napisał(a) Fender » 22.03.2004 06:47
Ja byłem wprawdzie w 2+2 osoby,ale za to na campie w lipcu i bardzo sobie mile wspominam.Myślę że jazda poza sezonem jest dobra dla tych co lubią ciszę,ja tam wolę trochę gwaru i rozrywki ! Jak masz diesla który pali 5 l,to śmiało jedź.Polecam trasę przez Słowację pomijając Czechy(szkoda forsy na ich drogi i winietki) potem Wideń ,Graz,Maribor,Karlowac.
Chorwacja to plaża i morze i nie musisz mieć kupy szmalu aby wypocząć.Weź jedzenie z Polski typu: makarony,puszkowe pulpety itp.Sama jazda już to są wakacje a na miejscu to masz raj.My tam jadaliśmy około 17:00 (w międzyczasie jakieś owoce,lody) i nie chodziliśmy głodni.Na pierwszy raz polecam Baśke na wyspie Krk (most) bo jest pięknie położona i ma żwirową plażę,a do tego jest co robić wieczorkiem.Jak pod namiot to weź młotek bo ziemia oj twarda i są problemy z wbijaniem śledzi.Za 10 dni (2+2)os.namiot,prąd,lodówka,samochód płaciłem około 900pln).Pogoda murowana,ludzie bardzo mili,morze ciepłe,tania rakija o winie nie wspomnę, i wakacje udane.Jazdę roałóż na dwa dni bo nie warto jechać przez Słowenię i Chorwację w nocy (góry i szkoda widoków).Ja "przekimałem" się w Mariborze na parkingu przy Mc Donaldzie i nie było problemów z kimkolwiek.Zresztą takich jak ja było więcej i wg.mnie szkoda forsy na wynajem pokoi.Na miejscu byliśmy około 14:00 i bez problemu znaleźliśmy miejsce na Campie (Zablaće) 150m od morza.Polecam zabrać przynajmniej parasol plażowy a najlepiej namiot ogrodowy bo z cieniem są problemy.Za rozbicie pawilonu ogrodowego nikt nie płacił (traktują jak parasol).Jak masz pytania chętnie odpowiem.
Pozdrawiam i życzę udanych wakacji - jedźcie bo warto- !!!