Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moja zabawna przygoda była baba nie ma baby

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 14.07.2003 19:34

Już o tym pisalam ale w temacie o Podgorze pozwolę sobie to jeszcze raz napisać w osobnym poście ciekawe :?: czy żona któregoś z forumowiczów coś takiego doświadczyła.Wieczorową porą wystroiłam się i wraz z rodziną udałam się na spacer na deptak w Podgorzę mąż zapragnął rybki z grilla która znajdowała na statku stoliki były również na pomoście drewnianym W knajpie na statku który cumował przy tz pomoście ,zajeliśmy stolik na pomoście po zamowieniu dań, krzesło weszlo w szparę i strcilo stabilność i wpadłam do morza głową w dól na głębokość ok 4 m. Rekcja właściele 0 sprawdził czy krzesło nie zatoneło nie dał nawet ręcznika , jedynie kropelkę rakiji na rozgrzewkę. Zapłaciliśmy rachunek i tyle. Żałuję że nie zaregowałam innaczej tylko że wszystko przyjełam za normalne dla kogoś kto nie umnie dobrze pływać lub dziecka mogłoby to się źle skończyć. Szkoda że nikt tego nie nagrał pewnie bym coś wygrała u Drozdy na przykład zapas wody mineralnej na 2 lata. Widok był debest była baba nie ma baby. Wracałam w majtkach i koszulce Marcina bez fryzury ale z biżuterię, i głodna. Ale za to jakie wspomnienia urazu do wody nie mam ale kiedy się wynurzałam miałam jedną myśl , ale siara co ze mnie za kalectwo pierwsze słowa kiedy mnie wciągneli na pomost to że nie mam 1 buta typowo kobiece, but ja ja sam wypłynąl tak że ani mnie ani buta nikt nie musiał ratować. :oops: Tak zakończyła się moja romantyczna kolacje przy blasku świecy i księżyca.Uważajcie na pomosty :!: Napiszcie waszą historię
Grazka :hut:
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 14.07.2003 19:47

Dobre, ja mialem duzo smiesznych histori w HR....ale nie chce mi sie pisac :) - a tak na marginesie, ze wzgledu na twoje doswiadczenie spytam sie czy znasz moze jakies strony ze zdjeciamy plaz lub miast chorwacji, jeszcze 10 dni do wyjazdu a ja nie wiem gdzie jechac (bylem w Vodicach i w Malinskiej) w tym roku chcialbym pojechac gdzies na Istrie lub Kvarner...

Pozdrawiam
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 14.07.2003 20:02

Dziekuję za zaufanie ale Istrę zwiedziłam w latach 1997 1998 są to wiadomości już zdeaktualizowne a Kvarner znam tylko z przejazdu z tego co mgę napisać to dalmacja pólnocna mnie nie zachwyca , Vodice widziałam również nie pojechałabym tam na wakacje sory.Najładniejsza jest dalmacja płudniowa od Splitu na wschód. Istra jest ładna ale bardzo zatłoczona i droga ze dużo Włochów , Niemców i Austriaków to oni dyktują ceny :arrow:zach część pół Porec , Vsar okolice Rownij są ładne a jak lubisz mieć apartament 50 m od morza w pionie to polecam miejscowość Rebac :arrow: wsch część pół. bardzo fajna miejscowość z mikroklimatem rosną tam różne rodzaje kaktusów w ogródkach.
Grazka
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 14.07.2003 20:28

Dzieki - skoro na Istri drogo i duzy tłok, to pojade gdzien na Kvarner (moze krk) bo w tym roku wybralismy wersje ECO i nie bedziemy daleko jechali bo za drogo by nas to wyszlo.....
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 14.07.2003 20:56

Idziol napisał(a):Dzieki - skoro na Istri drogo i duzy tłok, to pojade gdzien na Kvarner (moze krk) bo w tym roku wybralismy wersje ECO i nie bedziemy daleko jechali bo za drogo by nas to wyszlo.....

I właśnie jest to powód do pojechania na Dalmację.
Z Rijeki do Splitu masz 350km, dodatkowa droga w obie strony to dla mnie wydatek ok.30 Euro.
A za apartament płacę o 15 Euro mniej dziennie.
Rachunek jest prosty. No chyba, że znalazłeś b.tani "lokal".
8)
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 14.07.2003 20:57

W Poludniowej dalmacji są tańsze apartamenty SNIPER?
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 14.07.2003 21:11

W stosunku do Istrii i "tych" rejonów - tak.
Poza tym jest inny "klimat". :P
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 15.07.2003 06:06

grazka napisał(a): Widok był debest była baba nie ma baby.

szkoda, że nikt tego nie nagrał, ale i tak opisałaś tak barwnie, że popłakałam się ze śmiechu :lool: . (Mam nadzieję, że mnie z koleji nie wezmą w pracy za wariatkę - siedzę i śmieję się w głos do komputera :oops: ). Och, Grazka, będzie co wnukom opowiadać :mrgreen:

juli
Melek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melek » 15.07.2003 07:25

Szkoda szkoda, ze nikt tego nie nagral :lol: hahahahaha , musialo byc naprawde komicznie.Oj Grazka Grazka!!!!!!! :)
Pozdr.
niki

Nieprzeczytany postnapisał(a) niki » 15.07.2003 08:01

Grażka powiedz mi byłaś w Podstranie? :)
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 15.07.2003 12:11

Niestety nie znam tej miejscowości
Grazka :wink:
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 15.07.2003 12:53

grazka napisał(a):Uważajcie na pomosty :!:

Cześć Grażynko,
a to historia. Powiem Ci szczerze, że kiedy byliśmy w Podgorze sami chcieliśmy się udać na ten stateczek i to razem z dziećmi. Z tego co opowiedziałaś było to raczej niebezpieczne :| i całe szczęście, że jednak nie skorzystaliśmy.
PZDR
Monika

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone