Paweł BB napisał(a):Nam licznik szybciej bije, bo od 4 lat dwa razy w roku (po trzy tygodnie) odwiedzamy Adriatyk i ciągle nam mało...
Abakus68 napisał(a):Zadanie na dziś:
jakie słowo można ułożyć z liter cehhirń do wolnego "o" na planszy:)
marze_na napisał(a):Oj marzą mi się te pola lawendy w pełnym rozkwicie .
Bravik napisał(a):Wciągająca relacja, fajne foty. A już ten witraż z XIX wieku z dodatkiem Laško Hruška - bajka.
Tu masz koleżanki tych z witraża
Bravik napisał(a):Co do Pilsnerka (notabene - moje ulubione) - to ciekawe, że w Chorwacji puszkowany jest tańszy od puszkowanego Ochlujska - jak je nazywa moja córa.
Habanero napisał(a):Hacjenda w Dubovicy - dla mnie najpiękniejsze domostwo w uvalach hvarskich
Abakus68 napisał(a):No i ta umiejętność - jak to ktoś napisał u mnie - wyciskania wszystkiego z małej miejscowości... A niby skrót taki telegraficzny...
corrina napisał(a):No i ja drugi rok z dylematem, czy się tam pchać, czy sobie odpuścić...
Malo Zarace będzie na pewno, nad Dubovicą będę dumać...
Tęsknie spoglądam na Vis...:
Katerina napisał(a):Chociaż nie jestem szczególnie zafascynowana zapachem lawendy (wolę rozmaryn do kąpieli, oraz w każdej innej postaci ), to widok takich połaci fioletowych skłania mnie do rozważań o zmianie terminu urlopów, żeby choć raz takie cudo zobaczyć. Może wreszcie się uda
Czytam, oglądam, może i mnie coś skłoni do powrotu na Hvar po latach...
Ale, jeśli tak będzie, to na pewno w czerwcu.
maslinkaTęsknie spoglądam na Vis...:
Ja też
Katerina napisał(a):Ale, jeśli tak będzie, to na pewno w czerwcu.
Katerina napisał(a):maslinkaTęsknie spoglądam na Vis...:
Ja też
figusek napisał(a):Dla mnie zapach Chorwacji to połączenie : lawenda, rozmaryn i sosna ❤️ również marzy mi się zobaczenie pól na Hvarze
beatabm napisał(a):Patrzę na Twoje lawendowe pola i aż poczułam ich zapach
beatabm napisał(a):A teraz jak nocami cykady spać nie dają mogę się poczuć u siebie jak na Hvarze
maslinka napisał(a):beatabm napisał(a):A teraz jak nocami cykady spać nie dają mogę się poczuć u siebie jak na Hvarze
W Polsce Ci cykają? Ja też tak chcę...
Powrót do Nasze relacje z podróży