Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moje wspomnienia z rejsu na jachcie Bavaria 34

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewa.sz1966
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.sz1966 » 15.03.2012 16:30

Wybrałam się na rejs w drugiej połowie sierpnia. Spędziłam niesamowity tydzień odwiedzając Stary Grad, Hvar, Kaprije, Skradin. Z jachtu kąpałam się w cichych zatokach, przetańczyłam na Kaprije prawie całą noc. Wiem że wrócę do tych klimatów. Tak jacht jak i skipper fantastycznie dopisali. Uważam że Chorwacja jest świetna alternatywą do naszego morza - mimo że trochę dalej.
robertz02
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertz02 » 15.03.2012 16:41

ewa.sz1966 napisał(a):Wybrałam się na rejs w drugiej połowie sierpnia. Spędziłam niesamowity tydzień odwiedzając Stary Grad, Hvar, Kaprije, Skradin. Z jachtu kąpałam się w cichych zatokach, przetańczyłam na Kaprije prawie całą noc. Wiem że wrócę do tych klimatów. Tak jacht jak i skipper fantastycznie dopisali. Uważam że Chorwacja jest świetna alternatywą do naszego morza - mimo że trochę dalej.

Witaj Ewo
Tak sympatycznie piszesz o swoim rejsie.
Czy możesz napisać jak miał na imię skipper i z jaką firma wybrałaś się na wakacje?
Z góry dziękuję
Robert
ewa.sz1966
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.sz1966 » 15.03.2012 16:52

robertz02 napisał(a):
ewa.sz1966 napisał(a):Wybrałam się na rejs w drugiej połowie sierpnia. Spędziłam niesamowity tydzień odwiedzając Stary Grad, Hvar, Kaprije, Skradin. Z jachtu kąpałam się w cichych zatokach, przetańczyłam na Kaprije prawie całą noc. Wiem że wrócę do tych klimatów. Tak jacht jak i skipper fantastycznie dopisali. Uważam że Chorwacja jest świetna alternatywą do naszego morza - mimo że trochę dalej.

Witaj Ewo
Tak sympatycznie piszesz o swoim rejsie.
Czy możesz napisać jak miał na imię skipper i z jaką firma wybrałaś się na wakacje?
Z góry dziękuję
Robert

Witaj Robercie
Rejs wykupiłam w firmie z Poznania Bosfor sp. z o.o.
Wszystkie sprawy załatwiałam z Majką - szefowa i skipperka
Rejs prowadził Mirek
ich strona to: www.bosforrejsy.pl
Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.03.2012 16:53

Witaj Ewo.
Czy to będzie jakaś dłuższa relacja okraszona zdjęciami, czy tylko jeden informacyjny post :?:
ewa.sz1966
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.sz1966 » 15.03.2012 17:11

Janusz Bajcer napisał(a):Witaj Ewo.
Czy to będzie jakaś dłuższa relacja okraszona zdjęciami, czy tylko jeden informacyjny post :?:

Własnie się zastanawiałam czy się rozpisywać, ale w sumie to super pomysł.
Rejs zaczął się od wyładowania się z autokaru w Kaszteli koło Splitu. Marina koszmarna - oprócz jednej restauracji nie ma żadnej infrastruktury. Na szczęście skipper - Mirek czekał na nas z przygotowanym jachtem. Wcześniej dostaliśmy od niego informacje że jeżeli dojedziemy do 15 do nie trzeba będzie opłacać mariny na następną dobę i że od razu wypłyniemy. Biorąc pod uwagę że rejsy zaczynają się od 17 było to pierwszym zaskoczeniem.
Wypłynęliśmy faktycznie przed 15 do Starego Gradu na wyspie Hvar. Śliczne stare miasto w głębokiej zatoce. Cumowaliśmy prawie o zmroku przy jachcie motorowym Polskiej bazy nurkowej Nautica z Krakowa. Serdeczne przyjęcie - okazało się że nasz skipper odwiedza ich przy każdej okazji - darmowy postój. wieczorem spacer do miasta i wspaniałe ognie sztuczne. Wieczorem kolacja w miejscowej tawernie. Owoce morza i domowe wino. Cudowny wieczór i zachłyśnięcie się Chorwackimi klimatami.
Minął pierwszy dzień rejsu, po podróży autokarem wszyscy padliśmy do koi.

Jak zamieścić we wpisie zdjęcie????
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.03.2012 17:14

ewa.sz1966 napisał(a):Jak zamieścić we wpisie zdjęcie????

Cześć.

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=11670
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17681
ewa.sz1966
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.sz1966 » 15.03.2012 18:13

Wypłynięcie ze Splitu
Obrazek
Sztuczne ognie w starym Gradzie
Obrazek
Stary Grad
Obrazek
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.03.2012 18:57

edit

nie zauważyłem... :?
Ostatnio edytowano 15.03.2012 19:11 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.03.2012 19:09

ewa.sz1966 napisał(a):Rejs wykupiłam w firmie z Poznania Bosfor sp. z o.o.
Wszystkie sprawy załatwiałam z Majką - szefowa i skipperka
Rejs prowadził Mirek
ich strona to: www.bosforrejsy.pl
Pozdrawiam

Te zdjęcia to Twoje ... czy ich ich strony :?:
ewa.sz1966
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.sz1966 » 15.03.2012 19:24

To zdjęcia z mojego rejsu, ale wymieniliśmy się nimi wszyscy łącznie ze skipperem.
Będę dalej pisała bo to dopiero pierwszy dzień rejsu, i będą następne zdjęcia :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.03.2012 19:29

ewa.sz1966 napisał(a):Będę dalej pisała bo to dopiero pierwszy dzień rejsu, i będą następne zdjęcia :D

W takim razie jestem, ale zdjęcia mogłyby być większe.
Cześć.
8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.03.2012 19:48

ewa.sz1966 napisał(a):To zdjęcia z mojego rejsu, ale wymieniliśmy się nimi wszyscy łącznie ze skipperem.
Będę dalej pisała bo to dopiero pierwszy dzień rejsu, i będą następne zdjęcia :D

Aha, to dlatego Twoje zdjęcia są opisane stroną biura.
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 16.03.2012 07:54

Powoli się rozkręca... :)
Joanna22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanna22 » 16.03.2012 09:58

Ja również czekam na ciąg dalszy i większe zdjęcia 8O
jeremijo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jeremijo » 16.03.2012 12:20

i ja czekam na cd.
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone