napisał(a) XT600 » 13.04.2004 14:38
Wezyr napisał(a):...w tym roku wybieramy sie pierwszy raz CRO autem pod namiot... w 2 osoby na 2 tygodnie nie wiem ile mamy wziąć kasy ze sobą żeby mi nie brakło,z tego co wyczytałem to wszyscy polecają Dubrownik wiec tam będe jechał mam dylemat wystarczy 300-400 EURO na dwie osoby???
Obawiam się ze może być ciężko, choć wszystko zależy jeszcze w jakim okresie się tam wybierasz?! Jeśli poza sezonem (czerwiec lub wrzesień) o może i wystarczy (nie byłem poza sezonem). Natomiast jeśli chcesz pojechac tam lipiec/sierpień to hm.. Na nocleg (2 osoby + 1 namiot + 1 samochod) musisz liczyć średnio 12 euro (zależy od kampingu). Jesli zatrzymujesz się na kampingu krocej niż 4 doby - zazwyczaj jest drożej co musisz tez wziąść pod uwagę przy planowaniu wyjazdu!
Jesli chodzi o jedzenie to weź z Polski ile się da, ograniczysz w ten sposób znacząco koszty. Ja zabrać w zasadzie niz nie mogłem bo pojechałem tam ze swoja dziewczyna na motorze. Najtaniej i najspaczniej wychodziło kupić worek węgla drzewnego, zbudować (lub przywieść z kraju) grill, kupic kurczaka w sklepie i samemu go sobie zrobic... do tego butelka wina i jedzenie naprawde extra! Można powiedzieć ze przeżylismy tak 2 tygodnie
)
Licz się równiez z wydatkami typu zwiedzanie, (Plitwice 60kun/os., Dubrownik ok25kun/os, itp..) zazwyczaj wszedzie trzeba zapłacic kilkadziesiąt kun za bilet... do tego jakieś lody, kartki pocztowe, browarek podczas zwiedzania, itp... Idzie na to sporo kasy...
Zostaje mi tylko zyczyć powodzenia! Sam cicho planuje wyjazd i w tym roku. Mam nadzieje uzbierac jakies 600euro i to będzie musiało nam wystarczyć
pozdro
xtomek
http://www.yamaha.xt.pl/