agata26061 napisał(a):Z tymi komarami faktycznie był problem w 2018 roku w Ivan Dolac.
Ale relacja dotyczy obecnego roku.
elka21 napisał(a):agata26061 napisał(a):Z tymi komarami faktycznie był problem w 2018 roku w Ivan Dolac.
Ale relacja dotyczy obecnego roku.
Bravik napisał(a):Sierściuchy przecudne
agata26061 napisał(a):Właścicielka apartamentu tłumaczyła mi, że gmina nie ma kasy na odkomarzanie i nie pryskali wtedy.
Habanero napisał(a):Sierściuchy przecudne i dodałbym jeszcze - leniwe, jak cały Sućuraj
Habanero napisał(a):
Zdjęcie kościółka między palmami do folderu o Hvarze.
kaeres napisał(a):Ale jak Konrad zwiedził go jako pierwszą miejscowość to może się podobać.
Sprawdzę to w 2020 bo tamtędy zamierzam wjechać na wyspę.
piotrf napisał(a):Agnieszko , ciekawy jestem Waszej Czarnogóry , "kilka" ciekawych miejsc tam jest . . .
elka21 napisał(a):Wiem, że Ty na pewno to wytłumaczysz.
W Sucurju, rozumiem, że tak poprawnie odmieniają nazwę miejscowości Chorwaci.
W Sucuraju, tak w większości odmieniamy my wszyscy.
Czy jest to duży błąd
kaeres napisał(a):Czy na tą plażę można łatwo dostać się od strony lądowej ?
Myślę, że jest jakieś przejście od Malej Stinivy ale z dzieckiem 9l da się tam przejść ?
elka21 napisał(a):Dziękuję bardzo za wytłumaczenie.
Wiedziałam, że na Ciebie można liczyć
maslinka napisał(a):...
Plaże na Hvarze (Konrad ) są różnorodne i trudno im odmówić urody, a jednak w tym punkcie muszę się do czegoś przyczepić...
Chodzi o potencjał kajakowy. Tylko dwa czy trzy razy udało nam się dopłynąć Plavcem do plaży, którą mieliśmy "na własność" Pod tym względem na Visie było o wiele lepiej. (Vis w kategorii: plaże bije na głowę wszystkie chorwackie wyspy. Takie jest moje zdanie )
Zrobiliśmy bardzo dużo wycieczek kajakowych (aż osiem!) i szczerze mówiąc, spodziewałam się, że będą one bardziej atrakcyjne - pozwolą nam odkryć wyjątkowo piękne i bezludne zatoczki. Niestety, w sezonie na Hvarze wszystkie "perełki" zostały już odkryte przez innych posiadaczy różnej maści pływadeł A może wybieraliśmy niewłaściwe rejony... Faktem jest, że musieliśmy się dopasowywać do kierunku wiatru (więc pewne ograniczenia były), a wiało niemal codziennie przez cały nasz pobyt...
...
corrina napisał(a):Maslinko, ta droga, której nie widziałaś wcześniej (przepraszam, ale nie umiem cytować tak, żeby i zdjęcie się wkleiło), to tędy się jedzie do autostradowego przejścia z BiH. W sierpniu wracaliśmy nią z Mostaru w drodze do Drvenika..
Habanero napisał(a):Wtedy starsi na kajaczek i już robi się miło
Habanero napisał(a):O plażach Visu mówisz w kontekście kajaka, czy ogólnie uważasz, że ma najpiękniejsze plaże ?
Zupełnie niepotrzebnie. Dojście do tej plażyczki jest bezproblemowe nawet z młodszymi dziećmi. Mi zajęło 5-7 min z foceniem po drodze. Ścieżka jest dobrze wydeptana. Połowa pod górę ale nie jest to jakaś ciężka wspinaczka na krawędzi urwiska, więc jeśli trafi się kolejna okazja to nie rezygnujcorrina napisał(a):kaeres napisał(a):Czy na tą plażę można łatwo dostać się od strony lądowej ?
Myślę, że jest jakieś przejście od Malej Stinivy ale z dzieckiem 9l da się tam przejść ?
Wiola na pewno Ci powie, że można
Ja się nie odważyłam bez dzieci
Powrót do Nasze relacje z podróży