Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mój Brač na ziemi

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2012 14:17

Mnie bardzo Split spodobał się także ze sporej odległości z podkładu Marco Polo. Nawet blokowiska mają swój urok mając u podnóża modry Jadran, a w tle oświetloną słońcem ścianę Gór.

Miałem nadzieję na więcej z Marjana, ale dziękuję i za to co jest :wink: ...

Poza miasteczkiem Omis nie udało mi się jeszcze zwiedzać żadnego ze znamienitych dalmackich miast o zmroku, zawsze najpierw trzeba położyć dzieciaki do snu :) .
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.08.2012 18:16

weldon napisał(a):Wyraźnie wyłamałaś się z ogólnego kierunku fotografowania ;)[/color]

Lubię iść pod prąd ;)

Interseal napisał(a):Miałem nadzieję na więcej z Marjana, ale dziękuję i za to co jest :wink: ...

Jeszcze więcej? 8O Myślałam, że wstawiłam za dużo fotek ;)

Interseal napisał(a):Poza miasteczkiem Omis nie udało mi się jeszcze zwiedzać żadnego ze znamienitych dalmackich miast o zmroku, zawsze najpierw trzeba położyć dzieciaki do snu :) .

Na mnie największe wrażenie spośród "bajnajtowych" miasteczek niewątpliwie zrobiła Korcula, w której spędziliśmy dwa piękne wieczory (a właściwie noce, bo byliśmy tam aż do północy) :D
Na drugim miejscu - Dubrovnik.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.08.2012 19:14

Jakże odkrywcze fotki z tego wzórza; przypominają mi knajpkę w Dubrovniku z widokiem na Jadran.
Kolejka do wolnych stolików i pieskiego, niemieckiego piwa bezcenna.
plessant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plessant » 27.08.2012 19:29

Witam wszystkich.
Właśnie wróciłem z Chorwacji. Niestety Agnieszko wyjeżdżając usłyszałem w radio, że na Bracu był jakiś pożar. Nie wiem gdzie i jaki duży, ale w tym roku widzieliśmy parę pożarów i praktycznie dziennie widzieliśmy latające samoloty gaśnicze :( . Myślę, że to nie tylko wina upałów ale także bezmyślności ludzkiej :oops: :evil:
Pozdrawiam
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 27.08.2012 19:43

Nawet dokładnie widać piękne blokowiska Splitu, które z nieco innej strony widzieliśmy z trajekta. Dzięki za Marjana - nie wiedziałem, że tak fajne miejsca, których nie znałem są w Splicie. Chyba już za chwilę pakujecie się na do Murvicy, prawda?

:) :D
peyter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) peyter » 27.08.2012 19:57

Przez twoją relację chyba podzielimy swój urlop- miały być 2 tygodnie na Korculi, ale chyba tydzień na Brac spędzimy. My także dużo kajakiem pływamy, i widzę że Brać także jest interesująca pod tym kątem. Jakieś szczególne miejsca możesz polecić pod wypad kajakiem?

Pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.08.2012 20:04

Kajakiem kanał Peljesac-Korcula to wyzwanie....
Wieje grubo + w gratisie spory ruch dużego, czytaj, falującego sprzętu...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.08.2012 20:26

FUX napisał(a):Jakże odkrywcze fotki z tego wzórza; przypominają mi knajpkę w Dubrovniku z widokiem na Jadran.
Kolejka do wolnych stolików i pieskiego, niemieckiego piwa bezcenna.

Mówiłeś, że już tu nie zajrzysz. Przecież nie lubisz relacji "z klakierskimi komentarzami", a moją chyba właśnie za taką uważasz...

Albo jesteś bardzo niekonsekwentny, albo masz krótką pamięć, albo sądzisz, że ja mam taką - ale tak nie jest; nie zapominam tak szybko np tego, że ktoś się wcina w moją relację i mnie obraża.

Więc zrób nam obojgu przysługę, a zwłaszcza sobie - nie wchodź ze swoimi komentarzami do relacji, której nie lubisz. Po co masz tracić swój cenny czas ;)

plessant napisał(a):Witam wszystkich.
Właśnie wróciłem z Chorwacji. Niestety Agnieszko wyjeżdżając usłyszałem w radio, że na Bracu był jakiś pożar. Nie wiem gdzie i jaki duży, ale w tym roku widzieliśmy parę pożarów i praktycznie dziennie widzieliśmy latające samoloty gaśnicze :( . Myślę, że to nie tylko wina upałów ale także bezmyślności ludzkiej :oops: :evil:
Pozdrawiam

Cześć Plessant. Niestety ludzka głupota jest wielka...

tony montana napisał(a):Nawet dokładnie widać piękne blokowiska Splitu, które z nieco innej strony widzieliśmy z trajekta. Dzięki za Marjana - nie wiedziałem, że tak fajne miejsca, których nie znałem są w Splicie. Chyba już za chwilę pakujecie się na do Murvicy, prawda?

:) :D

Jeszcze jeden dzień w Supetarze i m.in. wycieczka kajakowa :)

peyter napisał(a):Przez twoją relację chyba podzielimy swój urlop- miały być 2 tygodnie na Korculi, ale chyba tydzień na Brac spędzimy. My także dużo kajakiem pływamy, i widzę że Brać także jest interesująca pod tym kątem. Jakieś szczególne miejsca możesz polecić pod wypad kajakiem?

Witaj, Peyter. My w tym roku nie pływaliśmy zbyt dużo... Okolice Murvicy są świetne do eksplorowania kajakiem. I zatoczki na południe od Milnej (w zasadzie na to samo wychodzi ;))
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.08.2012 20:35

Widzisz. Napisałem szczerze, szanując Twoją prośbę, aby dać luz z komentarzami do nie do końca celnych odpowiedzi na kolejne Twoje odcinki w relacji. Tam na górze w Splicie nie byłem, ale znalazłem punkty wspólne z Dubrovnikiem, widzianym 2 tygodnie temu kilkakrotnie. Również wieczorem.
Na marginesie, to za Splitem nie przepadam. Jarmark z kilkoma wyjątkami.

Nieładnie, że tak nisko mnie oceniłaś.
Szkoda, że nie ma PW, to bym Ci to bardziej dogłębnie opisał. Może byś zrozumiała, co chciałem wyrazić...

Z niecierpliwością czekam na Drage.

P.S. Piszę to bez złośliwości i ironii. :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.08.2012 20:42

FUX napisał(a):P.S. Piszę to bez złośliwości i ironii. :papa:

OK, niech będzie... Pamiętam, ale pamiętliwa nie jestem. Chociaż muszę przyznać, że właśnie Twój dzisiejszy wpis odebrałam złośliwie - ten o "odkrywczych" fotkach ze wzgórza.

Jeśli to była nadinterpretacja z mojej strony, to się cieszę, że się pomyliłam.

Zanim dojedziemy do Drage, to ho ho...
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 27.08.2012 21:24

Pięć razy byłem w Splicie bo lubię to miasto.....a na Marjanie nie......cóż za wiel-błąd..... :? !
Jest tam bardzo ładnie...a przy lepszej pogodzie widoczki muszą być zniewalające.
Pozdrowionka.
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 27.08.2012 21:34

My tez w 2006r (zresztą na Bracu będąc) byliśmy pierwszy raz w Splicie i też zrobił na nas średnie wrażenie. Teraz planujemy powtorzyc, ciekawe czy zyska? ;)
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 27.08.2012 22:14

UFF ... przeczytałem (od początku :wink: ) i ... jeszcze więcej zobaczyłem.
Miło, bo Brac to moja pierwsza, chorwacka miłość.
Liczę jeszcze, na obrazy z południa wyspy.
PZDR :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2012 22:26

Jeszcze w temacie Splitu. Mam nadzieję, że Agnieszka nie będzie mi miała za złe, ale znalazłem właśnie moją ulubioną fotkę, gdzie patrzę na Split z dystansu... mnie się podoba :) :wink:

Obrazek

Pozdrawiam.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 27.08.2012 23:15

Agnieszko , dziękuję za zdjęcia Marjana :D - inna , szersza perspektywa , ciekawe miejsce .

Ciekawe jaki termin jest najlepszy do odwiedzin w Splicie , żeby bez tłumów , niespiesznie powłóczyć się po pałacu Dioklecjana :?:

Czekam na dalszy ciąg

Pozdrawiam
Piotr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży