Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mój Hvar na ziemi

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 09.08.2019 15:58

Malo i Velo Zaraće - mucho me gusta :D Gdyby je odludzić, to rewelacja.
Knajpka jest trochę w stylu hippy (Katerina :D :papa:) ;):

Bardzo 8) Jak tylko zobaczyłam pierwsze zdjęcie Beach Garden, to poczułam ten klimat :D
Piwo za 50kn (mały Beck's) piłam kiedyś na Korczuli :evil:
A talerz bardzo kompatybilny z bluzeczką :wink:
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 09.08.2019 16:00

walp napisał(a):Czy to miejsce, gdzie należy zaparkować przed zejściem na Dubovicę, jest oznakowane, czy trzeba jakoś szczególnie wypatrywać?

Zobaczysz sznur aut zaparkowanych wzdłuż Hvarskiej "autocesty" i będzie wiadomo, że to tam :oczko_usmiech: :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.08.2019 16:03

corrina napisał(a):
walp napisał(a):Czy to miejsce, gdzie należy zaparkować przed zejściem na Dubovicę, jest oznakowane, czy trzeba jakoś szczególnie wypatrywać?

Zobaczysz sznur aut zaparkowanych wzdłuż Hvarskiej "autocesty" i będzie wiadomo, że to tam :oczko_usmiech: :mrgreen:

A jak będę bardzo wcześnie, to zobaczę puste miejsca wzdłuż hrvaskiej "autocesty" i będzie wiadomo. Rozumiem. :oczko_usmiech: :mrgreen:
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 09.08.2019 16:11

walp napisał(a):
corrina napisał(a):

A jak będę bardzo wcześnie, to zobaczę puste miejsca wzdłuż hrvaskiej "autocesty" i będzie wiadomo. Rozumiem. :oczko_usmiech: :mrgreen:

Jak będzie tak pusto jak na tym zdjęciu, to tu ;)
https://goo.gl/maps/bMg3T654pzHh9gxRA

Kiedy jedziecie ? :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.08.2019 16:15

corrina napisał(a):Jak będzie tak pusto jak na tym zdjęciu, to tu ;)

Jak ja kocham to forum, wszystko podane z dokładnością do 1m, niczym system GPS armii amerykańskiej. :mrgreen:
Dzięki, corrina. :wink:
corrina napisał(a):Kiedy jedziecie ? :)

6.09 "lądujemy" na wyspie.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 09.08.2019 16:30

walp
Jak ja kocham to forum, wszystko podane z dokładnością do 1m, niczym system GPS armii amerykańskiej. :mrgreen:
Dzięki, corrina. :wink:

corrina napisał(a):
Kiedy jedziecie ? :)

6.09 "lądujemy" na wyspie.

:mrgreen:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.08.2019 17:42

corrina napisał(a):
maslinka napisał(a):Być może gdzieś nie doczytałam na forum - masz syryjskie korzenie? :)

Ja nie, moje dziewczyny ;) Także ja w tej rodzinie jestem w mniejszości :lol:

Rozumiem :) Zwróciłam uwagę na niezwykłą urodę Twoich córek :D Piękne Dziewczyny! Chłopcy im nie odpuszczą ;)

Katerina napisał(a):Malo i Velo Zaraće - mucho me gusta :D Gdyby je odludzić, to rewelacja.

Kamienie robią tam robotę ;) - głazy, grzebienie, skały :hearts:

Katerina napisał(a):A talerz bardzo kompatybilny z bluzeczką :wink:

Zgrałam się z otoczeniem ;) Choć na koszulce, nie wiem, czy to widać, są czarne serduszka :)

corrina napisał(a):
walp napisał(a):
corrina napisał(a):

Jak będzie tak pusto jak na tym zdjęciu, to tu ;)

My parkowaliśmy 100 metrów dalej od tego miejsca. Za, a nie przed, przystankiem autobusowym. Różnicy nie ma...
Corrina pokazała miejsce, w którym zaczyna się ścieżka :)
Swoją drogą, nie wiem, jak ten autobus się tam zatrzymywał, bo sznur aut parkował dokładnie NA przystanku :roll:

walp napisał(a):Jak ja kocham to forum, wszystko podane z dokładnością do 1m, niczym system GPS armii amerykańskiej. :mrgreen:

Ja też! :hearts:
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 09.08.2019 19:04

maslinka napisał(a):
15 lipca (poniedziałek): Dubovica i Zaraće

Przy plaży znajduje się beach bar i konoba:

oraz kościółek:

A tak kościółek z plaży w Dubovicy prezentuje się na mojej ścianie :)

67848008_497565677720676_2296276205785055232_n.jpg

67318096_2967026900039133_1907486158309294080_n.jpg

... niestety nie udało mi się wstawić Twojego zdjęcia kościółka :oops:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 09.08.2019 19:31

Goniaa
A tak kościółek z plaży w Dubovicy prezentuje się na mojej ścianie :)

I to dopiero jest prawdziwa Cro, czy też Hvaromania :) 8)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.08.2019 19:34

Goniaa napisał(a):A tak kościółek z plaży w Dubovicy prezentuje się na mojej ścianie :)

Pięknie! :D Razem z wieżą z Trogiru i uliczką Jelsy (widać nawet szyld Pelago) :mrgreen:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 09.08.2019 21:30

Ścieżka z parkingu do Dubovicy może być odbierane zupełnie różnie
Wy z ręczniczkami od pachą, a ja z turystyczną lodówką, torbą 10kg (ręczniki, koc plażowy, olejki, itp.), 3 leżakami, narzekające dzieci, żony buty się rozwalają.
Istna katorga.
Dopiero po 2 piwach na plaży, trzecim w barze pod drzewkami zacząłem doceniać piękno tej zatoki i plaży ;)
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 09.08.2019 21:42

[b]kaeres[/b
ja z turystyczną lodówką, torbą 10kg (ręczniki, koc plażowy, olejki, itp.), 3 leżakami, narzekające dzieci, żony buty się rozwalają.
]
Podziwiam (doceniam :) ), mój jak ma matę i butelkę wody nieść to od razu awanturka :roll: :lool:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.08.2019 22:07

kaeres napisał(a):Ścieżka z parkingu do Dubovicy może być odbierane zupełnie różnie
Wy z ręczniczkami od pachą, a ja z turystyczną lodówką, torbą 10kg (ręczniki, koc plażowy, olejki, itp.), 3 leżakami, narzekające dzieci, żony buty się rozwalają.
Istna katorga.

Lekka masakra ;)
U nas też nie jest tak, że schodzimy z ręcznikami :lol: Na zdjęciu nie widać, bo dałam Małżowi część majdanu do potrzymania. Poza ręcznikami mieliśmy maty plażowe, jakieś jedzenie, wodę, piwo, książki, emulsje do opalania, buty do wody, maski i fajki, aparat "normalny" i podwodny i jeszcze parę drobnych rzeczy...

Akurat to zejście nie było hardcore'owe. Dużo gorzej było, gdy schodziliśmy (i wchodziliśmy!) do Luki Zavala na półwyspie Kabal. Z kajakiem i całym jego wyposażeniem!
Paweł BB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł BB » 09.08.2019 22:43

Jak zawsze świetna opowieść o urlopie w Chorwacji. Super się czyta zwłaszcza przed kolejnym wyjazdem.... równo za miesiąc będziemy 17 raz w Cro w tym 8 raz na ukochanym Hvarze :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.08.2019 23:38

Paweł BB napisał(a):Jak zawsze świetna opowieść o urlopie w Chorwacji.

Witaj, Pawle! Dzięki! :D

Paweł BB napisał(a):Super się czyta zwłaszcza przed kolejnym wyjazdem.... równo za miesiąc będziemy 17 raz w Cro w tym 8 raz na ukochanym Hvarze :D

17 raz - gratulacje! :D Nie tylko my jesteśmy tak zafiksowani :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży