Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mój Brač na ziemi

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.10.2012 16:59

Interseal napisał(a):Dlatego ja robię szast - prast, dziesięć dni i po krzyku :wink:

To chyba najlepsza metoda. Ale wymaga dużej mobilizacji i poświęcenia cro.pli prawie całego czasu wolnego w ciągu jakichś 2 tygodni. Plus jest taki, że szybko ma się to z głowy ;)

Interseal napisał(a):Kuruj się i wracaj do zdrowia! Za tydzień musisz być "nówka" a nie kichać i prychać :)

To było chyba bardziej zmęczenie niż przeziębienie. Wyspałam się i już jest ok. Nawet na grzybach zdążyłam dzisiaj być :) Za tydzień postaram się być "nówka" :D

tony montana napisał(a):Edit: ja bede Cie czytal nawet jak bedziesz juz Staruszka ;) heheh :smo: :papa:

O matko! Tyle lat na forum! :roll: Myślisz, że ono tyle przetrwa ;) I że ja tyle tutaj wytrzymam 8O Z każdym rokiem jest chyba trudniej...

CROberto napisał(a):Też tu jestem na bieżąco.......nawet zgadzam się na odpytanie (oczywiście nie na ocenę...) :wink: :papa:

Jak to nie na ocenę? 8O ;) Boisz się, że dostałbyś jedynkę? ;)

alladyndelscorcho napisał(a):O.K. Mam już z górki (strona 22) :) Skończyłem pierwsza część Splitu. Resztę zostawiam na później bo już widzę, że w tym roku ledwo liznąłem Split. Cóż jednego dnia Split, Trogir i Primosten to chyba jednak za dużo :mrgreen: :papa:

My za pierwszym razem też Split "liznęliśmy", dlatego wróciliśmy, żeby zobaczyć trochę więcej.

trans x napisał(a):Ja też jestem tylko po cichutku :papa:

Cieszę się :)

RafałSC napisał(a):Ale lipa! w pustelni nie byliście.........
No i zero fotek z małżonkiem......
:roll:

Celowo tam nie poszliśmy. Muzeum (z tego, co tutaj czytałam) i tak nieczynne. Na wyspie, mz, było wiele piękniejszych miejsc. I tak nie da się zobaczyć wszystkiego...

Co do fotek z małżonkiem, pisałam już o tym kilka razy. Nic się nie zmieniło ;)

piotrf napisał(a):Pse Pani , ja tesz cytam i oglondam :oops: ja tesz . . .

To bardzo ładnie, Piotrusiu! ;) :lol:

Dragon napisał(a):Czytamy czytamy, podziwiamy i wspominamy :)

Miło mi :)

:papa:
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 13.10.2012 17:37

Agnieszko , aby zwalczyć "gorszy moment " i infekcję , podrzuciłam Ci kilka fotek w "Moje miasto"...

Wracaj do formy :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.10.2012 17:46

Iwona75 napisał(a):Agnieszko , aby zwalczyć "gorszy moment " i infekcję , podrzuciłam Ci kilka fotek w "Moje miasto"...

Wracaj do formy :papa:

Dzięki Iwona! :D Wracam... do obrabiania grzybów ;) :D

Pozdrawiam :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.10.2012 18:17

maslinka napisał(a):Dzięki Iwona! :D Wracam... do obrabiania grzybów ;) :D

Taaa... zbieranie to przyjemna krótka chwila , czyszczenie i obrabianie to smutna długa reszta :lol: , ktoś tak kiedyś powiedział, choć nie o grzybach.

maslinka napisał(a):I że ja tyle tutaj wytrzymam 8O Z każdym rokiem jest chyba trudniej...

Chyba dopadł Cię Zły (taki jesienny Zły) :wink:

Pozdrawiam.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.10.2012 19:27

Interseal napisał(a):Taaa... zbieranie to przyjemna krótka chwila , czyszczenie i obrabianie to smutna długa reszta :lol: , ktoś tak kiedyś powiedział, choć nie o grzybach.

Bardzo lubię zbierać, obrabiać - wiadomo, nikt nie lubi, ale najdziwniejsze jest to, że ja w zasadzie nie lubię grzybów... jeść 8O No chyba, że w zupie grzybowej na Wigilii :D Zbieramy więc, żeby było co jeść na Święta ;)

Ale nie wszystkie niestety idą do suszenia, część (maślaki) do marynowania, a tu już jest sporo roboty. Chociaż nowych słoiczków właściwie nam nie trzeba, bo mamy jeszcze trochę z 2009, a nawet z 2008 roku 8O

Interseal napisał(a):Chyba dopadł Cię Zły (taki jesienny Zły) :wink:

Może trochę... Ale już przeganiam Złego kufelkiem Raciborskiego (bardzo mi ostatnio smakuje to piwo - takie cięższe, dużo słodu) :D Do tego właśnie się robi pyszna kolacja (nie z grzybów ;)). Jeszcze tylko Bond w tv i przepis na sympatyczny wieczór gotowy :)

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2012 07:39

Super relacja , tak się zaczytałem że wyszedłem z pracy o 22-ej zamiast o 20-ej. :) Bardzo ładne fotki i powiem szczerze że mam baaardzo duże zaległości i duuużo do zwiedzenia .W 2008 byliśmy 2 tygodnie na wyspie Brać i wydawało się że dużo widzieliśmy a tu okazuje się że w połowie tego nie zwiedziliśmy co Maslinka.Ale wszystko przed nami ,w przyszłym roku jedziemy z żonką do Podgory i zabieramy ze sobą motorówkę więc będzie okazja popłynąć i zwiedzić wyspę od strony morza.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.10.2012 12:03

Witaj, Misiek. Dzięki za miłe słowa :)

misiekmb1 napisał(a):Super relacja , tak się zaczytałem że wyszedłem z pracy o 22-ej zamiast o 20-ej. :)

Oj, to chyba nie byłeś zadowolony? ;)

Motorówką to poszalejecie! Na pewno będzie super :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 14.10.2012 14:06

Musiałem Cię w końcu odwiedzić, bo to aż nieładnie - tyle czasu, a ja ani słowa. :)

Z przyjemnością stwierdzam, że co roku robisz lepsze zdjęcia.

maslinka napisał(a): Porównując z rokiem 2010, jest tu dużo więcej turystów - Niemców (to akurat bez zmian) i Włochów (a to niespodzianka, bo 2 lata temu ich tu nie widzieliśmy).

12-15 lat temu trudno było w ogóle zobaczyć samochód z włoską rejestracją. Od pewnego czasu Włosi zaczęli odkrywać Chorwację.

Będę zaglądał.Pozdrawiam. :)
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 14.10.2012 16:59

longtom napisał(a):
maslinka napisał(a):Widzę, że odkąd wyjechaliśmy z Braca, niewielu Forumowiczów do mnie zagląda :cry:

No nie żartuj :!: :D

no właśnie :!:
proszę nie żartować tylko... pisać ...pisać i jeszcze raz pisać :D

P.S co do pytania ;)

odp1
długo b.długo :D
niby ...wydaje się że znasz kogoś jak własną kieszeń
a TU taka miła niespodzianka :lol:

odp2
pewnie że tak :!: wzajemnie będziemy się holować :oczko_usmiech:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 14.10.2012 21:32

maslinka napisał(a):

CROberto napisał(a):Też tu jestem na bieżąco.......nawet zgadzam się na odpytanie (oczywiście nie na ocenę...) :wink: :papa:

Jak to nie na ocenę? 8O ;) Boisz się, że dostałbyś jedynkę? ;)

Boję się podchwytliwych pytań :wink: mam tremę bo szkołę skończyłem ho ho ho a może i jeszcze dawniej....na pewno wyszedłem z wprawy ze ściągania :oczko_usmiech:
Ale dziś liczę na taryfę ulgową......Obrazek-Wszystkiego Naj......
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.10.2012 22:16

jan_s1 napisał(a):Musiałem Cię w końcu odwiedzić, bo to aż nieładnie - tyle czasu, a ja ani słowa. :)

Janie, bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin :)

jan_s1 napisał(a):Z przyjemnością stwierdzam, że co roku robisz lepsze zdjęcia.

Dziękuję, z imieniu swoim i małżonka - teraz już nie wiem, które zdjęcia są czyje ;)

Jolanda napisał(a):proszę nie żartować tylko... pisać ...pisać i jeszcze raz pisać :D

Postaram się, od jutra :)

CROberto napisał(a):Ale dziś liczę na taryfę ulgową......Obrazek-Wszystkiego Naj......

Dziękuję :)
Dzisiaj oczywiście będę wyrozumiała :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.10.2012 06:18

maslinka napisał(a):Witaj, Misiek. Dzięki za miłe słowa :)

misiekmb1 napisał(a):Super relacja , tak się zaczytałem że wyszedłem z pracy o 22-ej zamiast o 20-ej. :)

Oj, to chyba nie byłeś zadowolony? ;)

Motorówką to poszalejecie! Na pewno będzie super :D

Oj poszalejemy na pewno .To będą nasze 6 wakacje w Cro ale pierwsze z z pływadłem .Apartman już zaklepany pozostaje tylko czekać
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.10.2012 07:18

maslinka napisał(a):
Jolanda napisał(a):proszę nie żartować tylko... pisać ...pisać i jeszcze raz pisać :D

Postaram się, od jutra :)

...czyli od dzisiaj?
Fajnie.

:wink: :papa:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 15.10.2012 08:23

maslinka napisał(a):Bardzo lubię zbierać, obrabiać - wiadomo, nikt nie lubi, ale najdziwniejsze jest to, że ja w zasadzie nie lubię grzybów... jeść 8O

...
przeganiam Złego kufelkiem Raciborskiego (bardzo mi ostatnio smakuje to piwo - takie cięższe, dużo słodu) :D Do tego właśnie się robi pyszna kolacja (nie z grzybów ;)). Jeszcze tylko Bond w tv i przepis na sympatyczny wieczór gotowy :)

No proszę... też tak mam. :lol: Grzyby albo tylko zbieram, albo chodzę po lesie niby to na grzyby, ale tak naprawdę samo chodzenie po nim sprawia mi frajdę.
A grzyby to lubię tylko właściwie marynowane- wyjątkowo ewentualnie zupę z grzybów, ale najlepiej suszonych.
Jadam grzyby jednak rzadziej niż bywam w CRO...
Bonda też lubię i piwo tyż.
Borowiki wstawione - jako dowód na nasze wczorajsze plony. (w relacji). :wink:
Pozdr.
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 15.10.2012 14:49

No trochę zaniedbałem śledzenie tej relacji :oops: ... ale za to z chęcią teraz poczytam i nadrobie wszystkie zaległości
Pozdrawiam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży