No więc wielkie podziękowania dla organizatora konkursu. Tegorocznego nie przegapiłem, jak pozostałe dwa
Osobne dla głownych bohaterów, jak i wszystkich biorących udział.
Co prawda jako ostatni wysłałem zdjęcie, ale warto było się spieszyc tego dnia do domu
Rzutem na taśmę wywalczone 52 miejsce obliguje do niskich ukłonów dla Lenki i Blachy!
Dzięki!
Co do nadesłanych prac.
Można je podzielić na dwie kategorie.
Na krajobrazy + pejzaże i na typowo artystyczne przykuwające oko zarówno całością, jak i pojedyńczymi, charakterystycznymi elementami, detalami.
Tak to już jest, że osób wielbiących piękne góry, błękitne niebo, całą ogólnodostepną przyrodę nie da się przekonać do zdjeć ukazujących np. martwą naturę.
Chorwacja jest tematem dość rozleglym. A to, że w przeważającej cześci przemawia do nas czystą wodą, plażą, słońcem, łodzią itp. jest zupełnie normalne.
Prześledziłem oddane głosy dość szczegółowo, gdzie dało się zauważyć tendencję równomierności, jak i przypadkowości.
O głosach oddawanych z pobudek czysto sympatycznych do autorów prac, czy też tak zwanych strategicznych nie ma co mówic, bo to przecież również... naturalna rzecz, aczkolwiek wypacza ona ostateczne wyniki.
Dlaczego w wiekszości przypadków górą pozostają piękne widoki? Niekoniecznie "oklepane"?
Myśle, że to wynika ze specyfikacji głosujących. Większość z nas to przecież ludzie wrażliwi na piękno natury, po to przecież się jezdzi nad Adriatyk.
Mam nadzieję, ze pobudzi to czytających do szerszego zainteresowania się tematem i wprowadzi ciekawą dyskusję
Co do moich faworytów. Na 10 pierwszych miejsc trafiłem dwa. Ale każdy ma swoje gusta. Wcale nie gorsze od innych
Pozdrawiam