Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mój Brač na ziemi

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 21.08.2012 22:41

maslinka napisał(a):Ale fajnie...
Rozumiem, że prognozy dla Cro? :D Nie ma co analizować, na pewno będzie super!

Oczywiście... :D

Aaa jeszcze mam szybkie pytanie 'wyprzedzające' :wink: : czy byliście na Vidovej Górze :?:

ArliJ napisał(a):Po zeszłorocznej przerwie wracamy do Cro teraz z dwójką dzieciaków (4 lata i 6miesięcy)

O Jezusicku... jak ten czas leci... :!:

pozdr
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.08.2012 23:29

janusz.w. napisał(a):Aaa jeszcze mam szybkie pytanie 'wyprzedzające' :wink: : czy byliście na Vidovej Górze :?:

Jasne, że byliśmy :D Ale dopiero pod koniec naszych wakacji na Wyspie.
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 22.08.2012 07:27

maslinka napisał(a):Jasne, że byliśmy :D Ale dopiero pod koniec naszych wakacji na Wyspie.

No tak..., głupie pytanie :wink: :lol:
Warto :?:
Dojazd jakoś skomplikowany :?:
Muszę popytać teraz, bo wiesz, może pogna nas na jednodniowy Brac :)

pozdr
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 22.08.2012 08:17

janusz.w. napisał(a):
maslinka napisał(a):Jasne, że byliśmy :D Ale dopiero pod koniec naszych wakacji na Wyspie.

pozdr

Nie wiem jak Maslinka z czasem, więc może ja odpowiem będzie szybciej. Dojazd prosty jak drut, z głównej drogi odbijasz i jedziesz asfaltem 5 km do góry (mijanki spoko), parking free
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 22.08.2012 08:39

tony montana napisał(a):
janusz.w. napisał(a):

pozdr

Nie wiem jak Maslinka z czasem, więc może ja odpowiem będzie szybciej. Dojazd prosty jak drut, z głównej drogi odbijasz i jedziesz asfaltem 5 km do góry (mijanki spoko), parking free

Dokładnie tak jak pisze Tony :D Z parkingu trzeba jeszcze podejść kawałek, jakieś 5 minut, nadal asfaltem; w stronę tablicy z nazwą Vidova Gora, którą zobaczysz po prawej stronie parkingu.

Jednodniowy Brac? No to Vidova koniecznie! Jak jeszcze nie byliście na wyspie, to trzeba by również Bol zobaczyć (i Zlatni Rat), a jak wolicie bardziej ustronne plaże, przejechać się do Murvicy na jedną z pięknych małych plaż.

Pozdrawiam i zmykam do Dinoparku z moją chrześnicą :)
:papa:
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 22.08.2012 09:06

tony montana
maslinka

Dzięki :!:

Na Bracu byliśmy wieki temu... :wink: w Bolu i na Zlatnym Racie :)

pozdr
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 22.08.2012 11:35

Hmm... czytam u Ciebie Maslinko i u Goni i u Myszki i Tonego... i zaczynam mieć mętlik w głowie :roll: bo choć bardzo chcę wrócić na Pelješac, to ogromnie kusicie tym Barč-em :D
Pozdrawiam Sylwia
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 22.08.2012 11:42

Sylwetka napisał(a):Hmm... czytam u Ciebie Maslinko i u Goni i u Myszki i Tonego... i zaczynam mieć mętlik w głowie :roll: bo choć bardzo chcę wrócić na Pelješac, to ogromnie kusicie tym Barč-em :D
Pozdrawiam Sylwia

Prawda, że mocno kuszą? Mnie też :) Ale Ty kusisz mnie nieustannie Borkiem :)

Mała fotorelacja będzie :) Bez zbędnych w moim przypadku opisów. Tylko nie mam kiedy zdjęć zmniejszać i wybierać, bo wiesz - Dancing Poznań trwa, więc sambuję, jazzuję itp. :D
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 22.08.2012 12:39

janusz.w. napisał(a):
ArliJ napisał(a):Po zeszłorocznej przerwie wracamy do Cro teraz z dwójką dzieciaków (4 lata i 6miesięcy)

O Jezusicku... jak ten czas leci... :!:

pozdr

powiedziałabym że nawet zapiernicza, sama ledwo wierzę że mam już takie dwie panny jak czytam to co w nawiasie :lol:

na Vidovą jak już przedmówcy napisali prosta droga i warto na pewno:)
Plaże w okolicach Murvicy też polecam chociaż my dotarliśmy jeszcze dalej,na sam koniec drogi, już trasa hardcorowa, do Farskiej i spędziliśmy tam samotnie na plaży cały dzień z pięknym widokiem na Hvar:)
udanego wyjazdu:)
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 22.08.2012 13:17

ArliJ napisał(a):
Plaże w okolicach Murvicy też polecam chociaż my dotarliśmy jeszcze dalej,na sam koniec drogi, już trasa hardcorowa, do Farskiej i spędziliśmy tam samotnie na plaży cały dzień z pięknym widokiem na Hvar:)

Dzięki za info :) ...zanotowane :!:
A i Wam udanego urlopu :!:

pozdr
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 22.08.2012 13:32

oooo, to jest ciekawa informacja! pojedziemy! ;)
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 22.08.2012 13:57

janusz.w. napisał(a):
ArliJ napisał(a):

Dzięki za info :) ...zanotowane :!:
A i Wam udanego urlopu :!:

pozdr

tylko żeby nie było że nie uprzedzałam...to naprawdę szutrowy szlak jak pisywała maslinka:) a plaża pusta była we wrześniu, w połowie września, nie wiem jak wcześniej więc tego nie gwarantuje:).

zresztą tam po trasie są same zatoczki co rusz tylko róznie z dojściem bo dookoła winnice i prywatne czasem i ogrodzone tereny ale wiem, że do niektórych mijanych da się dojść tyle że my z 2-latkiem i majdanem wybraliśmy ostatecznie Farską. Tam akurat było kilka domeczków blisko plaży, natomiast te mijane zatoczki były całkowicie naturalne, bez zabudowań itd.
o takie:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
a to Farska
Obrazek

Obrazek

maslinka sorki za zaśmiecanie, już zmykam:)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 22.08.2012 14:03

Sylwetka napisał(a):Hmm... czytam u Ciebie Maslinko i u Goni i u Myszki i Tonego... i zaczynam mieć mętlik w głowie :roll: bo choć bardzo chcę wrócić na Pelješac, to ogromnie kusicie tym Barč-em :D
Pozdrawiam Sylwia

Witaj, Sylwia. Mam nadzieję, że skusimy skutecznie, bo warto ;)
Zawsze można tydzień spędzić na Peljescu, a tydzień na Braczu :)

Aldonka napisał(a):Mała fotorelacja będzie :) Bez zbędnych w moim przypadku opisów. Tylko nie mam kiedy zdjęć zmniejszać i wybierać, bo wiesz - Dancing Poznań trwa, więc sambuję, jazzuję itp. :D

Cieszę się, że będzie fotorelacja :) A póki co, wspaniałych wrażeń w tańcu! :D

Arli, nie zaśmiecasz :) Fajnie, że wrzuciłaś zdjęcia tych pięknych plaż. Tam nie dotarliśmy...
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 22.08.2012 14:14

maslinka napisał(a):

Arli, nie zaśmiecasz :) Fajnie, że wrzuciłaś zdjęcia tych pięknych plaż. Tam nie dotarliśmy...

My też nie dotarliśmy do tej przepięknej Farskiej, choć analizowaliśmy mapę pod tym kątem - czasu brakło. Murvica jednak też nas zachwyciła :)
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 22.08.2012 15:56

Piękne te zatoczki!!!
A czy orientujecie się, czy Mala Farska jest dostępna lądem?
http://www.panoramio.com/photo/55556120 ... google.com
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży