Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mój obiektyw - MURTER, KORNATI, SZYBENIK

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 15.05.2007 11:16

Magda B. napisał(a):A my jedziemy juz w piątek na Murter do hotelu Colentum. Ja jako rasowa kobietka już zaczełam się pakować. A te widoki ze zdjęć już mi się śnią :D :D :D :D :D

Zazdroszczę ci wiesz :P jak piszesz o tym, że już się pakujesz to tak jakbym siebie widziała - rok temu miałam białą gorączkę w tym samym czasie :lol: - byłam na Mrurterze od 2 czerwca
Pozdrawiam
Magda B.
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda B. » 15.05.2007 16:07

A jasne, że napisze o hotelu. Sama też jestem ciekawa, bo chyba nikt z forumowiczów tam nie był. A hotelik wygląda sympatycznie. Pozdrawiam.
Jack66
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jack66 » 17.05.2007 09:27

Będę czekał z niecierpliwością. Udanego wypoczynku
ikai
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikai » 17.05.2007 13:06

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/28c ... d5001.html][IMG]http://images21.fotosik.pl/274/2 to próba wstawienia miniatury, przepraszam
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 18.05.2007 11:16

Madzia już chyba pojechała :) Więc te zdjęcia pokazuję dla Jack"a i dla innych którzy wybierają się na Murter
1. Centrumj miasteczka Obrazek 2.WieczoremObrazek
3. Slanica w prawym górnym rogu wasz hotelObrazek
4. To też w centrumObrazek 5. Gdzieś obok hoteluObrazek
Jeszcze międzyczasie coś podeślę
PAPA
Ostatnio edytowano 18.05.2007 11:27 przez marzeniak, łącznie edytowano 1 raz
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 18.05.2007 11:25

ad 1. w tej cukierni po prawej dobre lody były
ad 3. co to, pomór był na Slanicy, że tak mało ludzi?
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 18.05.2007 11:51

ad. 1 zgadzam się też tam sie raczyliśmy :lol:
ad. 3 pomór całkowityObrazek
żartuję oczywiście my bylismy na początku czerwca i mieliśmy w porywach 25 stopni. Na tym bezludnym zdjęciu byliśmy skoro świt :wink:

Apropo zdjęcia nr. 2 takich rond jak na MURTERZE nawet w Polsce nie ma
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 18.05.2007 21:22

marzeniak napisał(a):ad. 1 zgadzam się też tam sie raczyliśmy :lol:
ad. 3 pomór całkowityObrazek
żartuję oczywiście my bylismy na początku czerwca i mieliśmy w porywach 25 stopni. Na tym bezludnym zdjęciu byliśmy skoro świt :wink:

Apropo zdjęcia nr. 2 takich rond jak na MURTERZE nawet w Polsce nie ma

ad.3. hotel jest w lewym górnym rogu (oczywiście jeśli chodzi o pomieszczenie mieszkalne), bo to co w prawym rogu, to o ile dobrze pamiętam to napewno jest taras, na którym 10 lat temu odbywały się wspaniałe wieczorne spotkania-bale-potańcówki itp,... :)
mawe
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mawe » 18.05.2007 21:38

A palma widzę ,że stały i wdzięczny obiekt do fotografowania, tez takie mam hi hi. My bylismy w lipcu to ludzi max i najprzyjemniej było na skałkach pod piniami
Jack66
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jack66 » 21.05.2007 06:24

Teraz już wiem gdzie na lody :D , dzięki za zdjęcia , o której godzinie trzeba robić rezerwację na plaży? :roll: (oczywiście żartuję z tą rezerwacją)
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 21.05.2007 08:56

Jeśli chcesz wiedzieć, która babcia ma dobre wino, to daj znać.
Jak Cię interesuje dobre miejsce na skałkach, to też mam takie.
Krzysztof
Jack66
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jack66 » 21.05.2007 09:24

No jasne - winko i skałki również mile widziane :D ,a tak wogóle jak Wy to wszystko pamiętacie?
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 21.05.2007 10:35

Jak my to wszystko pamiętamy mh Jack to cały czas żyje w naszej wyobraźni :o . To właśnie takie szczegóły zapamiętuje sie najbardziej - jak wrócisz z wycieczki i po pewnym czasie zada ci ktoś to samo pytanie co ty nam - to się wówczas uśmiechniesz z zadumą :wink:

Po winko, rakiję itd. kieruj się tak: znajdż zdjęcie zatytułowane "Wieczorem" (taki mały zachodzik słońca w tle i ala' rondo z flagą Chorwacji na środku) - w tle tego śmiesznego ronda (czy czegoś tam innego - Bóg wie co to jest :o ) po lewej stonie jest znak z kierunkiem ruchu w pewną uliczkę - tą, na której po lewj stonie idąc jakieś 200 m jest ala'szyd ręcznej roboty (trzeba wejść śmiało na podwórko-ktoś się pojawi) :lol: Polecam bo sprawdzona :D :
1. rakija trawija, 2. z rozmarynem, 3. miętą i 4. figowa w szklanych butelkach po wodzie "Jana". O ile pamiętam jakieś 12 zł za 0,5l. Winko też pycha i tanie (nie pamiętam po ile).
Pozdrawiam :lol:
Jack66
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jack66 » 21.05.2007 10:43

Ok kierunek zapamiętałem :arrow: na rondzie. Jeszcze tylko 31 dni i jazda
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 21.05.2007 11:09

mawe napisał(a):A palma widzę ,że stały i wdzięczny obiekt do fotografowania, tez takie mam hi hi. My bylismy w lipcu to ludzi max i najprzyjemniej było na skałkach pod piniami

My ja chodziliśmy po wybrzeżu dalej na lewo od Slanicy to nam się podobało, ale miejscami starsi wiekiem nudyści raczyli sie w kąpielach słonecznych :lol:. Ale jest tam tak dużo tych skałek, że zawsze coś cichego się znalazło, a nagrzane były jak balsam na zmęczony pod ciężarem plecaka kręgosłup i krzyż (tak tak plecak był zawsze wypchany, bo wychodziliśmy rano po śniadaniu i wracaliśmy na 18 na obiadokolację :lol:. W związku z tym dużo prowiantu, wody, ręczników i innych dupereli nosiliśmy ze sobą).
Jak będziecie się dobrze przyglądać to znajdziecie takie żyjątka:
Obrazek Obrazek Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Mój obiektyw - MURTER, KORNATI, SZYBENIK - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone