Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moje wrazenia,instrukcje ,porady

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 27.08.2006 14:03

jeśli chodzi o namiot jak go już mamy to uzbrójmy się w młotek i twarde szpilki(śledzie) których w kpl nie ma, te co dają wbijanie kamieniami doprowadza do szału i bólu rąk

A ile razy pisaliśmy że nie śledzie tylko w ostateczności szpilki które po wyjeździe nalezy wyrzucić tylko najlepiej gwoździe i to solidne, tak po 30cm

A zamiast młotka lepiej wziąść siekierkę. I wbijesz gwożdzia i wyciągniesz
a jeszcze porąbać coś się da.
Na drugi raz odrób lekcje ;-)
wraczek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wraczek » 27.08.2006 15:21

Kiler nie tylko ja jestem tu nowicjuszem, ale nie oto chodzi
to co napisałem to moje odczucia, rada i co zobaczyłem
na campie byli i nasi rodacy
jedni rzucili sie nam pomagac przy rozstawianiu namiotu inni siedzieli i patrzyli, ale podczas naszego pobytu nie spotkałem ani nie widziałem złego zachowania
a niemców widziałem, słyszałem i czułem
jak wyjechała Polska rodzina to miejsce po namiocie było czysciutkie i
wysprzątane, a po naszych sąsiadach zachodnich została sterta smieci
i jeszcze raz pisze moja opinia nie jest odosobniona co oczywiscie nie skresla ich jako kompanów ale moze tak trafilismy !!
a wracajądz to tolerancji uwazam ze jestesmy duzo bardziej tolerancyjni
niz niemcy(takie jest moje zdanie)
dziekuje
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.08.2006 15:28

Zibuś .... być może,.. to Twoje zdanie.Ja nie znam kempingów, nie korzystam z nich. Swoje wrażenia opieram na tych co zatrzymują się w pensjonacie ( czasem hotel). Może po prostu mialem szczęście. O Polakach, podtrzymuję swoje zdanie, spostrzeżenia z plaż, z restauracji, z "na trasie" ....... dużo by pisać i w większości negatywnie. Wszystko zaczęło się psuć jakieś 5-7 lat temu, przedtem było dobrze.
Marcin79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin79 » 27.08.2006 16:39

Nie będę "generalizował ani szufladkował" ale opiszę autentyczne zdarzenie z pola namiotowego. Przez trzy noce z namiotu obok dochodziły wszystkich biwakowiczów cholernie głośne bełkotania w języku niemieckim, oczywiście awntury alkochol ogólne zgorszenie. Czwartej nocy kilku "dobrze zbudowanych młodzieńców" grzecznie zwróciło im uwagę oczywiście w języku niemieckim - skończyło się bijatyką, jakież było moje zdziweinie (i chyba nie tylko moje) kiedy to nagle wszyscy "NIEMCY" zaczęli wołać pomocy w naszym ojczystym języku!!!!!!!!! Okazało się, że to polaczki. No cóz wnioski się nasuwają same. Nie zmienia to faktu, że niemców nie lubię. Pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Chorwackie ABC

Moje wrazenia,instrukcje ,porady - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone