napisał(a) HR-fan » 07.07.2006 22:47
agacia2506 napisał(a):Poczytałam i postanowiam: będzie to Baska Voda i najbliższe okolice
Gosiek ma rację, Baśka to raczej średnie miejsce jeśli nie lubisz tłoku, cenisz sobie spokój i ciszę, oraz możliwość zwiedzania fajnych miejsc. Dla mnie Baśka to trochę takie nasze Mielno.
Właściwie to w lipcu i sierpniu nie znajdziesz ciekawych i niezaludnionych miejsc w Chorwacji, no chyba że jakąś zupełną pipidówkę bardziej w głąb lądu, ale chyba nie o to chodzi... ? Umówmy się, Chorwacja jest jednak zbyt mała żeby każdy chętny (a tych z reguły nie brakuje, zwłaszcza w sezonie) mógł rozkoszować się jej pięknem w zupełnej ciszy i spokoju.
Skoro jedziesz z rodzinką, to polecam Podgorę która leży bliżej Dubrovnika. Spokojna miejscowość, przeważają w niej raczej osoby starsze oraz rodziny z dziećmi, całkiem fajne plaże, generalnie w sam raz na rodzinny wypoczynek. Jeśli zapragniecie odrobinę rozrywki to Makarska jest rzut beretem od Podgory, polecam także Hvar no i oczywiście obowiązkowo Dubrovnik do którego również jest niedaleko. Generalnie powiem tak, po pierwsze gratuluję wyboru miejsca na spędzenie urlopu (CRO), a po drugie to tak naprawdę gdzie byście nie pojechali za pierwszym razem (bo już teraz mogę w ciemno obstawiać że nie ostatnim
) to i tak będziecie zachwyceni Chorwacją i Chorwatami.
Pozdrawiam!