Dzięki za info.
Zapłaciłem za parking i wstęp do Klasztoru bośniackimi banknotami - jedno i dwu markowe są już nie aktualne w obiegu.
A za 20 KM kupiłem benzynę w Metković.
numenius napisał(a):Cześć Wszystkim.
Z uwagi na zbliżający się wyjazd poszukuję osób, które aktualnie przebywają w Molunacie lub ewentualnie były już w tym roku w tejże miejscowości. Będę wdzięczny za informacje:
- czy obecnie w "kurorcie" jest jeden, czy więcej sklepów?
- czy codziennie jest świeże pieczywo?
- gdzie jest najbliższy market, w Cavtat, czy już w Czarnogórze, chodzi mi nie tyle o kilometry, ile o czas dojazdu?
- czy w Cavtacie jest jakiś bank, w którym można wymienić walutę po dobrym kursie (bo w kantorach raczej trochę gorszy kurs)
- czy w Molunacie jest jakaś lodziarnia, aby można było kupować lody na gałki (jakie są aktualne ceny gałki)?
- czy ta restauracja widoczna na wielu zdjęciach jest w dalszym ciągu jedyną "jadłodajnią", jakie serwują tam menu, jakie ceny?
- czy to małe przejście graniczne do Czarnogóry sprawia jakieś kłopoty (czas oczekiwania)?
- czy do tej opuszczonej bazy wojskowej na półwyspie można dojść, czy raczej trzeba podjechać, jak daleko od wsi, ile czasu zajmie ew. spacer?
- czy w pobliżu są jeszcze jakieś "ukryte" miejsca, które warto zobaczyć?
Wiem, że to mała wioseczka, ale raczej zawsze do wypoczynku wybieram takie właśnie chorwackie "kurorty". Wiem też, że nie jest specjalnie popularna wśród Polaków, ale liczę, że ktoś jest lub niedawno był i zechce się podzielić informacjami i wrażeniami.
Pozdr. Numenius
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne