Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moje Chorwackie ( i nie tylko ) wspomnienia

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 17.01.2013 17:56

Cześć! Przysiądę się i poczytam, a może i pooglądam.
Pozdrawiam.
- Wojtek
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 17.01.2013 18:16

Rozumiem, że przenieśliśmy się do 2001 roku?? :D :D
Piteroo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piteroo » 17.01.2013 18:41

To i ja chętnie poczytam.
Pozdrav!
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 17.01.2013 19:03

Wspomnienia....... :)

Tez w 2001 roku polknelismy cro-bakcyla i ......... do dzis wyleczyc sie nie mozemy! ;)
I tak jak Wy - mocno monotematyczni jestesmy... :)

Pisz! Fajnie bedzie powspominac!

:papa:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 17.01.2013 19:46

Uff, dobrze jest wiedzieć, że jest więcej monotematycznych niż ja :) Choć mnie t chyba nikt nie pobije :)

W 2001 roku jeszcze o Chorwacji nawet nie pomyślałam, dopiero 3 lata później miał miejsce mój pierwszy raz, to była podróż, niezapomniana, jedyna w swoim rodzaju :)
Wspomnienia są cudowne.
Chętnie poczytam o Twoich wspomnieniach.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 17.01.2013 20:31

Z przyjemnością poczytam i pooglądam Raj jaki nam Heterka rai 8)

To wspomnień czar

Pozdrawiam
Piotr
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 18.01.2013 08:50

Witam serdecznie wszystkich :papa:
Postaram się w miarę możliwości systematycznie coś napisać i wkleić trochę zdjęć ( jak zrobię zdjęcia ze zdjęć ).

Brnijmy dalej:

Zwiedziliśmy Szibenik, Vodice , Murter byliśmy na Wodospadach Krka i na Rejsie na Kornatach.
Byliśmy też parę razy w Pakosztane w towarzyskich wizytach u znajomych, a oni oczywiście przyjeżdżali do nas. Mam trochę mieszane uczucia co do Pakosztane – pamiętam zawsze straszne tłumy na plaży, nie było się gdzie rozlokować nawet z ręcznikiem – a co w tym wszystkim najgorsze to zginęła mi córka – 8 latka ( poszła na plaży pod prysznic ze znajomą i nic mi nie powiedziała ) a ja jak wariatka goniłam po plaży i szukałam dziecka. Gdy jej nie znalazłam na polu namiotowym to oczywiście zemdlałam – znów ruch i zamieszanie, między czasie dziecko się znalazło – a ja się obudziłam obsypana kostkami lodu. Nieroztropna matka, czy przewrażliwiona matka?

Pamiętam nasz pierwszy dzień – Vodice wypożyczyliśmy rower wodny i nieświadomi wypłynęliśmy sobie w morze, zniosło nas daleko i myśleliśmy, że nie wrócimy a tu nas pięcioro w tym troje dzieci, a nie wszyscy umieją pływać. Kapoki oczywiście były – ale strach ma wielkie oczy. Słońce nas spaliło, że prze 2 dni obkładaliśmy się kwaśnym mlekiem ( tak nam doradziła gospodyni )- ale pomogło. Wszystko to teraz jest śmieszne , ale nauczyłam się że pierwsze dni z chorwackim słoneczkiem trzeba bardzo uważać i NIGDY więcej rowerków wodnych.

Te” proby” wina i rakiji - gospodarze z daleka wołali, aby przyjść do nich popróbować ich specjałów i przy okazji coś kupić. Teraz jest już ich mniej – i nie tak skorzy do częstowania.
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 18.01.2013 08:54

Aldonka - nie wiem czy Cię nie pobiłam - my byliśmy w Tribunj 7 razy - ale tak dobrze się tam czujemy, gospodarze są jak stara rodzina i chociaż byliśmy w innych miejscach tam nam jest najlepiej.
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 18.01.2013 09:36

Nasz rejs na Kornaty - pięknie było jak w bajce – ale mój powrót z Murteru samochodem nie był ciekawy. Wracaliśmy 3 samochodami – oczywiście panie bo panowie za dużo popróbowali wina i rakiji – wg nich jechałyśmy za wolno. Słuchając niezadowolonego z mojej jazdy męża – przejechałam znak STOP ( dobrze że droga była pusta ). Słowa mojego syna „ mamo czy ty widziałaś znak STOPU „ i ja „ oczywiście synku- przecież nic nie jechało” – ale oczywiście nie widziałam.

Nasza pierwsza wizyta na Wodospadach Krka ( byliśmy 3 lub 4 razy – Boże już nie pamiętam ile razy tam byłam) – emocje przy zjeździe autokarem w dół, ja chciałam z powrotem wracać pieszo, wszyscy się ze mnie śmiali, nasze ochy i achy, pływanie pod wodospadami – to są niezapomniane wspomnienia. Ale co najciekawsze najlepiej pamiętam ten pierwszy raz na wodospadach Krka – pozostałe wizyty tak jakoś się zlewają w całość.
Załączniki:
100_5777.jpg
Na zachętę - uczę się wstawiać zdjęcia w tym nowym formacie.
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 18.01.2013 12:20

Parę zdjęć Trybunj z 2006 roku. Najstarsze zdjęcia jakie mogę w tej chwili zamieci.
Załączniki:
P1010061.jpg
P1010060.jpg
P1010055.jpg
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 18.01.2013 12:40

Jeszcze trochę zdjęć
Załączniki:
P1010064.jpg
Kościółek koło mostka na wysepkę
P1010058.jpg
Wnętrze kościółka na górze
P1010057.jpg
Kościółek na górze stojącej w samym centrum miasteczka - bardzo piękne są z tamtąd widoki
AnaSz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnaSz » 18.01.2013 13:01

Ale piękne te zdjęcia nie widać że to zdjęcia zdjęć :) chyba że się myle :)?
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 18.01.2013 13:25

To jeszcze nie są zdjęcia zdjęć - to są zdjęcia z 2006 roku i mam je w komputerze. Zdjęcia zdjęć będą za lata 2001 - 2005.
AnaSz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnaSz » 18.01.2013 13:26

Upsss, ale i tak oczywiście są piękne :)
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 18.01.2013 18:03

Mam chyba oczopląsy, bo Heterka i AnaSz mają taki sam awatar!!!!! Takie same sukienki??
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Moje Chorwackie ( i nie tylko ) wspomnienia - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone