każda rodzinna wizyta związana jest ze spacerem tamże. Niemniej jednak, pozytywne zmiany w wyglądzie miasta zaobserwowałam! Co do zatruć w znanych restauracjach, to dzięki stołowaniu się "u mamusi", ryzyko jest niewielkie. Co nie znaczy, że zerowe. Lat temu bodajże 10, wracając do domu z "nie-mamusinej" imprezy komunijnej, musiałam towarzyszyć córce w nocnym pobycie w szpitalu w Krotoszynie w związku z sensacjami jakie u niej wystąpiły po spożyciu tortu od bydgoskiego renomowanego cukiernika.
tony montana napisał(a):Idę sobie na wyspę
walp napisał(a):A nie, nie... Przechodząc przez most Staromiejski, jeszcze nie znalazłeś się na wyspie. Musiałbyś przejść kilkaset metrów i wtedy znalazłbyś się na Wyspie Młyńskiej, miał okazję zobaczyć zespół architektoniczny zwany Wenecją Bydgoską i napić się piwa nad rzeką w Warzelni.
walp napisał(a):To Katedra św. Marcina i Mikołaja - najstarszy kościół i perła architektury sakralnej w mieście, ale trzeba wejść do środka.
walp napisał(a):Tony, pięknie pokazałeś Bromberg. Miasto mocno niedoceniane. Przez wielu traktowane "tranzytowo". Bydgoszcz nie może równać się pod wzgledem architektonicznym z Toruniem, ale ma sporo do zaoferowania.
.....zapraszam na spacer nad Kanałem Bydgoskim - unikatowym w skali europejskiej, przykładem XVIII-wiecznej myśli technicznej.
ASIULA HK napisał(a):
Myslę, że dlatego, iż był taki czas, kiedy Bydgoszcz kiepsko się prezentowała
Swego czasu bywałam w Bydgoszczy dość często, i wspominam je jako brudne, zaniedbane miasto
Obecnie jednak, bardzo się to zmieniło
Jeżeli się mylę, to walp mnie poprawi
Sorry tony
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe