Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moje wielkie greckie wakacje! - cz. II Tinos

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 09.09.2018 12:33

Basen całkiem niezły. Czasem przyjemnie jest się w takim ochłodzić :) bo z tego co widzę do plaży raczej na piechotkę nie dojdziecie. Ale skoro macie autko, to ne ma problema :wink: Również czekam na te wyspiarskie plaże ;)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 09.09.2018 12:43

piekara114 napisał(a):Basem fajniutki, ale ja dalej czekam na te wyspiarskie plaże, bo dla mnie one są zdecydowanie ważniejsze od basenu....

agata26061 napisał(a):Basen całkiem niezły. Czasem przyjemnie jest się w takim ochłodzić :) bo z tego co widzę do plaży raczej na piechotkę nie dojdziecie. Ale skoro macie autko, to ne ma problema :wink: Również czekam na te wyspiarskie plaże ;)

No to raczej Was rozczaruję, bo my nie jesteśmy jakimiś koneserami plaż :wink:
Byliśmy na kilku (tzn trzech, ale 3 to już kilka :lol: ) i jak trafiliśmy na tą plażę już zostaliśmy jej wierni do końca :oczko_usmiech:
A że była tuż "obok" nas, to tym bardziej :lol:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 09.09.2018 13:03

mysza73 napisał(a):No to raczej Was rozczaruję, bo my nie jesteśmy jakimiś koneserami plaż :wink:
Byliśmy na kilku (tzn trzech, ale 3 to już kilka :lol: ) i jak trafiliśmy na tą plażę już zostaliśmy jej wierni do końca :oczko_usmiech:

Nie ważne, że mało, ważne żeby były ładne - tak mój teściu mówi o swojej łysince, więc może i co do plaż to się sprawdzi :wink: :wink: :lol:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 09.09.2018 15:06

[quote="mysza73"]
Ale przecież one wcale nie były takie same ...[quote]

Jak dla mnie...OCZYWISTA OCZYWISTOŚĆ :papa:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 09.09.2018 16:34

Miejscówka, taras i basenik - całkiem, całkiem. :smo:
Autko - też mi się podoba. :mrgreen: Szczególnie za tę cenę. :) Było wypożyczone formalnie czy nieformalnie?... Tak z ciekawości pytam, bo ponoć prywatnym greckim obcokrajowcy nie mogą jeździć - oczywiście teoretycznie. :wink:

Mistrz i Małgorzata Bułhakova - jedna z najlepszych powieści ever :hearts: , też wielokrotnie do niej wracałam, nie z obowiązku. Punkt dla Zuzi. 8)

Plaża z linku - no, no, fajna. Nie trzeba szukać lepszej. :wink:

Zdjęcia - no oczywiście, że się różnią, jak można tego nie widzieć?... :roll: :oczko_usmiech:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.09.2018 16:40

A ze mnie się śmiała że się kąpię w basenie w Kalabria...
Nie, zdjęcia są W OGÓLE do siebie niepodobne :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 09.09.2018 17:08

ajdadi napisał(a):
mysza73 napisał(a):Ale przecież one wcale nie były takie same ...

Jak dla mnie...OCZYWISTA OCZYWISTOŚĆ :papa:

tony montana napisał(a):Nie, zdjęcia są W OGÓLE do siebie niepodobne :)

Dzięki CHŁOPAKI :smo:

Mikromir napisał(a):Miejscówka, taras i basenik - całkiem, całkiem. :smo:
Autko - też mi się podoba. :mrgreen: Szczególnie za tę cenę. :) Było wypożyczone formalnie czy nieformalnie?... Tak z ciekawości pytam, bo ponoć prywatnym greckim obcokrajowcy nie mogą jeździć - oczywiście teoretycznie. :wink:
No formalnie ofkors, dostaliśmy kluczyki i wszelkie papiery :smo:

Mikromir napisał(a):Mistrz i Małgorzata Bułhakova - jedna z najlepszych powieści ever :hearts: , też wielokrotnie do niej wracałam, nie z obowiązku. Punkt dla Zuzi. 8)
:lol:

Mikromir napisał(a):Zdjęcia - no oczywiście, że się różnią, jak można tego nie widzieć?... :roll: :oczko_usmiech:
Znaczy okulista pilnie dla męża potrzebny :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.09.2018 18:05

mysza73 napisał(a):No to raczej Was rozczaruję, bo my nie jesteśmy jakimiś koneserami plaż :wink:
My mamy tak samo, jak trafimy na idealną i jeszcze blisko to jesteśmy jej wierni :D
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 10.09.2018 13:01

No bardzo fajna miejscówka, a widoczek :hearts:
My też ostatnio doceniliśmy posiadanie basenu, bo jednak łocean to wiadomo, różnie bywa :mg:
A ciekawości, ile mieliście do morza :?:

Ps: Co do mojej relacji to jakoś nie mam weny, a cała Teneryfa na cropli już była :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.09.2018 14:39

Beata W. napisał(a):No bardzo fajna miejscówka, a widoczek :hearts:
My też ostatnio doceniliśmy posiadanie basenu, bo jednak łocean to wiadomo, różnie bywa :mg:
A ciekawości, ile mieliście do morza :?:

Gugle pokazuje, że 800 m
W dół szliśmy 10 minut :wink:
W górę, i to bez ekwipunku plażowego coś koło 15-20 :roll: :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.09.2018 14:42

MOJE WIELKIE GRECKIE WAKACJE!

Triantaros - Monastyr „Pani Aniołów” w Kechrovouni(?) - Falatados

Tego dnia przed południem wybraliśmy się na Lichnaftia beach

Autem dojeżdżamy tu: 37°33'18.1"N 25°13'38.2"E,
a potem wygodną ścieżką schodzimy na plażę ...

Wygląda zachęcająco ... :wink:
Obrazek

Ale moi zaczęli kręcić nosem, że kamyki ... że wieje ... 8O
No cóż, toworzystwo zrobiło się wybredne :roll: :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koniec końców robimy odwrót i wracamy na plażę widoczną z naszego tarasu zatoka Aghios Ioannis Porto ... ale zdjęć brak :oops:

Po plaży krótka sjesta i jedziemy ...

To jest mapa (dajcie znać czy widać :wink: ), która powstała podczas myszkowania w inernecie w poszukiwaniu ciekawszych miejsc na Tinos :mrgreen:
https://drive.google.com/open?id=1oH7A4 ... sp=sharing

Na początek najbliżej od nas położony Triantaros.
Parkujemy dokładnie tu: 37°33'37.0"N 25°11'30.1"E

Właściwie to nic tu nie ma 8O ... ot taka typowa tinoska wioska ... :oczko_usmiech:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:papa:
Ostatnio edytowano 10.09.2018 16:46 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 10.09.2018 14:57

Ładna ta typowa tinowska wioska.
Ale ja chyba zacznę narazie szukać nizinnych terenów na wyjazdy bo moja młodsza córka zrobiła sobie ze mnie konia pociągowego i spacerów się odechciewa :evil:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 10.09.2018 15:32

... najbardziej rzucają się w oczy te typowo grecko-cykladzkie kolory ... 8O ... cudne ... :lol: ...
Pozdrawiam.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 10.09.2018 15:34

kmichal napisał(a):... najbardziej rzucają się w oczy te typowo grecko-cykladzkie kolory ... 8O ... cudne ... :lol: ...
Pozdrawiam.

Prawda, mi najbardziej ten róż bugenwilli na tle białych budynków urzeka :lol:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.09.2018 16:11

mysza73 napisał(a): To jest mapa (dajcie znać czy widać :wink: ), która powstała podczas myszkowania w inernecie w poszukiwaniu ciekawszych miejsc na Tinos :mrgreen:

Nie widać. Gugel każe mi zdobyć pozwolenie... :roll: :?:

mysza73 napisał(a): Właściwie to nic tu nie ma 8O ... ot taka typowa tinoska wioska ... :oczko_usmiech:

Wioska jak wioska - powiedziałby mój małżonek.
Ale to jest oczywiście i bezdyskusyjnie absolutnie obłędna i superaśna typowa wioska. :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Moje wielkie greckie wakacje! - cz. II Tinos - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies