Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moje dziecko chce odwiedzić Triest...

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 19.08.2014 21:25

Nasza rodzinka lubi na luzie spędzać czas i nie wyrabiamy wielkiej normy w zwiedzaniu. Muzea raczej odpadają, ale kilka ciekawych miejsc odwiedziliśmy. Poniżej kilka zdjęć z telefonu z miejsc odwiedzonych w Trieście . Jak się zrobią dodam jeszcze zdjęcia z aparatu.
Załączniki:
kosciól.jpg
Katedra św. Justyna (Cattedrale di San Giusto) Każda kolumna była innej grubości.
miramare.jpg
Zamek Miramare fragment parku
kosciul justyniana.jpg
Katedra św. Justyna jeszcze raz, jest b. piękna i b. stara
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 26.08.2014 20:57

Wielkim plusem Triestu jest stosunkowo mała ilość turystów, nigdzie nie ma tłoku, no może czasami w lodziarni była mała kolejeczka, poniżej kilka migawek Triestu, tym razem z aparatu. A, wiecie jak Słoweńcy mówią na Triest....Trst :)
Załączniki:
F1000001.jpg
F1000003.jpg
F1000004.jpg
F1000006.jpg
F1000005.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2014 22:09

Fanka napisał(a):Wielkim plusem Triestu jest stosunkowo mała ilość turystów, nigdzie nie ma tłoku, no może czasami w lodziarni była mała kolejeczka, poniżej kilka migawek Triestu, tym razem z aparatu. A, wiecie jak Słoweńcy mówią na Triest....Trst :)

No nie wiem, czy nie ma tłoku. 8)
Moim zdaniem tłok na ulicach jest tam niezły, szczególnie koło dworca kolejowego. To jest w końcu duży port i duże miasto.
Faktycznie jest luźniej na starym mieście.
Lodziarnie są tam zarąbiste :D :D :D
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 26.08.2014 22:56

Ja się po dworcach nie włóczyłam bo i po co, czas spędzaliśmy na starym mieście i tłoku nie zauważyłam. Tylko raz musieliśmy iść na spacerek 30 minutowy, aby poczekać na zwolnienie miejsca w obleganej restauracyjce, akurat tam było full, nie bez przyczyny :)
przemo_
Plażowicz
Triest - kto był?

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo_ » 26.03.2016 21:49

Witam, wybieram się na majówkę do Umagu i o ile Istrię już widziałem, o tyle nie byłem nad morzem w Słowenii ani też w pobliskim Trieście.
Czy warto? czy do Triestu można bez problemu wybrać się samochodem? gdzie ewentualnie zaparkować, żeby zwiedzić najwięcej?
Z góry dzięki za wszelkie wskazówki.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.03.2016 22:09

euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 26.03.2016 22:31

Fanka napisał(a):Wielkim plusem Triestu jest stosunkowo mała ilość turystów, nigdzie nie ma tłoku, no może czasami w lodziarni była mała kolejeczka, poniżej kilka migawek Triestu, tym razem z aparatu. A, wiecie jak Słoweńcy mówią na Triest....Trst :)

nie jestem jakims znawcą fotografi jednak zdjecia super! to jakis filtr czy jak? :)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 27.03.2016 00:10

:D rzeczywiście, świetne fotki...
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 27.03.2016 07:17

Polecam w mieście Piran wejść na mury miejskie...świetny punkt widokowy na "cypelek" schodzący do morza...
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 07.04.2016 20:47

euromissile napisał(a):

nie jestem jakims znawcą fotografi jednak zdjecia super! to jakis filtr czy jak? :)

Filtr tak polaryzacyjny :) Ciesze się, że Ci przypadły do gustu.
ma_ko
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ma_ko » 10.06.2024 19:48

Może lekko odkopię wątek, ma ktoś do polecenia jakąs fajną pizzerie (i lodziarnię) w Trieście, będziemy tędy przejeżdzać jadąc z Villach i planujemy sie zatrzymać na 2-3 godzinki...
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 10.06.2024 20:31

ma_ko napisał(a):ma ktoś do polecenia jakąs fajną pizzerie (i lodziarnię) w Trieście

Akurat tegoroczną majówkę kończyliśmy pobytem w Trieście. Miasto nawet ciekawsze niż się spodziewałam.
Na pizzę poszliśmy do Pizzeria Ristorante Modesto City Trieste, robią naprawdę dobrą nepoletanę :). Na rogu przy V.le Venti Settembre mają ogródek restauracyjny.
Generalnie cała ta Venti Settembre to przyjemny deptak, wzdłuż którego ulokowało się sporo knajpek i restauracji. Wygląda to moim zdaniem dużo lepiej niż gastro zlokalizowane przy Canal Grande czyli w turystycznym sercu Triestu.
A na lody to do Gelato Marco.
vin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vin » 17.06.2024 10:11

ja z kolei mogę polecić La Pizza di Cittavecchia Trieste:
https://maps.app.goo.gl/3tszJ6JHmvYb3FZs8
obsługa mówi dobrze po ang., przychodzą także lokalsi, ceny rozsądne, płatność rowniez kartą, całkiem przyjemne miejsce na przerwę w zwiedzaniu.
Poprzednia strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Moje dziecko chce odwiedzić Triest... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies