Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moje wielkie greckie wakacje! - cz. II Tinos

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 09.10.2018 14:51

Ten żółty kompletnie nie konweniuje. :lol:

Ale mogę się mylić, wszak moja płeć rozróżnia tylko trzy kolory. :oczko_usmiech:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 09.10.2018 15:05

krutom napisał(a):Ten żółty kompletnie nie konweniuje. :lol:

Ale mogę się mylić, wszak moja płeć rozróżnia tylko trzy kolory. :oczko_usmiech:
Oooolaalaa, może i trzy kolory rozróżnia, ale za to jaki zasób słownictwa :oczko_usmiech: ... konweniuje 8O 8O 8O 8O :lol: :lol: :lol:
No jak dla mnie też nie pasuje :oczko_usmiech:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 09.10.2018 15:30

mysza73 napisał(a):
krutom napisał(a):Ten żółty kompletnie nie konweniuje. :lol:

Oooolaalaa, może i trzy kolory rozróżnia, ale za to jaki zasób słownictwa :oczko_usmiech: ... konweniuje 8O 8O 8O 8O :lol: :lol: :lol:
No jak dla mnie też nie pasuje :oczko_usmiech:

Wolałem nie używać nazwy tego drugiego koloru :mrgreen:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.10.2018 19:54

Jeszxze raz mowie ze nie ma takiego nieba jak ja niektorYch zdjeciach AGNIESZKO

..:)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 09.10.2018 22:51

tony montana napisał(a):Jeszxze raz mowie ze nie ma takiego nieba jak ja niektorYch zdjeciach AGNIESZKO

Tony , za prawdę powiadam Ci : są takie nieba o których się fizjologom nie śniło

:mrgreen:

Pozdrawiam
Piotr
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 10.10.2018 06:22

mysza73 napisał(a):Obrazek

Bardzo mi się to zdjęcie podoba 8) . Nowy awatar też :smo: .
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 10.10.2018 07:23

piotrf napisał(a):
tony montana napisał(a):Jeszxze raz mowie ze nie ma takiego nieba jak ja niektorYch zdjeciach AGNIESZKO

Tony , za prawdę powiadam Ci : są takie nieba o których się fizjologom nie śniło

Pozdrawiam
Piotr

Myszka je zrobila aparatem ;)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.10.2018 08:23

marze_na napisał(a):Bardzo mi się to zdjęcie podoba 8) . Nowy awatar też :smo: .
Ooooo, Mrooczek jeden jest :oczko_usmiech: ... myślałam, że zaś żeśta gdzieś polecieli :roll: :smo:

tony montana napisał(a):
piotrf napisał(a):

Pozdrawiam
Piotr

Myszka je zrobila aparatem ;)
Tony, pokazałabym Ci jeszcze trochę takiego nieba :oczko_usmiech: ... ale jak i tak ma to wszystko wylecieć w kosmos, to chyba mi się odechciało :?
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 10.10.2018 08:58

mysza73 napisał(a):
marze_na napisał(a):Bardzo mi się to zdjęcie podoba 8) . Nowy awatar też :smo: .
Ooooo, Mrooczek jeden jest :oczko_usmiech: ... myślałam, że zaś żeśta gdzieś polecieli :roll: :smo:

Czytam w miarę na bieżąco, ale nie mam za bardzo czasu pisać. Jak nie siedzę na żużlu to biznesplany rzeźbię :roll: :? .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.10.2018 12:04

marze_na napisał(a):
mysza73 napisał(a):

Czytam w miarę na bieżąco, ale nie mam za bardzo czasu pisać. Jak nie siedzę na żużlu to biznesplany rzeźbię :roll: :? .
Nie wiem Mrooczek co Ty rzeźbisz :roll: , ale wzystkie zdjęcia w Twoich relacjach wcięło 8O :? , zrób coś z tym :smo:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.10.2018 13:40

MOJE WIELKIE GRECKIE WAKACJE!

Tripotamos - Ktikados - Xinara

No i ostatnia wioska tego dnia - Xinara, która zlokalizowana jest na zboczu góry Xombourgo
Parkujemy tu: 37°34'31.1"N 25°09'49.0"E, przed sporym budynkiem, który jest siedzibą Katolickiej Archidiecezji Tinos (w ostatnich latach mieścił się tu Urząd Gminy Exombourgo - tak doczytałam, bo zaciekawił mnie ten spory budynek).

Tuż obok jeden z dwóch kościołów
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wioska jest maleńka i już po kilku krokach jesteśmy przy drugim kościele, na drugim końcu wioski :)
Obrazek

Tony, TAKIE niebo istnieje :smo:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale że jest jeszcze dosyć wcześnie postanowiliśmy wstąpić do stolicy :oczko_usmiech:
Obrazek

Pojechaliśmy pod pomnik bohaterów z wyspy poległych podczas wojen bałkańskich w latach 1912-1913 ...
Obrazek

... skąd jest ładny widok na zachodzące słoneczko :oczko_usmiech:
Obrazek

Obrazek

:papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 10.10.2018 14:26

Istnieje.... tylko z filtrem polaryzacyjnym ;0
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.10.2018 14:31

tony montana napisał(a):Istnieje.... tylko z filtrem polaryzacyjnym ;0
Nie znam się i nie wiem czy mój aparat toto ma :oops: :roll: :?
Zapomniałam napisać, że "jutro" płyniemy na Mykonos, przed którym tak mnie przestrzegałeś :smo:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 10.10.2018 15:40

mysza73 napisał(a):Nie znam się i nie wiem czy mój aparat toto ma :oops: :roll: :?

Znaczy się nie ma, bo "toto" trzeba nakręcić i jeszcze ustawić :lol: :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.10.2018 15:45

krutom napisał(a):
mysza73 napisał(a):Nie znam się i nie wiem czy mój aparat toto ma :oops: :roll: :?

Znaczy się nie ma, bo "toto" trzeba nakręcić i jeszcze ustawić :lol: :wink:

Tak myślałam ... :lol: :wink:
Ale to jeszcze jeden dowód, że TAKIE NIEBO istnieje bez tego czegoś ... :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Moje wielkie greckie wakacje! - cz. II Tinos - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone