Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Monstrualna kolejka na granicy chorwackiej

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kapitold
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitold » 07.08.2006 19:23

[quote="wierad"]Witam!
Nie wiem dlaczego jest taki pęd do jazdy przez Austrię.
Rozumiem ,ze ta trasa koledze odpowiada ale dla mnie z Poznania ta trasa to porazka
wystarczy spojrzec na mapę
pozdrawiam
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 07.08.2006 20:38

rich72 napisał(a):a widziałaś jek to wyglądało :?: :cry:

http://24ur.com/bin/article.php?article ... a=16125656

Ja pierdzielę, co to za wypadek :?: :!: :?: 8O 8O 8O
Kiedy, gdzie, jak :?: :?: 8O

(Może coś przegapiłam ale nie widziałam o tym wcześniej żadnego wątku)
tomaj
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaj » 08.08.2006 08:28

Wspominacie tu o strasznych korkach na trasie do Chorwacji, szczególnie w soboty. Powiem szczerze,zaczęło mnie to trochę przerażać,tym bardziej,że wybieram się z 2-ką małych dzieci (po raz pierwszy w tak długą drogę).
Z Poznania wyjeżdżać będziemy na początku września.Wobec tego mam pytanie: czy z uwagi,że będzie już to po sezonie można liczyć na szybszy przejazd? W grę wchodzi jeszcze zmiana dnia przyjazdu z soboty na piątek, o ile to coś ułatwi.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 08.08.2006 08:36

[/quote]Ja pierdzielę, co to za wypadek icon_question.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif
Kiedy, gdzie, jak icon_question.gif icon_question.gif icon_eek.gif

tunel Ledenik za tunelem Sv. Rok w kierunku do Splitu
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 08.08.2006 08:36

[/quote]Ja pierdzielę, co to za wypadek icon_question.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif
Kiedy, gdzie, jak icon_question.gif icon_question.gif icon_eek.gif [quote]

tunel Ledenik za tunelem Sv. Rok w kierunku do Splitu
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 08.08.2006 09:16

tomaj napisał(a):Wspominacie tu o strasznych korkach na trasie do Chorwacji, szczególnie w soboty. Powiem szczerze,zaczęło mnie to trochę przerażać,tym bardziej,że wybieram się z 2-ką małych dzieci (po raz pierwszy w tak długą drogę).
Z Poznania wyjeżdżać będziemy na początku września.Wobec tego mam pytanie: czy z uwagi,że będzie już to po sezonie można liczyć na szybszy przejazd? W grę wchodzi jeszcze zmiana dnia przyjazdu z soboty na piątek, o ile to coś ułatwi.

Dwa lata temu jechaliśmu w pierwszą sobotę września - puchy na granicach, bramkach, autostradach, tunelach... To już jest po sezonie :)
tomaj
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaj » 08.08.2006 09:37

aquavitae napisał(a):
tomaj napisał(a):Wspominacie tu o strasznych korkach na trasie do Chorwacji, szczególnie w soboty. Powiem szczerze,zaczęło mnie to trochę przerażać,tym bardziej,że wybieram się z 2-ką małych dzieci (po raz pierwszy w tak długą drogę).

Dwa lata temu jechaliśmu w pierwszą sobotę września - puchy na granicach, bramkach, autostradach, tunelach... To już jest po sezonie :)

No to mnie uspokoiłeś - serdeczne dzięki !
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 13.08.2006 19:57

Korki widziałam tylko w drodze powrotnej z chorwacji czyli w sobotę. I tylko w chorwacji, przed tunelami, za tunelami na pustej drodze, no i oczywiscie przy granicy. Dalej wszystko ok. Masakra jest w Czechach przy jeżdzie nocą. Bo drogi nie oświetlone kompletnie.
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 13.08.2006 20:21

a jak jest teraz na prześciu Z kierunku Maribor na autostradę w kierunku Zagrzebie????
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 14.08.2006 14:05

Nie widzieliśmy po drugiej stronie żadnych korków. Wszystko szło płynnie
**Janek**
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) **Janek** » 15.08.2006 11:18

martita napisał(a):większośc z was pisze tutaj o weekendach, ale myślę, że pod koniec sierpnia [22.08/23.08] a w dodatku w środku tygodnia,w nocy nie powinno być raczej korków, jak myślicie :?:
wyjeżdżamy z chłopakiem z Opola 22.08 planujemy wyjazd ok. 22, także na granice chorwackiej będziemy raczej koło południa [przynajmniej tak mi się wydaje:] w środę..
jak sądzicie? moze jednak wyjechać wcześniej??

Cześć Martita!
Ja z żoną też wyjeżdżamy 22.08 - z Wrocławia - ale około godziny 13-14 tak aby na granicy być w nocy - nie powinno być żadnego problemu z korkami. Jak pojedziecie o 22 to też powinno być dobrze. Ja wyjeżdżam wcześniej bo wolę po naszych i czeskich cuuuudooooooownych drogach jechać za widna - a jak się zrobi ciemno to zostają same autostrady. Wyjazd we wtorek to bardzo rozsądne rozwiązanie! Pozdrawiam :)
Ostatnio edytowano 15.08.2006 14:24 przez **Janek**, łącznie edytowano 2 razy
marmirada
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marmirada » 15.08.2006 11:25

Wracaliśmy 12.08 i był to jeden z najdłuższych powrotów do domu...
Wyjechalismy o 12.15 z Mariny k/ Trogiru. W Szibeniku tankowanie. Zaczął padać deszcz. Przed tunelem Sv. Rok korek na 14 km- stoimy ok. 2 godz., przed tunelem Mala Kapela korek na 6 km- stoimy ok. 50 min. Przed Zagrzebiem następny korek... Wyjeżdżamy z Chorwacji ok. godz. 21.00.
W Słowenii następny korek (wypadek)- mamy szczęscie, bo stoimy tylko 30 min. Dalej już w porządku (nie biorąc pod uwagę tego, że ciągle leje).W Austrii na stacji małe "kimanko". Do Polski wjeżdżamy ok. 10.00 rano w niedzielę...
Już wiemy, że w następnym roku jedziemy i wracamy w środku tygodnia.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.08.2006 12:12

W temacie autocesty:
KRAPINA - Do travnja 2007. godine planiran je završetak radova na gradnji 18,6 km duge dionice nove autoceste od čvora Krapina do Maclja. Na toj je dionici sagrađeno šest tunela i devet vijadukata, a dio njih je već asfaltiran i potpuno uređen.
Pogratulować!!!
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 15.08.2006 15:23

marmirada napisał(a):Wracaliśmy 12.08 i był to jeden z najdłuższych powrotów do domu...
Wyjechalismy o 12.15 z Mariny k/ Trogiru. W Szibeniku tankowanie. Zaczął padać deszcz. Przed tunelem Sv. Rok korek na 14 km- stoimy ok. 2 godz., przed tunelem Mala Kapela korek na 6 km- stoimy ok. 50 min. Przed Zagrzebiem następny korek... Wyjeżdżamy z Chorwacji ok. godz. 21.00.
W Słowenii następny korek (wypadek)- mamy szczęscie, bo stoimy tylko 30 min. Dalej już w porządku (nie biorąc pod uwagę tego, że ciągle leje).W Austrii na stacji małe "kimanko". Do Polski wjeżdżamy ok. 10.00 rano w niedzielę...
Już wiemy, że w następnym roku jedziemy i wracamy w środku tygodnia.

No to możemy sobie podac rękę bo wracaliśmy w tym samym dniu. Koszmar. Tutaj dopiero człowiek poznaje co to sa prawdziwe korki.
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 05.09.2006 17:00

Korki sa wszędzie. Wracałem z Cro 2 wrzesnia w sobotę, stałem w korku zajmującego cały odcinek autostrady od strony Mariboru do granicy z Austrią. Dwie godzinki stracone. Po południu zwykle korki w Cro w okolicy tunelu św Roka. Niestety wszędzie dużo samochodów, widać, że Chorwacja w tym roku jest na topie i wszędzie pełno turystów..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Monstrualna kolejka na granicy chorwackiej - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone