Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"Moja Chorwacja 2006" - KOMENTARZE

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 21.11.2006 15:58

VOID napisał(a):A ty Andrzejku zamiast biura podróży lepiej załóż firmę detektywistyczną albo zgłoś się do jakiegoś wywiadu jak masz taką obsesję na znajdowaniu danych o osobach (kto na jakim forum pod jakim Nickiem z jakiego komputera!!??)

No i nieuchronnie dążymy do stworzenia "Szafy Kapitana Sowy" przy której szafa pułkownika Lesiaka to pestka ;)

Cały spór o to czyje są zdjęcia (czy Arka czy Ani) uznaję za mocno przesadzony. Przecież ja nie mógłbym na miejscu Arka spojrzeć w oczy Ani (i odwrotnie), jakbym sobie przypisywał jej zdjęcie... Jak ktoś pała się nawet amatorsko fotografią, wie o czym mówię :)
A teraz inny przykład z życia wzięty.
Moje zdjęcie z konkursu "Burza nad Ciovo (zdjęcie nr 47) jest jednym z serii 29 fotek robionych na zasadzie samowyzwalacz + spust migawki. Pewnego wieczoru nad Ciovo nadciągała burza, powiedziałem reszcie ekipy, że idę robić zdjęcia, bo mogą wyjść ciekawe, mój szwagier rzucił "idę z tobą". Wzięliśmy kilka butelek litrowego Karlovacko i poszliśmy na pobliską półkę skalną. Rozstawiłem statyw, ustawiłem czas naświetlania, przysłonę i... czekaliśmy popijając piwko. Burza była coraz bliżej, więc przystąpiłem do robienia zdjęć.
Mój szwagier swoją przygodę z fotografią skończył na poziomie popularnych aparatów dla małp, ale z zaciekawieniem przyglądał się temu, co ja robię, zadając od czasu do czasu pytania typu "a co to jest przysłona?". Po jakimś czasie wypite piwo zrobiło swoje, musiałem skoczyć "na stronę", ale przedtem poprosiłem szwagra, żeby mnie zastąpił przy naciskaniu przycisku samowyzwalacza i migawki. Widziałem jego przerażenie w oczach, ale uspokoiłem go mówiąc "że to tylko dwa przyciski, poczym jak migawka się zamknie, to powtarzasz wszystko od nowa". No więc szwagier stanął obok aparatu i naciskał samowyzwalacz ze spustem, a ja w tym czasie "odcedzałem ziemniaki" ;) W międzyczasie szwagier zrobił może 3- 4 zdjęcia... Jedno z nich, właśnie to, które wysłałem do konkursu, jest spod palca szwagra, który jak automat naciskał dwa przyciski w aparacie, które poleciłem mu naciskać...
Pytanie do ogółu, czy ja też jestem "cfaniakiem"??? Czy ja też nie powinienem podpisać się pod zdjęciem (chociaż wiem, że gdybym nie ustawił czasu i przysłony i nie powiedział szwagrowi, co ma nacisnąć, to jego zdjęcie mogłoby się nazywać co najwyżej "Czarna dziura nad Ciovo" ;))? A może mądra Sowa mi odpowie??? :mrgreen:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 21.11.2006 16:13

moondek napisał(a):
VOID napisał(a):A ty Andrzejku zamiast biura podróży lepiej załóż firmę detektywistyczną albo zgłoś się do jakiegoś wywiadu jak masz taką obsesję na znajdowaniu danych o osobach (kto na jakim forum pod jakim Nickiem z jakiego komputera!!??)

No i nieuchronnie dążymy do stworzenia "Szafy Kapitana Sowy" przy której szafa pułkownika Lesiaka to pestka ;)

Cały spór o to czyje są zdjęcia (czy Arka czy Ani) uznaję za mocno przesadzony. Przecież ja nie mógłbym na miejscu Arka spojrzeć w oczy Ani (i odwrotnie), jakbym sobie przypisywał jej zdjęcie... Jak ktoś pała się nawet amatorsko fotografią, wie o czym mówię :)
A teraz inny przykład z życia wzięty.
Moje zdjęcie z konkursu "Burza nad Ciovo (zdjęcie nr 47) jest jednym z serii 29 fotek robionych na zasadzie samowyzwalacz + spust migawki. Pewnego wieczoru nad Ciovo nadciągała burza, powiedziałem reszcie ekipy, że idę robić zdjęcia, bo mogą wyjść ciekawe, mój szwagier rzucił "idę z tobą". Wzięliśmy kilka butelek litrowego Karlovacko i poszliśmy na pobliską półkę skalną. Rozstawiłem statyw, ustawiłem czas naświetlania, przysłonę i... czekaliśmy popijając piwko. Burza była coraz bliżej, więc przystąpiłem do robienia zdjęć.
Mój szwagier swoją przygodę z fotografią skończył na poziomie popularnych aparatów dla małp, ale z zaciekawieniem przyglądał się temu, co ja robię, zadając od czasu do czasu pytania typu "a co to jest przysłona?". Po jakimś czasie wypite piwo zrobiło swoje, musiałem skoczyć "na stronę", ale przedtem poprosiłem szwagra, żeby mnie zastąpił przy naciskaniu przycisku samowyzwalacza i migawki. Widziałem jego przerażenie w oczach, ale uspokoiłem go mówiąc "że to tylko dwa przyciski, poczym jak migawka się zamknie, to powtarzasz wszystko od nowa". No więc szwagier stanął obok aparatu i naciskał samowyzwalacz ze spustem, a ja w tym czasie "odcedzałem ziemniaki" ;) W międzyczasie szwagier zrobił może 3- 4 zdjęcia... Jedno z nich, właśnie to, które wysłałem do konkursu, jest spod palca szwagra, który jak automat naciskał dwa przyciski w aparacie, które poleciłem mu naciskać...
Pytanie do ogółu, czy ja też jestem "cfaniakiem"??? Czy ja też nie powinienem podpisać się pod zdjęciem (chociaż wiem, że gdybym nie ustawił czasu i przysłony i nie powiedział szwagrowi, co ma nacisnąć, to jego zdjęcie mogłoby się nazywać co najwyżej "Czarna dziura nad Ciovo" ;))? A może mądra Sowa mi odpowie??? :mrgreen:

Myślę kawalarzu ,że tym humorystycznym akcentem powinniśmy zakończyć dyskusję . :wink: :D :D :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.11.2006 16:14

Hahaha no to zaraz się okaże, że połowa tych zdjęć jest autorstwa kogo innego :lol:. W takim przypadku "Szafa Pułkownika Lesiaka" to faktycznie pestka
Fluktus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fluktus » 21.11.2006 16:25

moondek napisał(a):Pytanie do ogółu, czy ja też jestem "cfaniakiem"??? Czy ja też nie powinienem podpisać się pod zdjęciem (chociaż wiem, że gdybym nie ustawił czasu i przysłony i nie powiedział szwagrowi, co ma nacisnąć, to jego zdjęcie mogłoby się nazywać co najwyżej "Czarna dziura nad Ciovo" ;))? A może mądra Sowa mi odpowie??? :mrgreen:

Eeeeeeee tam cfaniakiem :D :D . Masz absolutną rację. Ja robię podobnie zdjęcia tzn. robimy je razem z moją dziewczyną więc kto jest autorem ja, ona, razem ?? Ten kto nacisnął spust czy rozkładał sprzęt a może ten kto miał pomysł? Podejrzewam że w tym przypadku było podobnie i po co się tak podniecać i bluzgać nawzajem na forum 8O . Dziś Dzień Życzliwości :lol: więc nie dajmy się zwariować.

Apropos moondek zdjęcie lazurowa zatoka łooooooo ale kolorek wody :papa:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 21.11.2006 16:40

A mnie się wydawało,że cała dyskusja nie zaczęła sie od tego kto jest autorem zdjęć,tylko od pytania czy arekwroc i djarq to nie jest przypadkiem ta sama osoba :?: :lol:i czy przypadkiem nie głosował w związku z tym wbrew regulaminowi na własne zdjęcia. A wątpliwości zapodał nie kto inny tylko nasz znający się na rzeczy specjalista od wielonikowości :lol:
Pozdrav.
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 21.11.2006 17:23

wojan napisał(a):A mnie się wydawało,że cała dyskusja nie zaczęła sie od tego kto jest autorem zdjęć,tylko od pytania czy arekwroc i djarq to nie jest przypadkiem ta sama osoba :?: :lol:i czy przypadkiem nie głosował w związku z tym wbrew regulaminowi na własne zdjęcia. A wątpliwości zapodał nie kto inny tylko nasz znający się na rzeczy specjalista od wielonikowości :lol:

Wątpliwości zawsze wolno mieć i należy je wyjaśniać. Dla mnie sprawa została wyjaśniona wczoraj, kiedy Arek dał słowo Jacuniowi. Wszystko co nastąpiło później nie powinno było się zdarzyć.

Moim zdaniem Arkowi należy się proste słowo "przepraszam" chyba, że ci którzy zarzucali mu cfaniactwo, kombinatorstwo i nieuczciwą grę potrafią te zarzuty udowodnić. Bo to co było tu pisane nie jest żadnym dowodem, a jeśli już, to co najwyżej niefrasobliwości, ale na pewno nie złych zamiarów.
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 21.11.2006 17:53

bywam na roznych forach, o wszelakiej tematyce ale to co sie tutaj dzieje to doprawdy przechodzi ludzkie pojecie. nie ma watku bez klotni, podejrzen, wzajemnych oskarzen. zenua i nic wiecej.
arekwroc sie "wyspowiadal", wyjasnil co mial wyjasnic ale temat nadal jest drazony przez pewne osoby. zawisc czy co?
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 21.11.2006 18:07

MorskiPas napisał(a):
wojan napisał(a):A mnie się wydawało,że cała dyskusja nie zaczęła sie od tego kto jest autorem zdjęć,tylko od pytania czy arekwroc i djarq to nie jest przypadkiem ta sama osoba :?: :lol:i czy przypadkiem nie głosował w związku z tym wbrew regulaminowi na własne zdjęcia. A wątpliwości zapodał nie kto inny tylko nasz znający się na rzeczy specjalista od wielonikowości :lol:

Wątpliwości zawsze wolno mieć i należy je wyjaśniać. Dla mnie sprawa została wyjaśniona wczoraj, kiedy Arek dał słowo Jacuniowi. Wszystko co nastąpiło później nie powinno było się zdarzyć.

Moim zdaniem Arkowi należy się proste słowo "przepraszam" chyba, że ci którzy zarzucali mu cfaniactwo, kombinatorstwo i nieuczciwą grę potrafią te zarzuty udowodnić. Bo to co było tu pisane nie jest żadnym dowodem, a jeśli już, to co najwyżej niefrasobliwości, ale na pewno nie złych zamiarów.

no dobła djarq jest kobietą ,sama się obfociła i to ona zrobiła te zdjęcia :wink:
http://www.fotopolska.com/cyber/akt-por ... tr-2-a.htm
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 21.11.2006 18:20

AndrzejJ. napisał(a):no dobła djarq jest kobietą ,sama się obfociła i to ona zrobiła te zdjęcia :wink:
http://www.fotopolska.com/cyber/akt-por ... tr-2-a.htm

Chłopie, skąd żeś to wykopał?? :roll: Nie no, widze, że nie ma na Ciebie mocnych, jesteś lepszy niż ZUS, oni też człowieka z zaświatów wyciągną :mrgreen:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 21.11.2006 18:24

Ostatnio edytowano 21.11.2006 18:55 przez AndrzejJ., łącznie edytowano 2 razy
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 21.11.2006 18:28

Fluktus napisał(a):Apropos moondek zdjęcie lazurowa zatoka łooooooo ale kolorek wody :papa:

Dobry filtr polaryzujący na obiektywie i tez będziesz takim czarodziejem ;)
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 21.11.2006 18:32

AndrzejJ. napisał(a):no dobła djarq jest kobietą

Andrzejku. Nie udawaj głupszego niż jesteś bo wiesz, że mnie na to nie nabierzesz. Może jeszcze powiesz, że Curie Skłodowska też była kobietą :?: :wink:

Koniec dyskusji na ten temat :!:
djarq
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) djarq » 21.11.2006 19:24

Cóż chciałam przemilczeć wszystkie uszczypliwe komentarze dotyczące mojej osoby i Arka.Racja w tej chwili uważam,że WIELKIM BŁĘDEM było wystawienie moich zdjęć w konkursie.Wiele życzliwych nam osób wspomniało dziasiaj,że sprawę wyjaśniliśmy z Jacuniem.W tej chwili widzę,że problemem są nasze nicki.Faktem jest,że pierwszy nick to djarq,który następnie przejął na cyberfoto Arek.Nie wiem czy to że Arek na tym forum chciał mieć własny profil jest czymś złym?Znaleźliście sobie powód do oczerniania osoby,która z tego co widziałam służyła dobrą radą wielu z Was.Przykro mi....że tak się stało,natomiast jeszcze bardziej przykry jest tekst" Wrocław przeprasza za Arka".Wybaczcie ale to już jest szczyt!!
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 21.11.2006 19:35

Sam napisałem, że koniec dyskusji a teraz sam kontynuuję. Wszystko dlatego, że powoli piszę i zdążyłeś mnie wyprzedzić tym postem:

To napisz proszę mnie durnemu gdzie w tych linkach są Twoje "kwity na Arka". Tylko nie pisz, że chodzi o sam nick "Dj_arq", bo zaraz znajdę sobie jakieś fajne forum i zarejestruję się tam jako AndrzejJ.

Niezainteresowanych przepraszam za odbieganie od tematu wątku, ale wq#$&^ mnie wieszanie "zbrodniarzy" bez sądu.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.11.2006 19:43

Tak to jest, jak w zespole zatraca się indywidualność ;) Potem niki się plączą i upsss.... problem gotowy...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

"Moja Chorwacja 2006" - KOMENTARZE - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone