napisał(a) adams01 » 30.09.2009 19:52
Sewo już odpowiadam:
Nie było żadnego sprayu (ha,ha)
W Plitvicach udało mi się zrobić parę zdjęć bez zbytnich tłumów ale spacerek trwał znacznie dłużej niż w normalnym tempie bez aparatu.
Przepuszczalismy poprostu liczne wycieczki...Zdjęcia były robione z ręki ( niestety )Chciałem wziąść statyw i szary filt ( porobić trochę ujęć wodospadów) ale szara połówka ugrzęzła na dobre i jakoś nie chciała się odkręcić... A więć musiałem spasować.
Posiadam również polara HOYA SUPER QUALITY (nie wiem czy jest dobra?)ale rozmiar 67( a więc nie na szeroki kąt) Zrobiłem nim parę fotek właśnie w Plitvicach ale jak powiedział Rysio
Polar to polar a szare pół to szare pół
służą jednak do czego innego.Polar super likwiduje odbicia na wodzie.Szara połowka ładnie przyciemnia niebo ( choć czasami za bardzo)
Muszę jeszcze poćwiczyć zabawę z filtrami, bo kupiłem je tuż przed samym wyjazdem...
Pozdrawiam również Pragę.
Właśnie w Chorwacji zabrałem pasażera zjeżdżając ze Śv Jure, który był Polakiem mieszkającym w Pradze...
Pozdrawiam
Rysio myślę że Adajko w teście chyba skupił się bardziej na niebie i tutaj widać różnicę... Ale zgadzam się z Tobą szara połówka odblasków nie wytłumi...
Mnie zawsze męczył problem jasnego przepalonego słońcem nieba. A może założyć polara i szarą połowkę ( choć pewnie wyjdzie wineta) co wy na to ? W teście też była taka opcja.