Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moje wielkie greckie wakacje! - cz.IV Naxos+Santorini

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 03.09.2021 09:11

Bardzo ładnie prezentuje się otoczenie apartmana :) Może też kiedyś pojadę do Helen :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.09.2021 09:18

tony montana napisał(a):Bardzo ładnie prezentuje się otoczenie apartmana :) Może też kiedyś pojadę do Helen :)

Masz lot bezpośredni :lol:
Zachodzę w głowę, czego jeszcze Cię tam nie było 8O
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 03.09.2021 09:24

Loty bezpośrednie z PL czynią to Santorini dużo bliższe 8).
Byliśmy lata temu i tylko parę godzin, taki szybki wypad z Krety, no i siedzi mi cały czas w głowie, że warto byłoby wyskoczyć na dłużej.
Apartman sobie zapamiętam, bo całkiem fajny. Powiedz mi tylko jeszcze ile tam trzeba zapłacić za wypożyczenie autka.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.09.2021 09:27

marze_na napisał(a):Loty bezpośrednie z PL czynią to Santorini dużo bliższe 8).
Byliśmy lata temu i tylko parę godzin, taki szybki wypad z Krety, no i siedzi mi cały czas w głowie, że warto byłoby wyskoczyć na dłużej.
Apartman sobie zapamiętam, bo całkiem fajny. Powiedz mi tylko jeszcze ile tam trzeba zapłacić za wypożyczenie autka.

W sezonie nasza Skodzianka to 40 euro/dzień
No chyba, że potrzebujesz dużą gablotę :smo: , to Yariska 45 euro/dzień
Może i można taniej, ja już nie kombunowałam i zdałam się na Helen.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 03.09.2021 10:00

mysza73 napisał(a):
tony montana napisał(a):Bardzo ładnie prezentuje się otoczenie apartmana :) Może też kiedyś pojadę do Helen :)

Bardzo duuuużooooo ludzi.... :roll: :lol:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.09.2021 10:02

tony montana napisał(a):
mysza73 napisał(a):

Bardzo duuuużooooo ludzi.... :roll: :lol:

Przesadzasz :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.09.2021 10:50

App. bardzo fajny, ale cena 30 euros :evil: No bardzo fajne duże otoczenie... Chyba na wyspach o to łatwiej, lub może kwestia położenia, bo ja jednak lubię większe miejscówki, a tam zawsze każdy centymetr się liczy....

mysza73 napisał(a): Co ciekawe znajomi mieli apartman pod nami i takiej karteczki nie mieli :wink:
Pewno jacyś turyści zabrali, bo była to dla nich porażka......

Obrazek
Zuzia na tym zdjęciu to jak sfinks w Pałacu Dioklecjana....
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 03.09.2021 10:52

Apartman idealny.... Tylko ta cena... 90 euro? Jak dla mnie dużo. No ale z drugiej strony to Santo i środek sezonu....
Autko 40 euro?! To moje karpathoskie to wychodzi tanizna ...25 euro.... A ja tak marudziłam....
Dawaj... coście tam widzieli czego 2 blondynki parę lat wcześniej nie zaszczyciły ... :smo:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 03.09.2021 11:25

Potter napisał(a):Apartman idealny.... Tylko ta cena... 90 euro? Jak dla mnie dużo. No ale z drugiej strony to Santo i środek sezonu....
Autko 40 euro?! To moje karpathoskie to wychodzi tanizna ...25 euro.... A ja tak marudziłam....
Dawaj... coście tam widzieli czego 2 blondynki parę lat wcześniej nie zaszczyciły ... :smo:

Ja z kolei w ogole cenie się nie dziwię.
Raz: Mysza podróżuje w trójkę dorosłych, to już koniec czasu małych dzieci.
Dwa - Potter - o wiele wiekszy wybór jest dwójek niż trójek, a w ogóle to jescze jak chcesz być obok ze Znajomymi.
Trzy: ceny od kilku lat mocno poszły w górę
Cztery: w końcu to Santo, no kaman - nie porównujmy nawet pięknego ale bardzo mało znanego Karpathos z miejscem, do którego przyjeżdża cały świat

:papa:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 03.09.2021 12:23

30 euro za osobę to ja w lipcu w Omišu płaciłam. Taka tania ta Chorwacja :roll: :lol: .
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.09.2021 12:33

Splitu czy Omisia to nawet nie ma co do Santo porównywać.... Marzena, chyba cenę noclegu powinnaś podać w wątku o kosztach i porównać z Włochami dla odmiany.... Pewnie szczegółowe zestawienie będziesz miała....

Ale nawet jak czytam to 30 eur/os boli.... Ale jak na wrzesień szukałam lotów na Santo i noclegów to za 40 eur dla dwójki już coś tam było...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.09.2021 12:41

piekara114 napisał(a):Zuzia na tym zdjęciu to jak sfinks w Pałacu Dioklecjana....
:lol: :lol: :lol:

Potter napisał(a):Dawaj... coście tam widzieli czego 2 blondynki parę lat wcześniej nie zaszczyciły ... :smo:
PLFy do Rzymu robię :twisted: , jeszcze głupsze toto niż do Grecji :roll: ... ale chociaż od razu przychodzi na @ (ale podobno i do Grecji też już wcześniej przychodzi :? )

tony montana napisał(a):
Potter napisał(a):Apartman idealny.... Tylko ta cena... 90 euro? Jak dla mnie dużo. No ale z drugiej strony to Santo i środek sezonu....

Ja z kolei w ogole cenie się nie dziwię.
Raz: Mysza podróżuje w trójkę dorosłych, to już koniec czasu małych dzieci.
Dwa - Potter - o wiele wiekszy wybór jest dwójek niż trójek, a w ogóle to jescze jak chcesz być obok ze Znajomymi.
Trzy: ceny od kilku lat mocno poszły w górę
Cztery: w końcu to Santo, no kaman - nie porównujmy nawet pięknego ale bardzo mało znanego Karpathos z miejscem, do którego przyjeżdża cały świat

:papa:

Dzięki Tony, choć raz mnie doceniasz :smo:

marze_na napisał(a):30 euro za osobę to ja w lipcu w Omišu płaciłam. Taka tania ta Chorwacja :roll: :lol: .
Ale papier do kibelka możesz wrzucać :smo:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.09.2021 12:42

piekara114 napisał(a):
Ale nawet jak czytam to 30 eur/os boli.... Ale jak na wrzesień szukałam lotów na Santo i noclegów to za 40 eur dla dwójki już coś tam było...
Kluczowe jest słowo COŚ :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.09.2021 14:09

Mi app. potrzebny wyłącznie do spania, więc to coś pewnie by mi wystarczyło.... My nawet w samochodzie możemy spać....
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.09.2021 14:16

piekara114 napisał(a):Mi app. potrzebny wyłącznie do spania, więc to coś pewnie by mi wystarczyło.... My nawet w samochodzie możemy spać....

Spoko, myślę że studio za 40 euro znajdzie się bez większych problemów :D
No u mnie problem był taki, że nie chciałam studia :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Moje wielkie greckie wakacje! - cz.IV Naxos+Santorini - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone