Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mój Vis na ziemi

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 08.09.2017 21:02

Taka plaża 8O, taki lazur 8O i bez plavaca :roll:
alladyndelscorcho
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alladyndelscorcho » 08.09.2017 21:34

maslinka napisał(a):
alladyndelscorcho napisał(a):Ja najdroższe jak do tej pory wypiłem w murach splickiego pałacu, jakieś lokalne... niestety było obrzydliwe :?

Trochę powstało ostatnio tych lokalnych browarów rzemieślniczych w Chorwacji... My piliśmy w tym roku Prvo Viško Pivo :mrgreen:

Ja piłem takie, wolę nie pamiętać ile kosztowało :oczko_usmiech:

20170720_1412031.jpg
alladyndelscorcho
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alladyndelscorcho » 08.09.2017 21:46

maslinka napisał(a):(...)Według mnie chorwackie piwo nie należy do najlepszych(...)

Muszę wreszcie zaprotestować bo takie pomówienia pojawiają się nie pierwszy raz w tej relacji :-?
Chorwackie piwa uważam za wyśmienite i mam nadzieję, że nie jestem osamotniony w tej opinii. Pan Janusz moderator jako autor świetnego postu o chorwackich browarach mam nadzieję że będzie po mojej stronie :mrgreen:
Wożenie polskiego (lub o zgrozo czeskiego) piwa do Cro uważam za taki sam obciach jak saszeta lub dmuchane flaminigi :lol:
Na znak protestu aktualizuję swój avatar :oczko_usmiech:

20170716_105900-EFFECTS.jpg
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.09.2017 21:52

alladyndelscorcho napisał(a):
maslinka napisał(a):(...)Według mnie chorwackie piwo nie należy do najlepszych(...)

Muszę wreszcie zaprotestować bo takie pomówienia pojawiają się nie pierwszy raz w tej relacji :-?
Chorwackie piwa uważam za wyśmienite i mam nadzieję, że nie jestem osamotniony w tej opinii. Pan Janusz moderator jako autor świetnego postu o chorwackich browarach mam nadzieję że będzie po mojej stronie :mrgreen:

Mnie chorwackie piwa w Chorwacji smakują. :P :lol:
No ale nie wszystkim muszą :oczko_usmiech:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.09.2017 21:58

sdolas napisał(a):Taka plaża 8O, taki lazur 8O i bez plavaca :roll:

A co by nam przyszło z Plavca w tak pięknym miejscu? Co najwyżej moglibyśmy popłynąć dalej i zobaczyć, że nie jest tam tak ładnie jak w uvali Pritišćina ;)

A tak serio, bora tego dnia nie pozwalała na kajakowanie...

alladyndelscorcho napisał(a):Wożenie polskiego (lub o zgrozo czeskiego) piwa do Cro uważam za taki sam obciach jak saszeta lub dmuchane flaminigi :lol:

Pozwól, że zostanę przy swoim zdaniu... Jak sam wyżej zacytowałeś, napisałam "według mnie" :evil:

Janusz Bajcer napisał(a):
alladyndelscorcho napisał(a):

Mnie chorwackie piwa w Chorwacji smakują. :P :lol:

Uważam dokładnie tak samo i tak też napisałam :D W Chorwacji chorwackie piwa mi smakują.
Niektórzy nie umieją czytać ze zrozumieniem... :roll:

Co nie znaczy, że czasami, również w Cro, lubię się napić naprawdę dobrego piwa :) Chcę, to piję, wolno mi!
alladyndelscorcho
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alladyndelscorcho » 08.09.2017 22:15

Czytanie ze zrozumieniem nie sprawia mi trudnościl, dlatego przerwałem milczenie w sprawie chorwackiego piwa. Oczywiście każdy pije to co lubi i wozi do Cro to co lubi. Ja zamiast piwa wożę dwie zgrzewki wody mineralnej ale nie dlatego, że nie lubię chorwackiej tylko zwyczajnie, żeby pierwszego dnia nie dymać ze Studenaca objuczony hektolitrami.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.09.2017 22:19

alladyndelscorcho napisał(a):Ja zamiast piwa wożę dwie zgrzewki wody mineralnej

Pewnie niektórzy napisaliby, że to obciach... Ja tak nie napiszę, bo... jestem dobrze wychowana :mrgreen:
alladyndelscorcho
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alladyndelscorcho » 08.09.2017 22:54

maslinka napisał(a):
alladyndelscorcho napisał(a):Ja zamiast piwa wożę dwie zgrzewki wody mineralnej

Pewnie niektórzy napisaliby, że to obciach... Ja tak nie napiszę, bo... jestem dobrze wychowana :mrgreen:

No to całe szczęście bo już myślałem, że Cię uraziłem moim poczuciem humoru :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 09.09.2017 12:38

Piwo w Fort George (mały Becks) - 25 kn.Tyle samo na Teplušu, która to plaża, odkryłam właśnie, nazywa się Diamond Beach 8O

Z powodu Mamma Mia np. nie mogliśmy zaparkować w Visie przy promie, bo parking zarezerwowano na kilka dni "for the movie"...Z tego samego powodu odgrodzili kawał parkingu przy Srebrnej, a nieopodal zbudowali w 2 dni 8O ogromne konstrukcje - namioty techniczne, które widać z wielu kilometrów, np znad Uvali Mala Trovna. Członków ekipy filmowej widać na każdym kroku - mają identyfikatory, parę dni temu pili na Tepluśu(my też :oczko_usmiech: ), pełno ich w Visie.Dopiero zaczynają się rozkręcać - filmowanie ma trwać przez cały październik jeszcze. Ale co się będzie działo naocznie się nie dowiem, gdyż....opuściłam właśnie "moją" wyspę ze skowytem w piersi i jestem już na Pelješcu..Już tęsknię :(

http://www.total-croatia-news.com/lifes ... and-of-vis

A plaża Pritiščina na Twoich zdjęciach ładniejsza niż w realu :P Ten szuter nie jest zły, uwierz, my mieliśmy przygodę w innym miejscu z szutrem, ale to opiszę w relacji :papa:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 09.09.2017 17:03

kw:
Mamma Mia wiele zmieni, tak jak zmieniła Skopelos. Już kilka dni temu widzieliśmy tego początki.

A co konkretnie widzieliście? Ciekawa jestem, bo właśnie wczoraj Vis opuściłam, może widzieliśmy to samo?

Maslinko, mojego Starego Ribara nie widzieliśmy w tym roku...a wcześniej zawsze łowił na wprost naszego okna..bałam się spytać gospodyni :? , a potem wyleciało mi z głowy.Jego zdjęcie figuruje w książce - przewodniku po Visie .
Wielu lokalsów stało co dzień przy murku przy naszym apartmanie, często kompletnie zawianych.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.09.2017 19:17

Katerina napisał(a):Tyle samo na Teplušu, która to plaża, odkryłam właśnie, nazywa się Diamond Beach 8O

A nie jest tak, że beach bar nazywa się Diamond Beach? Tak to zrozumiałam.

Katerina napisał(a):Z powodu Mamma Mia np. nie mogliśmy zaparkować w Visie przy promie, bo parking zarezerwowano na kilka dni "for the movie"...Z tego samego powodu odgrodzili kawał parkingu przy Srebrnej, a nieopodal zbudowali w 2 dni 8O ogromne konstrukcje - namioty techniczne, które widać z wielu kilometrów, np znad Uvali Mala Trovna. Członków ekipy filmowej widać na każdym kroku - mają identyfikatory, parę dni temu pili na Tepluśu(my też :oczko_usmiech: ), pełno ich w Visie.Dopiero zaczynają się rozkręcać - filmowanie ma trwać przez cały październik jeszcze.

Ciekawe, jak z pogodą będzie w październiku... No ale przecież nie będą kręcić w sezonie, jak są tłumy turystów.

No to dzieje się, dzieje 8O Nie dziwię się, że wybrali Srebrną i Tepluš. W Uvali Stiniva też na pewno coś się będzie działo :)
Pewnie pójdę do kina, z ciekawości i będę rozpoznawać zatoczki :D

Katerina napisał(a):Maslinko, mojego Starego Ribara nie widzieliśmy w tym roku...a wcześniej zawsze łowił na wprost naszego okna..bałam się spytać gospodyni :?

:?
Może na wakacje pojechał...
Gandalf Biały
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gandalf Biały » 09.09.2017 22:36

Jeśli chodzi o picie piwa to w tym oto miejscu w lipcu tego roku piłem zarówno Heinekena jak i Karlovaćko o,33 litra po okazyjnej cenie :D aż 25 kun za butelkę :evil:
Jednak za ten widok było warto !!!

Pozdrawiam
Krzysiek
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 10.09.2017 08:03

Jakaś spóźniona jestem. :oops:
Ale już się dosiadam :D
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 10.09.2017 08:51

maslinka napisał(a):Ciekawe, jak z pogodą będzie w październiku...

Na pewno będzie pogoda, bo ja będę w CRO :lol: :wink:

Maslinko, zszokowaliście mnie tym brakiem miejsc na campingu 8O No, ale skoro tyle kierunków się popsuło(pewnie już nikt nie jeździ do Egiptów czy innych Tunezji :roll: ) to cóż się dziwić, że w Cro takie oblężenie :roll:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.09.2017 09:44

Gandalf Biały napisał(a):Jeśli chodzi o picie piwa to w tym oto miejscu w lipcu tego roku piłem zarówno Heinekena jak i Karlovaćko o,33 litra po okazyjnej cenie :D aż 25 kun za butelkę :evil:

To jeszcze nie tak źle... Piękne miejsce!

ELIMAR napisał(a):Jakaś spóźniona jestem. :oops:
Ale już się dosiadam :D

Witaj, Elimar.
Fajnie, że jesteś :)

ruzica napisał(a):Na pewno będzie pogoda, bo ja będę w CRO :lol: :wink:

A to na pewno :D

ruzica napisał(a):Maslinko, zszokowaliście mnie tym brakiem miejsc na campingu 8O No, ale skoro tyle kierunków się popsuło(pewnie już nikt nie jeździ do Egiptów czy innych Tunezji :roll: ) to cóż się dziwić, że w Cro takie oblężenie :roll:

Trzeba będzie w sezonie rezerwować miejsce na campingu :roll: Ewentualnie szukać tych mało popularnych.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży