Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moja rodzinka na lawendowej wyspie Hvar

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 20.07.2011 20:54

Marsallah napisał(a):
A tymczasem, czytam sobie tą relację i...dla samego tunelu bym kiedyś na ten Hvar pojechał. Wiem, jestem zboczony :lol:

Tunel Pitve jest naprawdę wart przejechania się nim. I na pewno największą atrakcją jest to, gdy Twój samochód jedzie jako pierwszy.
Jeździliśmy tunelem kilka razy i raz mieliśmy szczęście być pierwszymi. Super wrażenie! Oczywiście było nagrywanie na telefon filmiku poglądowego, żeby mieć co pokazać rodzince ;).
No i ta droga za tunelem :D i te zakręty :D i składanie lusterek, gdy trafi się na szeroki samochód (a nasz Renault Kangoo, więc taki dość masywny). Jednym słowem: Super!

Chociaż, jak się jedzie wieczorem, to musi być dopiero coś :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.07.2011 21:47

Goniaa napisał(a):
mkm napisał(a):I znów wypada napić się wina :D

:D

Trzeba oszczędzać, bo następna dostawa dopiero za rok :wink:

W takim razie dziś na tarasie napijemo se samo bevandu :wink:
Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 21.07.2011 07:53

majeczka napisał(a):
Aguha napisał(a):
majeczka napisał(a):
Goniaa napisał(a):Zapraszam dzisiaj na wycieczkę do przepięknego miasteczka Vrboska

... sentymentalnie wspominam Vrboskę z powodu dwóch restauracji w których często bywaliśmy, a tak w ogóle to oaza ciszy, spokoju i kameralności, na pewno nie to co Jelsa :D

majeczko, a zdradzisz, jakie to konoby? :D

...Aguha, na południowym wybrzeżu Vrboski jadaliśmy w konobie, chyba Skojić, oferuje ona dania typowo dalmatyńskie, jak również kalmary, pizze, spaghetti, lazanię.Tuż obok znajduje się maleńkie bistro - bufet, tam polecam sardynki z grilla z dużym kielichem wina. Świetne miejsce na szybki i prosty posiłek. :D Idąc dalej promenadą wzdłuż wybrzeża dochodzisz do maleńkiej kawiarenki z tarasem, koniecznie zafunduj sobie rewelacyjny deser lodowy typu melba z owocami; desery ogroooomne i przepyszne. Bywaliśmy też w konobie Lem, po przeciwnej stronie. Cóż dania regionalne i frutti di mare, etc...

Będąc na Hvarze zawsze kupowałam miód, nawet po kilka słoiczków. Najlepszy był przed tunelem Pitve, po lewej stronie po drodze stoi tam taka mała budka ze straganem i sympatyczny Chorwat oferuje MED. Wybierałam kwiatowy wierz mi kwintesencja lawendowej wyspy, niestety nie pamiętam ceny, ale wart jest każdej... :D

Cóż jeszcze mogę Ci polecić, chyba Stari Grad, z fajną konobą w kamiennym budynku z uroczym ogródkiem. Pamiętam bardzo miłą i uprzejmą obsługę i dobry stosunek ceny do jakości.W menu raczej tradycyjne dania regionalne. Wydaje mi się, że nazywała się Eremitaż... :papa:

Dzięki, skorzystam na pewno, już za 1,5 miesiąca :D Miejscówka w Sv. Nedjelji :)

Relacja super :) Czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek. :papa:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 21.07.2011 08:29

Aguha napisał(a):... już za 1,5 miesiąca :D Miejscówka w Sv. Nedjelji :)

...zajrzyj również na pobliskie plaże i zatoczki, ja bywałam w Bojanić Bad - ogólnie spokój, cisza, dosyć kameralnie. Wybrzeże Hvaru za tunelem Pitve to raczej w większości oaza spokoju, a przede wszystkim nieustanny dźwięk cykad, co najmniej od rana.

W Sv. Nedjelji też masz fajną marinę w porciku. :D

http://www.google.pl/search?q=sv+nedjel ... d=0CDMQsAQ
Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 21.07.2011 08:40

Plany mamy huczne, zobaczymy na ile powoli je zrealizować nasza obecnie czternastomiesięczna Pamiątka :lol: . Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 21.07.2011 17:24

Dołączam się do czytelni tym bardziej że za rok będzie to chyba hvar, super foty czekam na cd :lol:
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 21.07.2011 21:25

Zapraszam dzisiaj do miejscowości Jagodna, gdzie znajduje się Camping, a przy nim piękna plaża.
Już na przełomie VI i VII było na niej jednak dość tłoczno, więc w ścisłym sezonie muszą być tłumy. Tak przypuszczam :)
Ale plaża w różnych swoich fragmentach dla każdego. Są i kamyczki i skałki i skały słowem dla każdego coś miłego :)
No i jeszcze plaża FKK.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 21.07.2011 21:58

Pięknie :P

Pozdrawiam
Piotr
basiau
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiau » 24.07.2011 03:06

Obrazek
Widzieliśmy chyba ten sam gąsior jak schodziliśmy w czwartek z twierdzy :lol:
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 24.07.2011 08:49

basiau napisał(a):Widzieliśmy chyba ten sam gąsior jak schodziliśmy w czwartek z twierdzy :lol:

Bardzo ładnie się tam komponuje :D
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 24.07.2011 12:41

Goniaa napisał(a):Zapraszam dzisiaj do miejscowości Jagodna, gdzie znajduje się Camping, a przy nim piękna plaża.
Już na przełomie VI i VII było na niej jednak dość tłoczno, więc w ścisłym sezonie muszą być tłumy. Tak przypuszczam :)

:hearts:
Moja ukochana boska Jagodna...
Zgadza się - w sezonie jest tłoczno;) Pod koniec sierpnia także.
Raz nawet nie mieliśmy, gdzie ręcznika rozłożyć :lol:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 24.07.2011 13:01

Gonia tak bardzo proszę :) jeśli masz więcej zdjęc z Uvali Torac :) na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl zapraszam do radyjka cro.pl :) audycja dla ciebie będzie :) forum/viewtopic.php?p=780170
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 25.07.2011 16:03

Adam.B napisał(a):Gonia tak bardzo proszę :) jeśli masz więcej zdjęc z Uvali Torac :) na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl zapraszam do radyjka cro.pl :) audycja dla ciebie będzie :) forum/viewtopic.php?p=780170

Przykro mi ale nie mam z tej zatoczki więcej zdjęć, które nadawałyby się do rozpowszechniania. To co się nadawało zostało zamieszczone w relacji, reszta ściśle tajne :wink:
Pozdrawiam
kominiarz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominiarz » 26.07.2011 11:41

zdjęcia rewelacja, już nie mogę się doczekać wyjazdu, a tu jeszcze 3 tygodnie ;-(
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 26.07.2011 17:33

Pogoda za oknem fatalna :cry: więc ja na przekór zapraszam na plażę. Dzisiaj jedziemy do Uvali Dubovica, która znajduje się za tunelem Selca-Dubovica. Plażę widać z drogi, jednak musimy się dobrze wpatrywać. Samochód trzeba zostawić przy ulicy i nóżkami sobie dotrzeć ścieżką w dół. Widok wspaniały.
Plaża znajduje się przy osadzie, która wygląda tak, jakby za chwilę mieli tam przypłynąć piraci :)
Jedna bardzo klimatyczna konoba z dachem z liści palmowych, cudny kościółek, oprócz tego jeszcze ze cztery domy i piękna plaża z kamyczkami, dość pusta (początkiem VII)
Oj, cóż będę opisywać - zapraszam :)

Nie byliśmy na plaży zbyt długo, przegoniły nas chmury, ale kilka zdjęć zdążyliśmy zrobić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Moja rodzinka na lawendowej wyspie Hvar - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone