Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moje miasto

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 05.04.2009 16:31

Na jednym zdjęciu jest fajnie "pocięte" niebo.
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 05.04.2009 16:51

Aniu, pięknie się prezentuje Twój Głogów :) Oglądam z uwagą. Różowy Most z Kolegiatą w tle przypomina mi wrocławski Ostrów Tumski, który mam świeżo w pamięci, bo miałam szczęście być we Wrocławiu niedawno :) Do Głogowa też bym się chętnie wybrała (tylko, że trochę dalej i gorsze połączenia...), bo bardzo ciekawie go pokazujesz :)
Pozdrawiam serdecznie :papa:
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 05.04.2009 18:42

Jacku faktycznie niebo "pocięte ", bo przebiegają powietrzne szlaki. :wink:
A tak poważnie prawie codziennie słychać F16, ciągle ćwiczą nad głogowskim niebem. :wink: I tego huku mamy dosyć. :evil:

Agnieszko bardzo cieszę się, że Głogów ładny. Faktycznie miasto jest piękne. Moim zdaniem jedno z najładniejszych w dawnym województwie legnickim. Co do Różowego Mostu, to zdradzę, iż niektórzy Głogowianie nie są zachwyceni nazwą i kolorem :roll: , ale ja uważam, że jest wyjątkowy. 8)
Ciekawy jest Ostrów Tumski. Warto zobaczyć... Dla mnie jest "dziki", mało uczęszczany, szczególnie gdzie znajduje się Turm Reduit .Trzeba zobaczyć i poczuć "ducha historii" ;-)
Koniecznie musisz się kiedyś " zapuścić" w te strony. Jak wspominałam czeka nas wielkie wydarzenie Obrona Głogowa , blisko jest Pojezierze Sławskie można więc przyjechać na krotki wypoczynek. 8)

Obiecuję wstawić jeszcze kilka zdjątek. Miałam się dziś wybrać do miasta...hm.... nie wyszło, ale jeszcze pokaże Wam fajne miejsca z Głogowa. :D .... Jest ich jeszcze trochę. :-)
Serdecznie pozdrawiam.
dorota19
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dorota19 » 06.04.2009 09:23

Najfajniejszy w Głogowie jest most :lol: Mój ulubiony kolor :wink:
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 08.04.2009 13:31

A teraz mała zagadka. :wink:
Czy wiecie co to za muszla?

Obrazek

Obrazek
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 08.04.2009 14:15

Przecież to takie oczywiste - muszla koncertowa...

Jakubów. Muszla św. Jakuba - symbol pielgrzymowania czy jakoś tak :)
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 08.04.2009 14:52

Tak to muszla atlantycka św. Jakuba.
Gratuję wiedzy. :)

Muszla znajduje się przy samej Kolegiacie. Przez Głogów wiedzie szlak pielgrzymek do grobu św. Jakuba w Santiago de Compostela w Hiszpanii.
Niedaleko znajduje się kościółek w Jakubowie gdzie swoją siedzibę ma Bractwo św. Jakuba. Parafia i pobliskie źródełko godne jest odwiedzenia.
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 13.04.2009 11:54

Wiosenny Głogów. Cz.4
Zamek Książąt Głogowskich

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 14.04.2009 14:40 przez Ania W, łącznie edytowano 1 raz
wiolak3
Cromaniak

Postnapisał(a) wiolak3 » 13.04.2009 14:20

Anjas- tak mi się muszla od razu skojarzyła z Santiago i Camino :D - wiedziałam, że otwarto polską część szlaku, ale nie wiedziałam, że przez Głogów :oops:
Mam taką w domu-pamiątka z pielgrzymiego szlaku :D 8)
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 13.04.2009 21:25

wiolak3 miło mi, że dowiedziałaś się, iż w Głogowie jest szlak św. Jakuba.
Coś ten szlak w sobie ma, bo czytałam o dwóch osobach, które wędrowały pieszo do Santiago mając różne ciekawe przygody i znajdując sens życia. :roll:
A sam szlak zotał otwarty w lipcu 2005
ynka
Cromaniak

Postnapisał(a) ynka » 14.04.2009 14:20

Katowice :)

Obrazek

Obrazek
mutiaq
Cromaniak

Postnapisał(a) mutiaq » 14.04.2009 20:03

anjas napisał(a):A teraz mała zagadka. :wink:
Czy wiecie co to za muszla?

Obrazek
(...)

Przegrzebek św. Jakuba :wink:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 15.04.2009 10:45

Tym co za wolność

Obrazek
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 15.04.2009 18:49

Wiosenny Głogów cz.5

Fragment murów obronnych - rekonstrukcja :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pomnik Jana Pawła II

Obrazek

Widok z murów obronnych na Zamek Piastowski i pomnik JPII

Obrazek

Pomnik Dzieci Głogowskich i Zamek Piastowski:

Obrazek

Obrazek

Widok na zamek, Odrę i most :

Obrazek

Widok Na Stare Miasto w tle Ratusz :

Obrazek
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 16.04.2009 12:53

A tu taka ciekawostka

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Moje miasto - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies