Moje wakacje w Chorwacji zaczęły się TUTAJ, od lutego wertowałam całe forum. Bardzo podobały mi się Wasze wspomnienia i wskazówki,i za to Wam dziękuję. Dlatego że mieszkam na wsi wybrałam Makarską, lubię jak się coś dzieje i mieć dużo atrakcji wokół siebie. Wyszukałam apartament od 29,06-10.07 w cenie za 4 osoby przez pierwsze trzy doby po 40E a następnie po 60E. apartament składał się z pokoju, kuchni z rozkładanym łóżkiem, łazienka z wanną i przedpokój, do plaży miejskiej zejście koło hotelu Park mieliśmy dwie i pół minuty........Ale od początku, ubezpieczenia samochodu i nas wykupione ,winiety kupione przez internet ze względu że to nasza pierwsza zagraniczna podróż samochodem wszystko zapięte na ostatni guzik.
Moja rodzinka ja-nawigacja, mąż-kierowca, syn 15 lat, syn 14lat,
Wyjeżdżamy w niedziele po obiedzie u rodziców o 13.00. Nasza trasa z Kalisza przez Boboszów, Czechy, Austria, Słowenia- kupiłam winietkę ze względu na to że mieliśmy jednego kierowcę,, no i CHORWACJA.
Jechało się wspaniale bez żadnych nieprzewidzianych zdarzeń ani kręcenia. Przed Karlovacem zatrzymaliśmy się na spanie na stacji dużo nas tam spało cały parking zawalony Polakami.
Spaliśmy 3 godziny, godzinkę poświęciliśmy na rozprostowanie kości, była mgła i nie chcieliśmy zbyt szybko ruszać bo chcieliśmy jak najwięcej zobaczyć.
W końcu mgła zaczeła ustępować i ruszyliśmy do raju................................

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)