Dziś wróciłem ze zbyt wcześnie przerwanego pobytu w Chorwacji. W zeszłym roku byłem w Chorwacji z przyjaciółmi na przyczepkę. W tym roku to ja organizowałem wyjazd. Warunkami były : jeden samochód i cztery osoby oraz wyjazd we wrześniu. Przewidywany czas pobytu to dwa tyg. miejsce do wyboru. Planowanie wyjazdu zaczęło się już w zimie po powrocie z nart (tak już mam kończę jeden wyjazd i już planuję następny). W zeszłym roku byliśmy na dwa samochody w osiem osób w lipcu w mali losin. osób za dużo miesiąc zbyt gorący (jak dla mnie).
Im bliżej wyjazdu tym bardziej zastanawiałem się czy nie skorzystać z usług biura i wcześniejszej rezerwacji. Ale szukając kwater , biur itp. trafiłem na cro.pl . I lektura wpisów przekonała mnie definitywnie , że trzeba jechać w ciemno. Gdyby nie udało się dokooptować dodatkowej pary byliśmy gotowi ( z żoną) jechać sami. W końcu okazało się , że przyjaciele mogą jechać z nami , termin ustalony , miejsce wybierzemy po drodze ale generalnie chcemy przynajmniej jeden tydzień spędzić w Orebiću lub gdzieś blisko.