Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moje wielkie greckie wakacje! - cz.IV Naxos+Santorini

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 05.08.2021 22:23

Super Grecja :!: Z chęcią podążę śladem Twej relacji. My w tym roku ostatecznie daliśmy za wygraną i znów Peloponez ani nawet Chorwacji nie będzie :cry: .
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 06.08.2021 07:06

Jest bardzo ładnie i ciekawie; teraz to mi się relacje namieszają z tą Potterową.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 06.08.2021 08:38

te kiero napisał(a):Jest bardzo ładnie i ciekawie; teraz to mi się relacje namieszają z tą Potterową.

Mogę jeszcze zeszłoroczne Korfu dorzucić :lol:.... Konkurencyjnie dla Tony'ego...
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 06.08.2021 08:57

A na coś czekasz?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 06.08.2021 09:25

Potter napisał(a):
te kiero napisał(a):Jest bardzo ładnie i ciekawie; teraz to mi się relacje namieszają z tą Potterową.

Mogę jeszcze zeszłoroczne Korfu dorzucić :lol:.... Konkurencyjnie dla Tony'ego...

To ja żeby nie mieszać, swoich nie będę na razie ruszała....
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.08.2021 10:02

piotrf napisał(a):Już na pierwszej stronie : porażka ( porażki ), wskazany winowajca ( jednej z pierwszych :oczko_usmiech: ) , zajawka apetyczna , że tylko polować na jesienne lasty 8) , ale póki co - czytać , oglądać i czekać na rozwiązanie zagadek . . .

Pozdrawiam
Piotr
Miło Cię widzieć, jak zawsze :D

Mikromir napisał(a):
mysza73 napisał(a):Napiszę jeszcze, że w Egonie nie można już wybrać sobie jedzonka :?
Każdy dostaje standartowy zestaw, tzn jest wybór - normal albo vege :oczko_usmiech:

8O A koszerny?... 8O
:wink:
Koszerny to już wspomnienie ... :cry:

Dawigs napisał(a):Super Grecja :!: Z chęcią podążę śladem Twej relacji. My w tym roku ostatecznie daliśmy za wygraną i znów Peloponez ani nawet Chorwacji nie będzie :cry: .
Szkoda, że się nie udało ...

te kiero napisał(a):Jest bardzo ładnie i ciekawie ...
Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca ... :wink:

Potter napisał(a):

Jestem za :oczko_usmiech:

piekara114 napisał(a):
Potter napisał(a):

To ja żeby nie mieszać, swoich nie będę na razie ruszała....
Tu jestem przeciw :!:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.08.2021 12:37

MOJE WIELKIE GRECKIE WAKACJE! cz. IV :lol:
chyba wskazany jest podtytuł ,,Moja wielka grecka porażka" :wink:

Wstaje nowy dzień ... na niebie trochę chmur ... 8O

Opowiem trochę o apartmanie (http://www.apartments-naxos.gr) ... miejmy to już za sobą, bo to też jedna z małych porażek :evil:
Już tłumaczę ...
Rezerwując apartmany uzgodniłam z właścicielką następujące warunki:
apartman dla 3 osób - 60 euro (niby sporo, ale ma być na górze, z widokiem na morze)
apartman dla 5 osób - 65 euro (bo jest na parterze :? )

Okazuje się, że w rozumieniu właścicielki na górze znaczy tu:
Obrazek

Dla mnie to taki wyższy parter ...
Ja bym machnęła ręką, srał ją pies ...
Ale moje dziecko jest bardziej roszczeniowe i postanowiło powiedzieć co o tym myśli ... :roll:
Ale że wszystkie apartmany na "właściwej górze" były zajęte zostajemy na "niskiej górze" ... :?
To jeszcze przy okazji napiszę o apartmanie znajomych ...
Miał być na parterze ... czyli okazuje się, że to to okno pod nami ...
Dla mnie to piwnica a nie parter!!!!
Ale że ktoś zarezerwował na książkingu ten apartman na całe lato 8O , znajomi dostali mieszkanie właścicielki - w tej samej cenie.
W tym przypadu wyszło dobrze :lol:
No ale u mnie niesmak pozostał ...
Osłodziłam go sobie ptasim mleczkiem, które miałam dla właścicielki ... no ale sobie nie zasłużyła, to sami zjedliśmy :oczko_usmiech:

To jeszcze w kwestii apartmana ...
Do czystości nie można się absolutnie przyczepić. Tak kuchnia jak i łazienka bardzo czyściutka.
Sprzątanie, wymiana ręczników i pościeli co 3 dni (naczyń niestety nikt nam nie zmywał :wink: )
Przyczepić mogę się jeszcze do wielkości apartmana ...
Brak szaf czy jakiegoś miejsca do przechowywania ... większość ubrań trzymaliśmy w naszych walizkach, a i tych nie za bardzo było gdzie rozłożyć.

