Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

money letter

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacynty
Cromaniak
money letter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 19.03.2006 13:25

witam, proszę mi pomóc- jak po chorwacku zapytać o możliwośc posłania zaliczki listem wartościowym? Czy może ktoś wie jaką prowizję biorą banki za przelew na Splitska banka? :?
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 12.05.2006 09:20

....z tego co sie orjentuje najbardziej sie oplaca wisilac zaliczke listem wartosciowim...za 200 Euro taka przesilka kosztuje cca 25 zloty...prowizija bankowa morze bic wysza..
Taki list sie po chorwacku naziwa Vrijednosno pismo..
tylko jest jeden problemik...wlasciciel musi mieszkac na tym adresie ze by dostal list od listonosza lub w kilka nastepnich dni odebral przesilke z poczty --bo przeciwnie wruci zaliczka do Polski a z rezerwacji nic.
Czyli wlasciciel musi mieszkac na podanim adresie...chodzi my o przipadki kiedy wlasciciel naprziklad mieszka w Splicie a apartamenty ma w Omis.
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 13.05.2006 07:00

Witam panie Leonie
Nie znałem tej nazwy, ale jakoś sobie dałem radę.Posłalem "Vrijednosno pismo.. " i 2 ostatnie tygodnie czerwca będę podziwiał z rodzinką uroki Chorwacji.I mam zamiar odwiedzić Sv.Jure...mimo że czytałem pana posty na temat trudnego podejścia. Z pana postów wyczytałem bardzo dużo wiadomości o Chorwacji...i bardzo za to dziękuję. 8)
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 13.05.2006 08:01

W zeszłym roku robiłem przelew Multibank-Splitska Banka. Zapłaciłem 25 zł za przelew, innych kosztów nie było.
W tym roku robiłem przelew do Privredna Banka Zagreb. Takie same koszty, ale dowiedziałem się od gospodarza, że przesłana kwota euro została przeliczona przez Privredna po niekorzystnym kursie na kuny. Gdybym o tym wiedział, wysłałbym euro listem wartościowym i po krzyku.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone