Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moje wielkie greckie wakacje! - cz. II Tinos

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 25.09.2018 15:50

Mikromir napisał(a):
mysza73 napisał(a): ja w przyszłym roku koniec czerwca mam w planie :smo:

O, a kiedy Ci się sesja letnia kończy - oczywiście termin podstawowy, nie dożynki? :wink:
A co to ja studentka jestem czy co 8O :roll:
No ale mam nadzieję, że pod koniec czerwca jest już po sesji, bo na dziś dziecko wyraża chęć wyjazdu z mamusią i tatusiem :smo:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 25.09.2018 16:06

mysza73 napisał(a):
Mikromir napisał(a):
mysza73 napisał(a): ja w przyszłym roku koniec czerwca mam w planie :smo:

O, a kiedy Ci się sesja letnia kończy - oczywiście termin podstawowy, nie dożynki? :wink:
A co to ja studentka jestem czy co 8O :roll:

:mrgreen: :oczko_usmiech:
No ale mam nadzieję, że pod koniec czerwca jest już po sesji, bo na dziś dziecko wyraża chęć wyjazdu z mamusią i tatusiem :smo:

Termin zakończenia sesji powinien być już podany w kalendarzu roku akademickiego.

Miło, że dziecko chce jechać z Wami. Moje pierworodne oczywiście wybrzydza, bo przecież takie dorosłe już... :roll: :x :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 25.09.2018 16:17

Mikromir napisał(a):Miło, że dziecko chce jechać z Wami. Moje pierworodne oczywiście wybrzydza, bo przecież takie dorosłe już... :roll: :x :wink:
Moje doceniło, że nic ją to nie kosztuje :wink:
Bo jak pojechała z koleżanką na kilka dni do Rzymu i musiała sama sobie to sfinansować (no dobra, bilety jej zafundowaliśmy :oczko_usmiech: ), to troszkę ją to "bolało" :lol: :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 25.09.2018 16:19

Mikromir napisał(a):Termin zakończenia sesji powinien być już podany w kalendarzu roku akademickiego.
Na AGHu to w czerwcu kończyły osoby zaliczające w zerówkach, pierwsze terminy jakoś w pierwszym tygodniu lipca...

mysza73 napisał(a):No ale mam nadzieję, że pod koniec czerwca jest już po sesji, bo na dziś dziecko wyraża chęć wyjazdu z mamusią i tatusiem :smo:
8O 8O A ja byłam pewna, że to będą Wasze ostatnie wspólne wakacje....
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 25.09.2018 16:28

piekara114 napisał(a):
Mikromir napisał(a):Termin zakończenia sesji powinien być już podany w kalendarzu roku akademickiego.
Na AGHu to w czerwcu kończyły osoby zaliczające w zerówkach, pierwsze terminy jakoś w pierwszym tygodniu lipca...
Łoooo maaaatko, za moich czasów to sesja jakoś maj/czerwiec była ... chyba ... bo to dość dawno było :roll: :lol:

piekara114 napisał(a):
mysza73 napisał(a):No ale mam nadzieję, że pod koniec czerwca jest już po sesji, bo na dziś dziecko wyraża chęć wyjazdu z mamusią i tatusiem :smo:
A niby czemu 8O 8O 8O
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 25.09.2018 16:31

mysza73 napisał(a):
piekara114 napisał(a):
A niby czemu 8O 8O 8O
No że już dorosła i studentka...
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 25.09.2018 16:32

Bardzo greckie :D obrazki w Twojej relacji . . . , a Zuzi wcale się nie dziwię :wink: rację ma
. . .
Ten kamień

picasso..jpg

. . . to przecież picassowska twarz jest :roll:

:mrgreen:

Pozdrawiam
Piotr
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 25.09.2018 16:35

Dobrze Piotrze trafiłeś z tą twarzą :D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 25.09.2018 16:49

piekara114 napisał(a):Dobrze Piotrze trafiłeś z tą twarzą :D

Lubię ( przez zasiedzenie :wink: ) obrazy tego malarza . Pablo Picasso w 1904 roku namalował obraz pt. "Stary Gitarzysta" ,jak dopadają mnie głupie myśli o biegnącym czasie to patrzę na ten obraz ( szkoda że tylko reprodukcja :wink: ) , potem w lustro i już mi lepiej

Pozdrawiam
Piotr
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 25.09.2018 17:18

Podoba mi się Twoje poczucie humoru :lol: :lol: :lol:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 25.09.2018 18:06

Dokładnie. Nos, usta i jedno oko. CAŁY PICASSO ;)

:boss:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 29.09.2018 14:30

Mysza, a co tu tak nic nie słychać? Zaczynam się martwić, że cierpisz już na syndrom pustego gniazda... :roll:
No co tam?...
:papa:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 29.09.2018 14:35

piekara114 napisał(a):

Teraz lepiej - sesja podstawowa do 30.06.2019. a dożynki od 2 września... :wink: Chociaż ponoć dziekan może to jeszcze zmienić, bo jest królem wydziału... :roll:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 29.09.2018 15:51

Mikromir napisał(a):Mysza, a co tu tak nic nie słychać? Zaczynam się martwić, że cierpisz już na syndrom pustego gniazda... :roll:
No co tam?...
:papa:

Wena twórcza mnie opuściła jakoś ... :?
No i te meczyki ... :oczko_usmiech:
A jutro zaś do stolycy ... :roll:

Mikromir napisał(a):
piekara114 napisał(a):

Teraz lepiej - sesja podstawowa do 30.06.2019. a dożynki od 2 września... :wink: Chociaż ponoć dziekan może to jeszcze zmienić, bo jest królem wydziału... :roll:
No na UW też do końca czerwca ... :roll:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 29.09.2018 18:58

Mikromir napisał(a):
piekara114 napisał(a):
Z doświadczenia z AGH aż tak mocno bym się tym nie sugerowała, bo dużo zależy od wykładowców i terminów ustalanych z rokiem i grupą (ilość osób na roku a tym samym ilość pierwszych terminów)... no chyba że przez te kilkanaście lat aż tak to się zmieniło... Zdawałam wszystko w zerówkach i jedynkach i ok 3/5 lipca kończyłam sesję... Dożynki były po 15tym.... Jeśli teraz działa to tak jak w harmonogramie jak to super....
Co tam dziekan, Pani w dziekanacie ma więcej do powiedzenia :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Moje wielkie greckie wakacje! - cz. II Tinos - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone