Podają tam lanego Paulanera; bardzo lubię, więc korzystam :
No to na Zdrowie
Pozdrawiam
Trajgul napisał(a):Pszeniczne piwo to jest to! Jaki to jest przyjemny moment, takie zimne piwko w takich okolicznościach.
maslinka napisał(a):7 lipca (piątek): Zelena špilja
Śpieszcie się zwiedzać Vis (i okoliczne wysepki), bo zaczynają się duuuże zmiany...
Ciekawe, jak wiele osób daje się skusić na pływanie w Zielonej Grocie
Janusz Bajcer napisał(a):Potwierdzam - w Zielonej Grocie za 70 kun nie pływałem.
Pływałem w innej - gratisowo.
plywanie-pontonem-w-chorwacji-t14035-7635.html#p1885946
Okazuje się, że niekorzystne zmiany i rozwój turystyki dotarł nawet na wysepkę Ravnik Od tego roku za wpłynięcie do groty pobierana jest opłata - 70 kun od osoby
Janusz Bajcer napisał(a):Ja też nie wiedziałem, że popłynę.....
Ale namierzył mnie baunty i zabrał na rejs.
baunty napisał(a):A delfiny dość ładnie widać na filmie twojego brata, szkoda tylko, że jak były kilka metrów od nas to nie zostały nagrane, ale chyba trochę wtedy "potraciliśmy głowy" z emocji
Janusz Bajcer napisał(a):Ja też nie wiedziałem, że popłynę.....
Ale namierzył mnie baunty i zabrał na rejs.
Katerina napisał(a): Wiosną napisałam w mojej relacji ,w odpowiedzi na któryś z komentarzy Marsallaha - "nie zdziwię się,jeśli w tym roku będą już pobierać opłaty za Zeleną..."...wykrakałam.
ewula91 napisał(a):Nadrobiłam zaległości
Podoba mi się tutaj a zdjęcia piękne! Szczególnie upodobałam sobie te z rejsu ze Splitu na wyspę
karin74 napisał(a):Podobno opłata 70 kun za jaskinie została wprowadzona 8 lipca....też nie wplywalismy...
baunty napisał(a):Cześć Maslinka
Vis....wyspa o niesamowitej historii i niestety już bardzo skomercjalizowana.
Było takie powiedzenie pewnego trenera polskiej kadry piłkarskiej: " kasa misiu, kasa" ... Bardzo pasuje do podejścia Chorwatów.
Chętnie poczytam jak Ty postrzegasz tę wyspę i co Cię w niej urzekło ( lub przeciwnie).
baunty napisał(a):Super się z Wami pływało, bo widać, że lubicie wodę.
A delfiny dość ładnie widać na filmie twojego brata, szkoda tylko, że jak były kilka metrów od nas to nie zostały nagrane, ale chyba trochę wtedy "potraciliśmy głowy" z emocji
baunty napisał(a):PS Bardzo przepraszam, że załączam zdjęcia, ale nie mogłem się oprzeć.....tak od morza wygląda "pewna słynna zatoczka" na Vis-ie.
Gajus.ems napisał(a):Hej Maslinko !
Cieszę się ( jak zwykle ) z Twojej kolejnej relacji. Nasze drogi turystyczne w CRO bardzo się krzyżują . Na Vis byłem w roku 2015, oczywiście z plecakiem na piechotę. Początek czerwca mało turystów. Wyspa wg mnie urocza, ale trochę mała, sklepy tylko w 3 miejscowościach, zero campingów, widoczne druty kolczaste o których wspominałaś. Niemały koszt budżetu wakacyjnego to prom dla rodziny z autem.
Niemniej jednak warto zobaczyć trochę "inną" Chorwację.
Pozdrawiam GAJUS !
Interseal. napisał(a):Ze zdumieniem i dezaprobatą kiwam głową. Siedemdziesiąt kun za zobaczenie miejsca, co do którego nikt nie poniósł żadnych nakładów, nie zainwestował, nie przybliżył turystom, tylko zagrodził łodziami...?!
Interseal. napisał(a):Tak czy owak jest to najpiękniejszy kawałek środziemnomorskiego wybrzeża.