maslinka napisał(a):travel napisał(a):Blacę "zaliczyliśmy" podczas tegorocznego wrześniowego urlopu.
Cześć Iza. Czyli w tym roku znowu Brač
pomorzanka zachodnia napisał(a):Bardzo mnie zaskoczyła ta ilość zwiedzających. Ale to chyba dobrze o nich świadczy, że nie tylko Zlatni Rat ich interesuje.
travel napisał(a):To bardzo przyjemna wyspa
I te niesamowite widoki na ląd
Zwiedzamy ją bez pośpiechu , także wystarczy jeszcze na kilka wyjazdów
A Blacę też odwiedziliśmy podczas trzeciego pobytu na wyspie
lew napisał(a):....ale nie było wtedy szlaków, parkingu, osłów, ani tłumów i wyglądał na dużo bardziej zaniedbany
Abakus68 napisał(a):Wywołany do tablicy wspomnieniem w 2 części opisu PB nie mogłem się nie odezwać. I tak Maslinko mało zapamiętałem w PB.
Abakus68 napisał(a):Wczoraj wieczorem wróciliśmy z... No właśnie... Z Postiry... ale w czasie pobytu rzetelnie czytałem Twoją relację. Dopiero Pustinję dziś doczytuję. Fajnie jest zostawić sobie na wyspie coś na kiedyś. Ja miałem tego taaaak mało, że tegoroczny pobyt był leniwy, bardziej widokowy niż związany ze zwiedzaniem zatem nie sądzę aby było sens tworzenia relacji.
Abakus68 napisał(a):Czasem warto pójść niestandardowo.
Abakus68 napisał(a):maslinka napisał(a):Jestem np. bardzo ciekawa, czy udało Ci się zobaczyć "Dunaj" koło Nerežišći
tak... same takie pseudoatrakcje w te wakacje...
lew napisał(a):...... no to mi zabiłaś ćwieka Zaraz za Murvicą był taki mało przyjemny podbieg ,zbieg i ponownie podbieg i stamtąd było już widać te ruiny , dobiegało się do Terrasa'y Ciccio może trochę dalej i wybiegało ścieżką stromo do góry jeśli dotarło się tam koło 6
maslinka napisał(a):25 lipca (sobota): Popołudnie w Sumartinie i kolejny wieczór w Supetarze
maslinka napisał(a): Wymyślamy, że pojedziemy do Sutivanu, bo tam można zjeść w barze Modrulj i przyzwoicie poplażować za uvalą Likva
maslinka napisał(a):
Wracamy do "domu" i kończymy wieczór partyjką Scrabbli na balkonie, podziwiając widok, do którego już zdążyliśmy przywyknąć, a którego teraz bardzo mi brakuje:
ruzica napisał(a):maslinka napisał(a):25 lipca (sobota): Popołudnie w Sumartinie i kolejny wieczór w Supetarzemaslinka napisał(a): Wymyślamy, że pojedziemy do Sutivanu, bo tam można zjeść w barze Modrulj i przyzwoicie poplażować za uvalą Likva
To gdzie w końcu pojechaliście?
ruzica napisał(a):Ćevaby są z kajmakiem?
ruzica napisał(a):Kończy mi się też cedevita.
Podstawowy zakup mojego syna Tylko on jej nie pije, a proszek wcinamaslinka napisał(a):A wiesz, że nigdy nie piłam cedevityruzica napisał(a):Kończy mi się też cedevita.
Powrót do Nasze relacje z podróży