Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moje wielkie greckie wakacje! - cz. II Tinos

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
coglin
Croentuzjasta

Postnapisał(a) coglin » 05.09.2018 13:39

Witam,
Zdjęcia pojawiają się dopiero od tego z promem.
Mai
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Mai » 05.09.2018 13:48

Śledzę ;)
Widok z tarasu miodzio 8-O :hearts:
Mikromir
Koneser

Postnapisał(a) Mikromir » 05.09.2018 14:06

Nie widzę zdjęć z pierwszej nocy na greckiej ziemi... :roll: Pozdrów gugla... :mrgreen:

Widok całkiem całkiem... :)
mysza73
Weteran

Postnapisał(a) mysza73 » 05.09.2018 14:20

coglin napisał(a):Witam,
Zdjęcia pojawiają się dopiero od tego z promem.

Tych zdjęć co nie widać (choć ja widzę 8O ), są z telefonu.
No ja nic więcej nie zdziałam ...
Może mąż mi pomoże wieczorem ...

Mai napisał(a):Śledzę ;)
Widok z tarasu miodzio 8-O :hearts:
Zdjęce i tak tego nie oddaje 8)

Mikromir napisał(a):Nie widzę zdjęć z pierwszej nocy na greckiej ziemi... :roll: Pozdrów gugla... :mrgreen:
Już go przeklęłam ... :evil:
agata26061
Cromaniak

Postnapisał(a) agata26061 » 05.09.2018 14:37

Faktycznie widok z tarasu OBŁĘDNY! :D
Jak Wy wszyscy rezerwujecie takie tanie loty? 8O 8O :roll: Ja jak czasem wchodzę tak orientacyjnie sprawdzić ile by moją rodzinę kosztował lot gdziekolwiek, to ceny z kosmosu :roll:
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 05.09.2018 14:37

U mnie wszystko widać.
Z ciekawości logistycznej: ile czasu zajęła Wam podróż od wyjścia z domu do dotarcie pod app? Wychodzi mi ok. 22 h....dobrze liczę?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.09.2018 14:42

mysza73 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):U mnie kilka pierwszych zdjęć w postaci kółka i kreski... :roll:

A teraz?

Teraz widzę wszystkie.
mysza73
Weteran

Postnapisał(a) mysza73 » 05.09.2018 14:46

agata26061 napisał(a):Jak Wy wszyscy rezerwujecie takie tanie loty? 8O 8O :roll: Ja jak czasem wchodzę tak orientacyjnie sprawdzić ile by moją rodzinę kosztował lot gdziekolwiek, to ceny z kosmosu :roll:

Zaglądam codziennie na strony rajana i egona :smo:

piekara114 napisał(a):U mnie wszystko widać.
Z ciekawości logistycznej: ile czasu zajęła Wam podróż od wyjścia z domu do dotarcie pod app? Wychodzi mi ok. 22 h....dobrze liczę?

2 godzinki się pomyliłaś - 20 godzin
Z Radomia wyjechaliśmy o 14 w sobotę, w apartmanie byliśmy o 10 w niedzielę :mrgreen:
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 05.09.2018 14:46

agata26061 napisał(a):Jak Wy wszyscy rezerwujecie takie tanie loty? 8O 8O :roll: Ja jak czasem wchodzę tak orientacyjnie sprawdzić ile by moją rodzinę kosztował lot gdziekolwiek, to ceny z kosmosu :roll:
Bilety na linie rejsowe (np. LOT, AE Agi) trzeba kupować z dużym wyprzedzeniem, warto zapisać się do newsletterów danej linii to będziesz otrzymywać info o promo...
Bilety na low costy (Wizz, Rya,. easyjet itp.)- tu trzeba polować (jak są promocje to zwykle podnoszą ceny, ale można trafić na sporą zniżkę). Najlepsze ceny są w momencie wrzucania rozkładów lotów na kolejny sezon (to będzie teraz), potem rosną, spadek jest na 10-6 tygodni przed datą lotu... Ale są i wyjątki... w tym roku na lato najniższe ceny były na 3 tyg. przed, w czerwcu można było kupic bilety na Kretę na lipiec za niecałe 300 zł os/RT..... Ja ustalam sobie termin (ruchomo w jakimś przedziale) i akceptowalną cenę na dany kierunek i obserwuję ceny (tryb prywatny!!!) na kilku kierunkach - jak cena w Twoim przedziale to kupuj....
Ostatnio edytowano 05.09.2018 14:49 przez piekara114, łącznie edytowano 1 raz
mysza73
Weteran

Postnapisał(a) mysza73 » 05.09.2018 14:47

Janusz Bajcer napisał(a):
mysza73 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):U mnie kilka pierwszych zdjęć w postaci kółka i kreski... :roll:

A teraz?

Teraz widzę wszystkie.

Super :mrgreen:
Trochę się nagimnastykowałam z tymi linkami :roll: :wink:
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 05.09.2018 14:48

mysza73 napisał(a):
piekara114 napisał(a):Z ciekawości logistycznej: ile czasu zajęła Wam podróż od wyjścia z domu do dotarcie pod app? Wychodzi mi ok. 22 h....dobrze liczę?

Z Radomia wyjechaliśmy o 14 w sobotę, w apartmanie byliśmy o 10 w niedzielę :mrgreen:
W tym różnica czasu :mrgreen: .... Tyle godz. i przesiadki to ja wolę jednak samochód....
mysza73
Weteran

Postnapisał(a) mysza73 » 05.09.2018 14:52

piekara114 napisał(a):
mysza73 napisał(a):
piekara114 napisał(a):Z ciekawości logistycznej: ile czasu zajęła Wam podróż od wyjścia z domu do dotarcie pod app? Wychodzi mi ok. 22 h....dobrze liczę?

W tym różnica czasu :mrgreen: .... Tyle godz. i przesiadki to ja wolę jednak samochód....

No jak uwzględniać różnicę czasu, to chyba 19 godzin :? :wink:
Każdy wybiera co mu pasuje :oczko_usmiech:
Ja już zaglądam do egona :smo:
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 05.09.2018 15:06

mysza73 napisał(a):Ja już zaglądam do egona :smo:

8O w sumie to teraz jedne z tańszych biletów powinny być... Ja tak wczas nie mogę, no i dwa za dużo może się zdarzyć, zmienić przez 10mcy....
Jak AE to Grecja 2019?
mysza73
Weteran

Postnapisał(a) mysza73 » 05.09.2018 15:17

piekara114 napisał(a):
mysza73 napisał(a):Ja już zaglądam do egona :smo:

8O w sumie to teraz jedne z tańszych biletów powinny być... Ja tak wczas nie mogę, no i dwa za dużo może się zdarzyć, zmienić przez 10mcy....
Jak AE to Grecja 2019?

Zdarzyć to się może i w miesiąc :?
No ja jeszcze też nie kupuję, tylko się przymierzam :wink:
No i raczej to będzie Grecja :D
Kolejne Cyklady mnie się marzą :oczko_usmiech:

Ale cicho sza, bo mój mąż tu zagląda :wink:
agata26061
Cromaniak

Postnapisał(a) agata26061 » 05.09.2018 15:24

piekara114 napisał(a):
Bilety na linie rejsowe (np. LOT, AE Agi) trzeba kupować z dużym wyprzedzeniem, warto zapisać się do newsletterów danej linii to będziesz otrzymywać info o promo...
Bilety na low costy (Wizz, Rya,. easyjet itp.)- tu trzeba polować (jak są promocje to zwykle podnoszą ceny, ale można trafić na sporą zniżkę). Najlepsze ceny są w momencie wrzucania rozkładów lotów na kolejny sezon (to będzie teraz), potem rosną, spadek jest na 10-6 tygodni przed datą lotu... Ale są i wyjątki... w tym roku na lato najniższe ceny były na 3 tyg. przed, w czerwcu można było kupic bilety na Kretę na lipiec za niecałe 300 zł os/RT..... Ja ustalam sobie termin (ruchomo w jakimś przedziale) i akceptowalną cenę na dany kierunek i obserwuję ceny (tryb prywatny!!!) na kilku kierunkach - jak cena w Twoim przedziale to kupuj....

Teraz sprawdziłam lot do Aten z Warszawy Egonem i za moją rodzinę (2 dorosłych + dziecko 2-4 lata + dziecko 7 lat) w czerwcu wyszło mi 1100 euro 8O to trochę sporo porównując do trzystu kilku Myszy...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Moje wielkie greckie wakacje! - cz. II Tinos - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies