Na początku września wybieram się do Cro pierwszy raz, na tydzień, więc nie chcę zapuszczać się zbytnio na południe, granicą są dla mnie okolice Zadaru. Przeglądnęłam forum i mam kilka typów.
Pierwszy to wyspa Krk - Baśka lub Vrbnik. Plusy - myślę, że dobra baza wypadowa, Krk wydaje się ciekawa, minusy - czytałam, że wyspa dość droga.
Drugi typ - Crikvenica lub Senj - też dobra baza, miasta wydają się ciekawe, można zahaczyć o Rijekę, nie trzeba się uzależniać od promu, ale nie wiem jak z plażami.
Trzeci typ to Nin lub Pakostane - największy minus to droga, najdalsza okolica (kierowca będzie jeden), ale same miasteczka dość tu na forum chwalone i wydają mi się najciekawsze.
Ogólnie chodzi mi o miejscowość, która nie będzie tłocznym kurortem, nie musi mieć dyskotek, ale będzie ładna, będzie można się przejść wieczorem i w okolicy będzie można coś ciekawego zobaczyć - nie chcę całego pobytu spędzać na plaży, więc w grę wchodzą też jakieś mieścinki w okolicach tych, które wymieniłam. Zdjęcia zdjęciami, na zdjęciach wszystko może wyjść ładnie lub brzydko, nie potrafię ocenić oglądając zdjęcia. I pytanie o ceny noclegu - czy w w/w okolicach można coś znaleźć za góra 30 euro dla 2 osób? Wymagań nie mamy wielkich - żeby było czysto, była lodówka, jakaś kuchenka.
Oczywiście wiem, że każdy woli co innego, ale chciałabym żeby ktoś mi nieco doradził, napisał choć kilka słów o tych propozycjach.