Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moja rodzinka na wyspie Brač.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 23.09.2012 13:40

Goniaa napisał(a):
Ponieważ aktualnie można czytać co najmniej 3 piękne relacje pisane o Braču

teraz jest ich co najmniej ...nooo dużo więcej :)

miałam duże wątpliwości czy jeszcze się wpychać w tak wspaniałe grono cro-autorów, jednak stwierdziłam, że przynajmniej Wam pokażę moją, a właściwie mojej rodzinki Brač :D

dobrze że się wepchnęłaś i pokazałaś swoją ,Waszą piękną Brać :D
przecież nie od dziś wiemy że "Bracza i Hvaru" nigdy nie zawiele,
chociaż inne zakątki Cro też są piękne i godne uwagi :)
Pozdrawiam
Jolka
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 23.09.2012 13:56

Goniaa, świetnie pokazałaś Supetar! :D A nie mówiłam, że tam jest pięknie? :P :mrgreen:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 23.09.2012 20:11

Goniaa

Już to mówiłem, ale powiem jeszcze raz: robisz(cie) rewelacyjne zdjęcia!!

pozdro dla Braciaków

ech to już dwa miesiące .. :(
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 23.09.2012 21:35

Jolanda napisał(a): przecież nie od dziś wiemy że "Bracza i Hvaru" nigdy nie zawiele,
chociaż inne zakątki Cro też są piękne i godne uwagi :)

Masz Jolu rację. Tyle relacji, a każdy inaczej widzi Chorwację. I w każdej relacji znajdzie miejsce, w którym jeszcze nie był :)

Pozdrawiam.

maslinka napisał(a): A nie mówiłam, że tam jest pięknie? :P :mrgreen:

Też nam się bardzo podobało - no może poza Straganowem ;) Chociaż nasz synek tę dzielnicę polubił :)

tony montana napisał(a):Goniaa

Już to mówiłem, ale powiem jeszcze raz: robisz(cie) rewelacyjne zdjęcia!!

pozdro dla Braciaków

ech to już dwa miesiące .. :(

Dzięki. Ale te zdjęcia to dzieło mojego męża - też mi sie podobają (ale zapunktuję u niego ;))

A że 2 miesiące już... Oj trzeba planować pomalutku następny wyjazd .... i pieniążki składać ..... :lol:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 23.09.2012 22:47

Goniaa napisał(a):Tym razem w inną stonę – do Splitskiej. Tu z kolei dla przeciwwagi cisza, spokój, czas stoi w miejscu :). Gdybyśmy znaleźli jakąś uliczkę, gdzie można by na chwilę postawić samochód i pochodzić spokojnie w poszukiwaniu apartamentu, to pewno Splitska byłaby naszym miejscem wypoczynku. Uliczki są tam jednak wyjątkowo wąskie i w dodatku z górki, ciężko zaparkować. Tym sposobem docieramy do Postiry :lol: .

8O 8O 8O :o :roll:
Że co??? Uliczki wyjątkowo wąskie???!!! Chyba se jaja robisz... 8O :roll: :twisted: :wink:
Jutro opiszę jaki horror przeżyliśmy w naprawdę wąskich uliczkach (ja bym to nazwał chodnikiem a nie uliczką!) Postiry. W porównaniu z tym Splitska oferuje wypas przejazdu....i nie grozi zaklinowaniem auta... :lol:
Bo nam mało d... nie zacisnęło w tej całej Postirze. :evil:

Stromo jest miejscami ale zamiast szukać uliczek wystarczyło zaparkować gratis przy...nabrzeżu w samiusieńkim centrum. Myśmy zawsze się tam zatrzymywali na zakupy. :wink: :)

Przeglądając Twoją fajną relację znalazłem to:
Już po drodze zaczęło się chmurzyć więc Povlja, którą zobaczyliśmy wyglądała tak:

Obrazek

To nie jest Povlja. To widok z drogi do Povlji ale na Sumartin.... :wink:

Nie moge przejśc obojętnie obok takich zdjęć jakie zaprezentowałaś.
Bardzo bardzo ładne!
Rzadko kiedy w relacjach jest taki wysyp udanych fot i z takimi wyrazistymi kolorami. Widać, że nad Jadranem wiatr bardzo pomaga fotografowaniu- wszystko robi się czystsze....
Ale najciekawsze rzeczy dla mnie to:
ta przepiękna plaża w Murvicy (wiedziałem że gdzieś tam taka jest, ale nie wytropiłem jej- zostanie na kolejny raz, a co...) oraz to mauzoleum w Supetarze!

Jednak sporo pominąłem na wyspie...!
Pozdr.

Maslinka napisał(a):Czyli później Supetar zyskał Waszą sympatię? :D Ja nie wiem, dlaczego jest nielubiany na forum... Próbuję to zmienić, ale może niepotrzebnie, bo będzie tam za dużo ludzi :P :mrgreen:

Jest mało lubiany przez miłośników fajnych ale zacisznych i mało uczęszczanych miejsc a nie przez zwolenników uciech, imprez i shoppingu oraz lansu... :lol: :wink:
To taka stolica administracyjna wyspy a stolice mają swoje oblicza.
Acha...
Tam już jest za dużo ludzi... :lol: :mrgreen:
Tak więc kolejni przekonani nie zrobią większej różnicy.
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 24.09.2012 17:56

Fatamorgana napisał(a): 8O 8O 8O :o :roll:
Że co??? Uliczki wyjątkowo wąskie???!!! Chyba se jaja robisz... 8O :roll: :twisted: :wink:
Jutro opiszę jaki horror przeżyliśmy w naprawdę wąskich uliczkach (ja bym to nazwał chodnikiem a nie uliczką!) Postiry. W porównaniu z tym Splitska oferuje wypas przejazdu....i nie grozi zaklinowaniem auta... :lol:
Bo nam mało d... nie zacisnęło w tej całej Postirze. :evil:

Eeee... nam się w Postirze stromo nie wydawało :)

Stromo jest miejscami ale zamiast szukać uliczek wystarczyło zaparkować gratis przy...nabrzeżu w samiusieńkim centrum. Myśmy zawsze się tam zatrzymywali na zakupy. :wink: :)

Gdy byliśmy na wycieczce w Splitskiej (mieszkając już w Postirze) to znaleźliśmy miejsca do parkowania. Ale mając za sobą kilkanaście godzin jazdy (zmęczenie :( ) nikt nawet tego parkingu nie zauważył :)

Przeglądając Twoją fajną relację

Dziękuję :D

Obrazek
To nie jest Povlja. To widok z drogi do Povlji ale na Sumartin.... :wink:

:oops: :oops: :oops:
No cóż, nie mam nic na swoją obronę :roll:

ta przepiękna plaża w Murvicy (wiedziałem że gdzieś tam taka jest, ale nie wytropiłem jej- zostanie na kolejny raz, a co...) oraz to mauzoleum w Supetarze!

Gorąco polecam.

Pozdrawiam i dzięki za sprostowanie :D
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 24.09.2012 21:57

Dzisiaj pokażę jeszcze troszkę Postiry, bo przecież było to "nasze" miasteczko :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tutaj mogłoby być całkiem przyjemne miejsce wypoczynku, ale... plażyczka była bardzo brudna, a w wodzie jakieś rury :(

Obrazek

"nasza" plaża - Mala Lozna - bardzo przyjemna, ale "troszkę" :D zatłoczona. Ale jak się chciało mieć blisko i jeszcze z pyszną kawusią i napojami chłodzącymi na plaży to super :) Jej zaletą było też to, że można było znaleźć miejsca w cieniu pod drzewami (tyle, że na skałach)

Obrazek

ale w tym tłoku można też było znaleźć bezludne miejsce :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:D
madzia828
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia828 » 25.09.2012 14:10

oj ładna ta Postira :wink: zdjęcia naprawdę superowe :mrgreen:
poti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poti » 25.09.2012 22:04

Piękne zdjęcia.
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 25.09.2012 22:43

madzia828 napisał(a):oj ładna ta Postira :wink: zdjęcia naprawdę superowe :mrgreen:

Ładna, ładna :) Zachęcam do odwiedzenia, jak tylko będziesz mieć okazję.
Pozdrawiam :D

poti napisał(a):Piękne zdjęcia.

Miło, że się podobają.
Już się wprawdzie kończą te, które można na widok publiczny wystawić :) ale jeszcze został Bol i Splitska, no i oczywiście droga powrotna :(

:D
poti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poti » 25.09.2012 22:47

Czekam z niecierpliwością szczególnie na Splitską.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 26.09.2012 07:13

To u mnie zobacz- też są. Ale niewiele, bo to mała miejscowość i niewiele tam do focenia.
Za to pobytowo- dla miłośników spokoju to cel w sam raz.... :D
poti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poti » 26.09.2012 08:29

Tak, dziękuję, już oglądałam.
A wiecie może czy tam można wynając kwatery prywatnie, bez pośrednictwa agencji?
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 26.09.2012 11:50

Oczywiście, że piękna jest ta nasza Postiruszkina Goniaa :)

:oczko_usmiech: :papa:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 26.09.2012 23:40

poti napisał(a):Tak, dziękuję, już oglądałam.
A wiecie może czy tam można wynając kwatery prywatnie, bez pośrednictwa agencji?

No jasne że można!
Wal w ciemno- w promieniu 300m od nabrzeża masz kilkanaście apartmanów.
Niektóre są zlokalizowane na mapie Googla.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Moja rodzinka na wyspie Brač. - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone