Grzegorz Ćwik napisał(a):Wczoraj w TV widziałem informację o olbrzymich kolejkach na granicy pomiędzy Słowenią a Chorwacja. Czy ktoś ma dokładniejsze wiedomości, czy tylko ta granica?
O której godzinie jechałeś?teka napisał(a):Grzegorz Ćwik napisał(a):Wczoraj w TV widziałem informację o olbrzymich kolejkach na granicy pomiędzy Słowenią a Chorwacja. Czy ktoś ma dokładniejsze wiedomości, czy tylko ta granica?
Potwierdzam. Jechałem w sobotę. Kolejka w Słowenii do granicy Chorwackiej miała około 18km (w stronę Chorwacji). Myśle że to odpowiadało co najmniej 3 godzinom stania. W weekend proponuję jechac kawałek autostradą z Maribora w kierunku Lubljany a następnie skręcić na Rogatec lub Bistricę ob Sotli. Ja w kierunku Polski stałem w korku około 1 godziny.
Wcześniej na autostradzie w Chorwacji przed tunelem Sw.Rok stałem też około 1h. Mala Kapela praktycznie bez stania - jakieś 15 minut. W drugą stonę (na wybrzeże) korki były znacznie dłuższe. Przed Małą Kapelą ok. 12km.
maryś napisał(a):Witam.
teka właśnie, o której to było ?
Muszę nie zapomnieć i zobaczyć teraz w sobotę na tych kamerach LIVE, które podałem powyżej. Tam są też kamery na przejściach granicznych.
Ja jadę w sierpniu w piątek i będziemy spać w Ptuju. Myślę, że jak wyjedziemy wcześnie rano ze Słowenii to nie będzie najgorzej na autostradzie z Zagrzebia do Splitu. Dwa lata temu jak jechaliśmy do domu to jednak korek był w kierunku na wybrzeże ale to w godzinach południowych.
Pozdrawiam : Marian
Łukasz napisał(a):W zeszłym roku na początku lipca jak wracałem widziałem kolejkę od samego Mariboru do granicy. Słoweńcy bardzo się przejeli i sprawdzają jak by to była granica z Mołdawią a nie z bardzo do nich podobną Chorwacją. To chyba komopleksy małego kraju, który dostał się do UE i chce pokazać Chorwatom, że oni nie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi