... ach te odcienie błękitu ... ... chyba tego najbardziej brakowało mi w Italii ... ...
Pozdrawiam.
ArliJ napisał(a):i włoski kolor morza może być zachywcający
MCR napisał(a):Zaległości w czytaniu nadrobione
kulka53 napisał(a):A kocia gromadka z ostatniego odcinka - fantastyczna
kulka53 napisał(a):Nie rozpieszczała Was pogoda na tym Pilionie i początkowo na wysepce . O tej porze roku w Grecji zapewne chłodów już nie ma (w maju i owszem bywały rano i wieczorem), ale jak widać nie zawsze dominuje jeden wielki błękit . Potwierdzasz swoimi zdjęciami i opisami, że Skopelos ma wiele atutów... wiele pustych plaż, piękne widoki. Swoją drogą, jak się okazuje, niektóre zdjęcia mają jeszcze większą wartość bo są już niestety historyczne .
ArliJ napisał(a):każdy rejon Grecji na swój inny kolor morza, inny turkus ale jak dotąd najbardziej wyjątkowy kolor spotkaliśmy na Lefkadzie...nie do pobicia chyba...albo za mało jeszcze widziałam:)
ArliJ napisał(a):Na tapetę bierzemy Pathemoni ( co brzmi groźnie bo to znaczy Dead Woman) i Chondrogiorgis.
Lidia K napisał(a):Aby odkryć te pochowane zatoczki często trzeba wąską ścieżką sporo przez drapiące krzaczki przejść. Tworzycie zgraną rodzinę a główny fotograf kobiecych sesji wykazuje wielką wyrozumiałość. Gdybym coś chciała w Twojej relacji poprawić to określenie gad zamieniłabym na kociak. Ładnie by brzmiało takie zdanie: "pierwszy budzi się młodszy kociak "
Lidia K napisał(a): Ponoć całe morze Egejskie ma taki niezwykły odcień błękitu ponieważ jest w morzu najmniejsza zawartość zanieczyszczeń rolniczych i najmniejsza zawartość glonów w porównaniu do morza śródziemnego. My niezmiennie zachwycamy się czystością i przejrzystością wody i nie możemy się nadziwić, że w portach do których przybijają promy bywają plaże z błękitną flagą.
Lidia K napisał(a):Miałam nadzieję na kolejny odcinek już w słonecznej oprawie - może w weekend się pojawi.
Serdeczności
Małgosia