Natomiast samo otoczenie i jego mieszkańcy bardzo sympatyczni ... :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Apartmany w całości ...
Obrazek

Tu po prawej stronie, pod murkiem widać nasze złomki :smo:
Obrazek

To tyle o apartmanach ... :wink:

Tego dnia nic specjalnego nie robiliśmy ...
Najpierw pojechaliśmy do marketu, bo w lodówce mieliśmy tylko wodę i dżemik od gospodyni, pyszny - morelowopomarańczowy :oczko_usmiech:
Ale coś do tego dżemiku by się przydało :wink:
Genialnie smakował z białym kozim serem :hearts:
Ogólnie to ja w Grecji mogę odżywiać się tylko serami i pomidorami :oczko_usmiech: plus jakieś arbuzy czy melony :oczko_usmiech:
Po zakupach pojechaliśmy na plażę ... ale zdjęć brak :oops: :oczko_usmiech:

Wieczorkiem poszliśmy zobaczyć jak wygląda plaża, która jest najbliżej nas - Paralia Kastraki
Jest ona w lini prostej od apartmana całkiem blisko, jakieś 500m, ale dojście do niej trochę pokręcone :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Plaża fajna, długa, piaszczysta ...
Obrazek

Jedno zdjęcie moje, drugie mężowe ... moje ładniejszcze :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

Ale już ten widok na plaży powinien mi chyba dać do myślenia, że to nie będą spokojne wakacje ... :wink:
Obrazek

Obrazek

:papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 06.08.2021 12:46

Oj tam Mycha przesadzasz, w tej piwnicy pewnie przyjemnie chłodno było :)
dlatego ktoś świadomy tego wziął na całe wakacje. Inna sprawa, że mogliście to w ogóle zamówić, skoro zostało zarezerwowane dla kogoś innego.
Poza tym, 60-65 Euro dla 3 lub 4 osób to nie jest dziś wygórowana cena uważam. Basen był?

To coś leżące na plaży to wygląda na potwora z okresu Kredy...

:papa:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.08.2021 12:52

tony montana napisał(a):Oj tam Mycha przesadzasz, w tej piwnicy pewnie przyjemnie chłodno było :)
dlatego ktoś świadomy tego wziął na całe wakacje. Inna sprawa, że mogliście to w ogóle zamówić, skoro zostało zarezerwowane dla kogoś innego.
Poza tym, 60-65 Euro dla 3 lub 4 osób to nie jest dziś wygórowana cena uważam. Basen był?

Niech będzie że przesadzam ...
A u znajomych było 5 osób dorosłych, to ta piwnica całkiem spora ... :wink:
Basen był ... dla kóz :smo:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 06.08.2021 12:56

No to tak:

Właścicielka apartmentu u mnie skreślona. Kryzys covidowy nie usprawiedliwia takich krętactw. :roll:

Kolorki lokum - bardzo greckie. :)

Potwór morski - ciekawy. 8O

Plaża - całkiem, całkiem... 8)

Tylko gdzie Ty Aga wschody słońca chodziłaś oglądać?... :lool:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.08.2021 13:01

Mikromir napisał(a):Właścicielka apartmentu u mnie skreślona. Kryzys covidowy nie usprawiedliwia takich krętactw. :roll:
Dlatego ptasie mleczko zjadłam sama, nawet jeśli miało mi zaszkodzić :oczko_usmiech:
Mikromir napisał(a):Plaża - całkiem, całkiem... 8)
Więcej na niej nie byliśmy :oczko_usmiech:
Mikromir napisał(a):Tylko gdzie Ty Aga wschody słońca chodziłaś oglądać?... :lool:
Na Santorini :oczko_usmiech: ... tu miały być zachody :evil:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 06.08.2021 13:05

Ten potwór, to co to jest? Ustaliłaś coś bliżej?

Co do kwaterki, u mnie też było wkurzenie po przyjeździe, potem sporo lepiej....
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.08.2021 13:11

piekara114 napisał(a):Ten potwór, to co to jest? Ustaliłaś coś bliżej?
Nie wnikałam ...
Ale na innej plaży, też toto było ... tylko w stanie większego rozkładu :roll:
piekara114 napisał(a):Co do kwaterki, u mnie też było wkurzenie po przyjeździe, potem sporo lepiej....
W sumie potem też już olałam temat tego widoku ... i tak zawsze wracaliśmy do apartmana po ciemku :oczko_usmiech:
A właścicielka próbowała mnie udobruchać figami ... pysze były :lol:
tompakosc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tompakosc » 06.08.2021 13:29

mysza73 napisał(a):[b]Okazuje się, że w rozumieniu właścicielki na górze znaczy tu:
Obrazek

Dla mnie to taki wyższy parter ...

Zszedłbym na zawał. Przecież taras i widok z niego to absolutne must na pobycie. Od tego zaczyna się u mnie wyszukiwanie kwater... 8O 8O 8O
Primo: najpierw taras i widok,a dopiero potem cała reszta ... :evil:
A tu taki numer ... Współczuję wrażeń.
Dużooo wina pewnie było potrzeba, aby to przeboleć, co ... :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.08.2021 13:46

tompakosc napisał(a):Zszedłbym na zawał. Przecież taras i widok z niego to absolutne must na pobycie. Od tego zaczyna się u mnie wyszukiwanie kwater... 8O 8O 8O
Primo: najpierw taras i widok,a dopiero potem cała reszta ... :evil:
A tu taki numer ... Współczuję wrażeń.
Dużooo wina pewnie było potrzeba, aby to przeboleć, co ... :wink:

Nie no, u mnie aż tak to nie ...
Ale skoro rezerwowałam dużo wcześniej i coś ustalałam, to chciałabym żeby tak było ...
A co do wina ... to ja tylko słodkie lubię :oczko_usmiech: i wygrzebało mi dziecko takie w markecie :oczko_usmiech:
Nawet jedna butelka przyjechała do Radomia, bo dobre bardzo :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Moje wielkie greckie wakacje! - cz.IV Naxos+Santorini - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies