Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mój Brač na ziemi

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 02.02.2014 19:34

Maslinko, bardzo dziękuję za wspaniałą relację, do której dopiero teraz dotarłem. Ale dzięki temu, że dopiero teraz, to nie musiałem czekać z niecierpliwością na kolejne odcinki. :wink:
Piękne zdjęcia z różnych zakątków Braču, ciekawe opisy, no i ta szczegółowość. Naprawdę jest za co dziękować.
W tym roku po trzyletniej przerwie (gdy rozmaite problemy zostały przewalczone...) wracamy z rodziną do Chorwacji i padło właśnie na Brač, a żeby było jeszcze ciekawiej, to w powrotnej drodze też zaplanowaliśmy Varażdin. Twoja relacja tylko nas utwierdziła, że błędu raczej na pewno nie popełniamy.
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 02.02.2014 20:18

OOOOOOOOOOO jak się miło czytało;) Jak zawsze zresztą ale ta siódma relacja ściska za serducho:)
Ja Was podziwiam z tym wiosłowaniem za cienko pływam na takie wojaże ale podziwiam na prawdę i zazdroszczę bo odkrywacie bajeczne zakątki;)
a jeszcze się dopytam Hvar czy Brać?:) na to pytanie nikt nie chce jednoznacznie odpowiedzieć;)
Buziaki:)
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 02.02.2014 20:23

Muliness napisał(a):.....a jeszcze się dopytam Hvar czy Brać?:) na to pytanie nikt nie chce jednoznacznie odpowiedzieć

Proponuję wyBrać Hvar .... :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.02.2014 21:25

Nefer napisał(a):Maslinko, bardzo dziękuję za wspaniałą relację, do której dopiero teraz dotarłem. Ale dzięki temu, że dopiero teraz, to nie musiałem czekać z niecierpliwością na kolejne odcinki. :wink:

No tak, to jest zaleta ;)

Nefer napisał(a):W tym roku po trzyletniej przerwie (gdy rozmaite problemy zostały przewalczone...) wracamy z rodziną do Chorwacji i padło właśnie na Brač, a żeby było jeszcze ciekawiej, to w powrotnej drodze też zaplanowaliśmy Varażdin. Twoja relacja tylko nas utwierdziła, że błędu raczej na pewno nie popełniamy.

Na pewno nie popełnicie :) Trzymam kciuki, żeby się udało!

Muliness napisał(a):OOOOOOOOOOO jak się miło czytało;) Jak zawsze zresztą ale ta siódma relacja ściska za serducho:)

Muliness, jak dawno Cię nie widziałam! Bardzo mi miło, że zajrzałaś i Ci się podobało. Ja chętnie wracam do Twojej relacji, bo jest bardzo klimatyczna :)

Muliness napisał(a):a jeszcze się dopytam Hvar czy Brać?:) na to pytanie nikt nie chce jednoznacznie odpowiedzieć;)

Też Ci na to pytanie nie odpowiem :lol:
Właśnie skończyłam pisać relację z tegorocznego Hvaru i niestety nie potrafię rozstrzygnąć tego dylematu...

Pozdrawiam serdecznie :papa:
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 15.04.2015 01:20

Dopiero teraz doczytałam do końca. :D
Bajka tylko tyle albo aż tyle. :roll:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 15.04.2015 15:02

21monika napisał(a):Dopiero teraz doczytałam do końca. :D
Bajka tylko tyle albo aż tyle. :roll:

O tak, Brač to bajeczna wyspa! :D

Fajnie, że dotarłaś do końca relacji ;)

Pozdrawiam :papa:
Katiej23
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katiej23 » 01.06.2015 16:15

Uwielbiam Twoje relacje! Dotychczas czytałam je "cichaczem", ale skoro już się zarejestrowałam, to wypada zostawić ślad ;) Opisujesz i pokazujesz to wszystko tak ciekawie, że byłabyś w stanie przekonać mnie nawet do o wiele brzydszego miejsca, a co dopiero do takiego raju na ziemi jak Brač ;) Pozostaje mi tylko podziękować za ogrom pracy, jaką włożyłaś w przygotowanie tej relacji i mieć nadzieję, że kiedyś uda mi się zobaczyć to wszystko "na żywo" ;)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.06.2015 19:35

Katiej23, dzięki za miłe słowa :)

Z perspektywy czasu wydaje mi się, że urlop na Braču to były nasze najlepsze wakacje :D

Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 08.06.2015 22:22

maslinka napisał(a):Katiej23, dzięki za miłe słowa :)

Z perspektywy czasu wydaje mi się, że urlop na Braču to były nasze najlepsze wakacje :D

Chyba o każdych kolejnych wakacjach pisałaś, że to były te najlepsze..., bo pewnie najlepiej tkwią w pamięci
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 22.03.2017 00:37

Odesłał mnie CRObert do twojej relacji ...ponoć znajdę tu tajne dane :D
...dotyczące dzikich zakątków ....bo mam zamiar stacjonować tu
https://www.google.pl/maps/@43.2604345, ... 56!6m1!1e1

...z chęcią przyjmę wszelkie rady
Pozdr
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 22.03.2017 16:40

mervik napisał(a):Odesłał mnie CRObert do twojej relacji ...ponoć znajdę tu tajne dane :D
...dotyczące dzikich zakątków ....bo mam zamiar stacjonować tu
https://www.google.pl/maps/@43.2604345, ... 56!6m1!1e1

...z chęcią przyjmę wszelkie rady
Pozdr

Robertowi pewnie bardziej chodziło o moją drugą relację z Brača ;) i np. takie zakątki (plaże) koło Murvicy - klik czy takie koło Sumartinu - klik. W tej relacji znajdziesz też inne, do których można dotrzeć drogą morską :)

Chociaż, szczerze mówiąc, tych dzikich miejsc na Braču zdecydowanie więcej odwiedził właśnie CROberto :mrgreen:

Pozdrav :papa:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 22.03.2017 17:02

Masz rację -chodziło mi o tą drugą relację... :) i te wspaniałe wyprawy kajakowe... 8)
Wtedy pokazałaś te wspaniałe zatoczki i mini plaże-tej z grotą pod agawami szukałem...
Ciągle wtedy miałem pod prąd i nic z tej zdobyczy nie wyszło... :(

Btw.
Umówmy się, że mamy remis... :lol:

mervik-spójrz...

moj-bra-na-ziemi-t38489-525.html

Obrazek

Obrazek

moj-bra-na-ziemi-t38489-405.html
annnak
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) annnak » 09.07.2017 21:49

maslinka napisał(a):21 lipca (sobota): Trochę staroci ;)

W Škripie znajduje się muzeum wyspy Brač. Nie przepadamy za oglądaniem muzealnych ekspozycji, więc tylko oglądamy budynek z zewnątrz:

Cześć,
właśnie spędzamy wakacje w Supetarze, w którym się zakochałam :wink: i międzyczasie wieczorami podczytuję Twoją relację. My do muzeum w Škripie weszliśmy - polecam. Bardzo miła Pani w ramach biletów opowiada bardzo obrazowo i zaangażowaniem ciekawe rzeczy, zwłaszcza dla dzieci (ale i dla dorosłych też).

Jak pójdzie się dalej tą ścieżką (mówię o ostatnim zdjęciu ze Škripu), to można pstryknąć jeszcze ładniejszą panoramę :wink:

P.S.
Nie wiem, jak zrobić, żeby post pokazał się pod postem, gdzie opisujesz wizytę w Škripie, bo odpowiadałam na niego, ale mój post pokazał się na końcu relacji.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 15.07.2017 18:10

Cześć Maslinko- Agnieszko :)
Podbijam Twoją relację, bo:

1 -oczywiście jest super :D

2. mam swój interes.. (mogę pisać na priv?)

...i wogle :mrgreen:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 26.07.2017 11:48

annnak napisał(a):Cześć,
właśnie spędzamy wakacje w Supetarze, w którym się zakochałam :wink: i międzyczasie wieczorami podczytuję Twoją relację. My do muzeum w Škripie weszliśmy - polecam. Bardzo miła Pani w ramach biletów opowiada bardzo obrazowo i zaangażowaniem ciekawe rzeczy, zwłaszcza dla dzieci (ale i dla dorosłych też).

Cześć. Piszę dopiero teraz, bo wcześniej byliśmy... na Visie :hearts:
My też do muzeum w Škripie weszliśmy, z tym, że 3 lata później ;)
Tutaj jest relacja :)

Pozdrawiam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży