Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mój obiektyw - MURTER, KORNATI, SZYBENIK

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 10.05.2007 12:30

I co? chcesz kiedyś wrocić na Murter?
Ja wróciłem ... i pewnie jeszzce wrócę.
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 10.05.2007 12:55

Nie mówię nie :wink: mimo, że dużo jest w HR jeszcze do zobaczenia.
Jak będę przejazdem (ale autem a nie autokarem :wink: ) to chciałabym tam zawitać - i pooddychać tym samym powietrzem co rok temu (qale się rozmarzyłąm :wink:
No i ta rakija o zachodzie słońca.
Obrazek

Te zdjęcie zrobiliśmy za cmentarzem, racząc się nią i zagryzając herbatkikami :lol: , wyślę wieczorkiem od faceta inne zdjęcia z uczty przy zachodzie słońca i napiszę gdzie zawędrowaliśmy pod jej wpływem. W pracy ich nie mam i nie będę się rozpisywać - u mnie w pracy obowiązuje cenzura - pracuję w ośrodku odwykowym :D
Pozdawiam
Jack66
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jack66 » 10.05.2007 13:14

Wybieram się 23.06.07 na Murter , po waszych zdjęciach coraz bardziej zaczyna mi się coraz bardziej podobać mój wybór.
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 10.05.2007 13:39

Miło słyszeć, że ktomuś pomagamy się upewnić co do trafności wyboru z wypoczynkiem wakacyjnym.
Do tego czasu jeszcze nie raz cie mile zaskoczymy :lol:

Jak będę miała natchnienie :wink: to trochę może poopisuję nasze przeżycia i wspomnienia z zeszłorocznej wyprawy.

Pozdro
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 10.05.2007 14:16

marzeniak napisał(a):Miło słyszeć, że ktomuś pomagamy się upewnić co do trafności wyboru z wypoczynkiem wakacyjnym.
Do tego czasu jeszcze nie raz cie mile zaskoczymy :lol:

Jeszcze na zachętę - dwie panoramy spod starego kościółka.
Nie zamieszczam tu, za duże są.
http://www.metal.agh.edu.pl/~wilk/murte ... an-mur.jpg
http://www.metal.agh.edu.pl/~wilk/murter2005/mur2.jpg
Zdjęcia nie były robione pod panoramę, więc widać ślady
łączenia. Fachowcy proszeni o nie krytykowanie ;-)
mawe
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mawe » 10.05.2007 15:59

Jak zobaczyłam te zdjęcia to aż mi się płakać zachciało z żalu, że to już było :( . Ale w deszczowe dni na pociechę oglądam sobie słoneczne zdjęcia i już mi lepiej :D Murter mnie zauroczył, a szczególnie stara dzielnica i piękny dach z winorośli w konobie Skalinada. w ogóle było super, a na dodatek opaliłam się na murzynke i wszyscy mi zazdrościli :!: Na pewno tam jeszcze wrócę :P
Jack66
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jack66 » 11.05.2007 08:44

Miło być zaskakiwanym, ale widzę, że jest to mało popularna wysepka wsód rodaków (co mnie wcale nie martwi)
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 11.05.2007 10:33

Jack66 napisał(a):Miło być zaskakiwanym, ale widzę, że jest to mało popularna wysepka wsód rodaków (co mnie wcale nie martwi)

Bo gdzie jej tam do Ciovo ;-)
A na poważnie - ma jedną wadę - wszędzie jest daleko i pod górę.
Jack66
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jack66 » 11.05.2007 11:55

Daleko? ale do czego? bo do plaży chyba nie jest tam daleko? Jadę do hotelu Colentum
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 11.05.2007 12:05

Jack66 napisał(a):Daleko? ale do czego? bo do plaży chyba nie jest tam daleko? Jadę do hotelu Colentum

Z hotelu na plażę niedaleko - zobacz pierwsze zdjęcie w tym wątku.
Za to do centrum Murteru trochę dalej. Zobacz na tym zdjęciu
z lotu ptaka:
Obrazek

Ta pustka między Slanicą a Murterem to spora górka.
Jack66
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jack66 » 12.05.2007 20:02

Dzięki za to zdjęcie - trudno popracuję troche nad kondycją
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 12.05.2007 20:23

Piękne zdjęcia...powróciły wspomnienia sprzed kilku latek kiedy dwa lata pod rząd tam wracałam...
Jak zeskanuję fotki to wrzucę też tu coś od siebie.
mawe
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mawe » 13.05.2007 17:51

E tam daleko... Po to wakacje żeby człowiek trochę pochodził, a widoki super. Zresztą z hotelu do centrum całkiem blisko. ale polecam stara część i widok ze wzgórza z kościółkiem - zdjęcia w pełni nie oddadzą tego, co widać. Mąż był tam przede mną i potem wprowadził mnie na dziedziniec kościoła z zasłoniętymi oczami. Z wrażenia na piękno widoków na chwile zaniemówiłam - co naprawdę BARDZO rzadko mi się zdarza :lol:
Magda B.
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda B. » 14.05.2007 19:23

A my jedziemy juz w piątek na Murter do hotelu Colentum. Ja jako rasowa kobietka już zaczełam się pakować. A te widoki ze zdjęć już mi się śnią :D :D :D :D :D
Jack66
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jack66 » 15.05.2007 06:09

Do Magdy B może po powrocie napiszesz coś bliżej o hotelu?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Mój obiektyw - MURTER, KORNATI, SZYBENIK - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone