maslinka napisał(a):alladyndelscorcho napisał(a):Ja najdroższe jak do tej pory wypiłem w murach splickiego pałacu, jakieś lokalne... niestety było obrzydliwe
Trochę powstało ostatnio tych lokalnych browarów rzemieślniczych w Chorwacji... My piliśmy w tym roku Prvo Viško Pivo
maslinka napisał(a):(...)Według mnie chorwackie piwo nie należy do najlepszych(...)
alladyndelscorcho napisał(a):maslinka napisał(a):(...)Według mnie chorwackie piwo nie należy do najlepszych(...)
Muszę wreszcie zaprotestować bo takie pomówienia pojawiają się nie pierwszy raz w tej relacji
Chorwackie piwa uważam za wyśmienite i mam nadzieję, że nie jestem osamotniony w tej opinii. Pan Janusz moderator jako autor świetnego postu o chorwackich browarach mam nadzieję że będzie po mojej stronie
sdolas napisał(a):Taka plaża , taki lazur i bez plavaca
alladyndelscorcho napisał(a):Wożenie polskiego (lub o zgrozo czeskiego) piwa do Cro uważam za taki sam obciach jak saszeta lub dmuchane flaminigi
Janusz Bajcer napisał(a):alladyndelscorcho napisał(a):maslinka napisał(a):(...)Według mnie chorwackie piwo nie należy do najlepszych(...)
Muszę wreszcie zaprotestować bo takie pomówienia pojawiają się nie pierwszy raz w tej relacji
Chorwackie piwa uważam za wyśmienite i mam nadzieję, że nie jestem osamotniony w tej opinii. Pan Janusz moderator jako autor świetnego postu o chorwackich browarach mam nadzieję że będzie po mojej stronie
Mnie chorwackie piwa w Chorwacji smakują.
maslinka napisał(a):alladyndelscorcho napisał(a):Ja zamiast piwa wożę dwie zgrzewki wody mineralnej
Pewnie niektórzy napisaliby, że to obciach... Ja tak nie napiszę, bo... jestem dobrze wychowana
Mamma Mia wiele zmieni, tak jak zmieniła Skopelos. Już kilka dni temu widzieliśmy tego początki.
Katerina napisał(a):Tyle samo na Teplušu, która to plaża, odkryłam właśnie, nazywa się Diamond Beach
Katerina napisał(a):Z powodu Mamma Mia np. nie mogliśmy zaparkować w Visie przy promie, bo parking zarezerwowano na kilka dni "for the movie"...Z tego samego powodu odgrodzili kawał parkingu przy Srebrnej, a nieopodal zbudowali w 2 dni ogromne konstrukcje - namioty techniczne, które widać z wielu kilometrów, np znad Uvali Mala Trovna. Członków ekipy filmowej widać na każdym kroku - mają identyfikatory, parę dni temu pili na Tepluśu(my też ), pełno ich w Visie.Dopiero zaczynają się rozkręcać - filmowanie ma trwać przez cały październik jeszcze.
Katerina napisał(a):Maslinko, mojego Starego Ribara nie widzieliśmy w tym roku...a wcześniej zawsze łowił na wprost naszego okna..bałam się spytać gospodyni
maslinka napisał(a):Ciekawe, jak z pogodą będzie w październiku...
Gandalf Biały napisał(a):Jeśli chodzi o picie piwa to w tym oto miejscu w lipcu tego roku piłem zarówno Heinekena jak i Karlovaćko o,33 litra po okazyjnej cenie aż 25 kun za butelkę
ELIMAR napisał(a):Jakaś spóźniona jestem.
Ale już się dosiadam
ruzica napisał(a):Na pewno będzie pogoda, bo ja będę w CRO
ruzica napisał(a):Maslinko, zszokowaliście mnie tym brakiem miejsc na campingu No, ale skoro tyle kierunków się popsuło(pewnie już nikt nie jeździ do Egiptów czy innych Tunezji ) to cóż się dziwić, że w Cro takie oblężenie
Powrót do Nasze relacje z podróży