mysza73 napisał(a):maciuś77 napisał(a):W tym roku padło na Cyklady: Milos, przypadkiem Paros, Ios i Santorini.
Więc jak ktoś coś, to na gorąco mogę co nieco podpowiedzieć
To jak można
, to Milos i ten "przypadek" mnie interesuje
Jakieś apartmany fajne polecisz?
Na Paros mieliśmy bardzo fajnego apartmana, cały przeszklony, nawet dach, klima trzystrefowa, duże patio i każdy miał swoje wyjście
Jedyny mankament, całość razem z kuchnią zajmowała jakieś... 4m2 i toaleta była na zewnątrz. Jeszcze ciężka do znalezienia
Acha, i w przyszłym roku o tej porze pewnie będzie zajęty
Na Paros mieliśmy mieć przesiadkę, a że prom opóźnił się o 3h, to spóźniliśmy się 15 minut na kolejny prom na Ios, który odpłynął niestety o czasie
I takim to przypadkiem zostaliśmy jeden dzień na Paros.
Przewoźnik w ogóle zrobił nam psikusa, bo mieliśmy z Milos odpłynąć w niedzielę, później w poniedziałek, a później okazało się, że kolejny prom dopiero w piątek...
Więc znaleźliśmy trasę z przesiadką. Na Ios dopłynęliśmy z trzydniowym opóźnieniem.
I na Ios właśnie mogę z czystym sumieniem polecić apartmana, najlepszego w jakim spałem
Cały domek dla nas, 45m2, ogromny taras, piękny widok na kapliczkę, góry, zatokę i plażę.
I żywego ducha w koło, tylko my i kozy
Na Milos apartman taki sobie, miał co prawda wszystko co trzeba, ale niczym specjalnym się nie wyróżniał.
Poza tym my szukamy lokum z dala od zatłoczonych miejsc.
Mogę kilka zdjęć wrzucić, jak pozwolisz