Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moja ukochana Chorwacja

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2016 22:59

danoxxx napisał(a):
arko2007 napisał(a):
Franz napisał(a):
arko2007 napisał(a):Oto co zobaczyli zza okien swoich aut.

Dalmacja piękna nawet zza samochodowej szyby.

Pozdrawiam,
Wojtek

Masz rację - pamiętam jak u mnie, było wielkie Wow :wink: :!: kiedy po raz pierwszy zjechałem na wybrzeże z autostrady.

Wow to dopiero było jak pierwszy raz przejechałem przez tunel zimno ciepło cała rodzinka byla w szoku :D :D :D

Na pierwszej stronie opisałem jak zrobiliśmy sobie przerwę, gdzieś po stronie ciepłej wiał ciepły choć porywisty wiatr.
Wówczas to podziwialiśmy cudowny zachód słońca.
Wtedy też było Wow :wink: :papa:

Pozdrawiam
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 02.06.2016 18:27

Witam.
Fajna relacja ,super zdjęcia. :D Moja też ukochana Chorwacja. :D Pozdrawiam. :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2016 21:21

Fajnie że wpadłeś z wizytą :D :lol: :wink:

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2016 01:31

Około dziesiątej telefon że są...wychodzę na ulicę Andrije Kačiča przed Pekare rozglądam się wprawo i w lewo.
Nikogo nie ma, zatem gdzie u licha są. Przecież dwa auta na tak małej uliczce nie mogły zniknąć. :o Dobrze że mam w garści telefon i trąbię do nich. Zapomnieli skręcić w lewo w Put Topiča i pojechali prosto za szkołę na szczęście to tylko kilkaset metrów dalej. :arrow: Chwilę później podjechali do mnie, wszystkie gęby roześmiane że znów się widzimy. Tłumaczę co i jak zrobić aby, podjechać na nasz górski parking, obaj kierowcy są w lekkim szoku jednak, świetnie dają sobie ze wzniesieniem radę. Prowadzę wszystkich na nasz duży taras i zimne picie. Widok jaki jest przed nimi bardzo im się podoba. :D
Po opowieściach jak było idziemy na plażę, ja mam tylko nadzieję że znajdziemy choć odrobinę miejsca w tym tłoku. :wink: Zatem najkrótszą drogą docieramy na promenadę i tutaj widzę że moim towarzyszom miny zrzedły jak dojrzeli te tłumy nad wodą. Będąc w Dolaci mieli luzik a tutaj szok :o :o 8O

zna1.jpg

tttt.jpg
koleżanki kilka dni się nie widziały

poi.jpg
po prażeniu się w słońcu czas na poznanie B. V i fotki

kma.jpg
wygłodniałe towarzystwo idzie coś przegryść

ppp.jpg

zna4.jpg
dzieci...standard pizza

cdn
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 03.06.2016 15:07

arko2007 napisał(a):moim towarzyszom miny zrzedły jak dojrzeli te tłumy nad wodą.

To jest to, od czego zwykle uciekam...

Pozdrawiam,
Wojtek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2016 15:40

Franz napisał(a):
arko2007 napisał(a):moim towarzyszom miny zrzedły jak dojrzeli te tłumy nad wodą.

To jest to, od czego zwykle uciekam...

Pozdrawiam,
Wojtek

Chętnie bym, także uciekł...tyle że musimy zmieścić się terminach wakacyjnych, aby mała normalnie wróciła do szkoły :idea: :wink:
Pozdrawiam
Krzysiek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2016 16:08

Niedługo spacer po Primoštenie i osławione lody. :?: :idea: :wink: :smo:

lko.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2016 23:31

Po spożyciu sporej ilości jadła zamawiamy jeszcze dla siebie kawę, a dzieciom lody. :o
Trochę nam, się zeszło w tej knajpce toteż, przyjezdni chcą co prędzej jechać do Makarskiej.
Za nie długo będzie zachodziło słoneczko wobec, tego dobrze się składa. W mieście zaparkowanie czterech samochodów w jednym miejscu jest niemożliwe. Udajemy się zatem do Lidla na zakupy :smo:
Tutaj zostawiamy konie mechaniczne i kawałek musimy przejść nad zatokę, by w pierwszej kolejności pożegnać Ognistą Kulę na niebie. :wink: 8)

mama1.jpg

zna.jpg

maka2.jpg

maka.jpg

lok1.jpg

zmaj.jpg
powoli kierujemy się na stare miasto

ooo1.jpg

ooi9.jpg

mnb.jpg

cdn...
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 04.06.2016 09:46

O widzę że zapowiedź lodów w Primosten już jest :) ale powiem Ci że w Makarskiej jest podobny spec o takich lodów na promenadzie obok Buba Bar.

A wracając do relacji - jak wcześniej pisałem "piękna i kompaktowa" - a teraz robi się już kombi albo nawet van :)
Bardzo, bardzo fajna :)

No i widzę moje znajome miejsca :))))))))) w tym roku na pewno też tam będę :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2016 23:35

Tuż przed wejściem, na stare miasto widzimy, sporą grupkę gapiów, podchodzimy bliżej i... też się gapimy 8O :roll: :wink:

maka7.jpg

mnv.jpg

polok.jpg
]

makara.jpg

A później...już były stragany - dla każdego coś miłego :D :lol: :wink:

cdn...
Ostatnio edytowano 05.06.2016 17:07 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 3 razy
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 05.06.2016 11:25

kiedyś po wizycie na tych straganach można było wyjść nieźle zawianym po degustacji trunków ;)
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 05.06.2016 12:08

Czy udało Wam się rozszyfrować, jak, ten Jegomość, zawisł w powietrzu :?: 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2016 15:40

elka21 napisał(a):Czy udało Wam się rozszyfrować, jak, ten Jegomość, zawisł w powietrzu :?: 8O

wiesz co - doskonale zdaję sobie sprawę że to, tylko iluzja. :o :o
Obchodziłem gości z jednej, z drugiej strony i do czorta do dziś, nie mam pojęcia jak tego dokonali. :wink:

Pozdrawiam
Krzysiek
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 05.06.2016 18:37

arko2007 napisał(a):
elka21 napisał(a):Czy udało Wam się rozszyfrować, jak, ten Jegomość, zawisł w powietrzu :?: 8O

Obchodziłem gości z jednej, z drugiej strony i do czorta do dziś, nie mam pojęcia jak tego dokonali. :wink:

Pozdrawiam
Krzysiek

Proszę bardzo :)
Załączniki:
edd56400e030.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2016 19:06

tyniolek napisał(a):
arko2007 napisał(a):

Pozdrawiam
Krzysiek

Proszę bardzo :)

No to - Mamy rozwiązanie.
Okazuje się, że sztuczka jest naprawdę prosta. I dzięki Martynie mamy rozwiązanie. Dzięki :!: :!: :!:

Pozdrawiam
Krzysiek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Moja ukochana Chorwacja - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone