napisał(a) jbasia » 20.10.2015 20:39
Po naszej podróży na Sv. Jure następny przystanek to Tucepi, wybraliśmy się tą samoą drogą co jechaliśmy na Sv.Jure . Kiedy dojechaliśmy do konzuma skręciliśmy w lewo na DUBROWNIK, chciałam jechać tą drogą, bo chciałam zobaczyć stary hotel Jadran na początku Tucepi. Stwierdziliśmy że jak zaparkujemy, poplażujemy, coś zjemy, to wybierzemy się do ruiny hotelu i pozwiedzać.
Szukaliśmy parkingu pierwszy jaki się spytaliśmy przy samej plaży miły pan powiedział 80 kun niezależnie czy chcemy 4 godziny czy cały dzień- szkoda mówić. znależliśmy parking za 45 kun. No i wybraliśmy się na plażę. PLAŻOWALIŚMY KOŁO DUŻEGO HOTELU Z BASENEM, ale ta plaża nie przypadła nam do gustu, bardziej spodobały się nam kamienie pod starym hotelem. sam hotel też zwiedziliśmy, ale ze strachu zapomniałam zrobić zdjęć.Naprawdę szkoda ,że taki potencjał się marnuje. Zjedliśmy także małe co nieco przy deptaku i pospacerowaliśmy po Tucepi. Po drodze do domu w Lidlu małe zakupy, i mały objazd niznanej części Makarskiej- tak z ciekawości.
- Załączniki:
-
- przepraszam ale z tej wyprawy nie mam zdjęć
-
-