Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mobilny internet prepaid

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.06.2015 11:16

robert22313 napisał(a):Witam, mam pytania starter T-mobile :

1. Czy startery są tylko za 50 KUN?
2. Czy w tym starterze na jednej z kart jest już 50 KUN do wykorzystania na 5 x internet dan? czy obie karty są gołe i trzeba zasilić ? bo jak czytam to ludzie różnie piszą....
3. Ta konfiguracja na INTERNET DAN poprzez sms jest aktualna? wysyłamy na 3636 czy na 13636 :
http://www.bryg.pl/art/internet-w-chorwacji.aspx
https://www.hrvatskitelekom.hr/mobilne- ... ternet-dan
4. W telefonie nie trzeba będzie nic dodatkowo konfigurować? (Galaxy s4)
5. Planujemy to wykupić wspólnie ze znajomymi i na 1 telefonie użyć funkcji router żeby reszta korzystała.
6. T-mobile ma lepszy zasięg od Tele2? w okolicach Rogoznicy?
7. Te kody są aktualne? :
Aktualnie aktywne opcje można sprawdzić przez wysłanie na numer 3636 darmowego SMS-a o treści "?".
Sprawdzenie stanu konta oraz jego okresu ważności, przez wysłanie kodu USSD: *100#.

8. Startery można kupić wszędzie? stacje, sklepy, kioski, poczta?

pzdr.

Z pamięci sprzed dwóch lat:
Mieliśmy pewne problemy z włączeniem usługi, ale żona jakoś dała radę po ok. pół godzinie.
Wtedy w BV nie można tego było kupić nigdzie. Kupiłem w "salonie" w Splicie na starówce i miła pani doładowała od razu na taką ilość dni ile chciałem. Niestety urządzenie nie miałem przy sobie i nie mogła aktywować. 10 kun za dzień. Nie widziałem starterów za 50 wtedy.
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 12.06.2015 19:29

Na stronie t-mobile jest podany nr 13636 . ". Korisnik aktivira opciju Internet Dan putem portala Moj Telekom, direktno slanjem SMS poruke
sadržaja „Internet Dan“ ili slanjem „A“ na broj 13636 te slijedeći upute, pozivom Korisničkoj podršci
ili na ovlaštenom prodajnom mjestu. Nakon izvršene aktivacije korisnik će primiti SMS poruku s
obavijesti o trenutku kada mu je opcija Internet Dan aktivirana. Da bi korisnik mogao aktivirati
opciju, u trenutku aktivacije mora imati na računu minimalan iznos kuna koji je jednak iznosu
naknade za opciju Internet Dan. "
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 12.06.2015 19:43

Pytania nadal aktualne.. może ktoś jest obecnie w CRO i napisze co i jak.

pzdr.
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 12.06.2015 22:22

W czwartek będę w Puli to wejdę do salonu t-mobile.Chyba można liczyć na ich pomoc.
sloneczko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sloneczko » 12.06.2015 22:38

robert22313 napisał(a):Pytania nadal aktualne.. może ktoś jest obecnie w CRO i napisze co i jak.

pzdr.

Internet dan
sms na 13636 i w temacie A
sms na 13636 -------- 1
sms na 13636 -------- 1
sms na 13636 -------- 5
sms na 13636 ---------- DA
i to wszystko i klikasz połącz
i pobiera ci z konta na dzien 10kun /doba
sprawdzenie konta sms na 13230 wysyłasz
i powodzonka :papa:
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 13.06.2015 01:04

sloneczko napisał(a):
robert22313 napisał(a):Pytania nadal aktualne.. może ktoś jest obecnie w CRO i napisze co i jak.

pzdr.

Internet dan
sms na 13636 -------- 1
sms na 13636 -------- 1
sms na 13636 -------- 5

- przebywasz obecnie w CRO i korzystasz z tego neta?
- Czyżby coś się zmieniło i pakiet sam będzie się odnawiał codziennie? bez wysyłania sms-a? wcześniej trzeba było codziennie wysłać i ponownie aktywować....
- Czy prawdą jest że ten starter zawiera już 50 KUN do wykorzystania na usługi?
- kody do sprawdzania salda też widzę inne, bo chyba wcześniej było *100#

pzdr.
yooshky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yooshky » 13.06.2015 06:12

Miril napisał(a):Wystarczyło wysłać kilka sms-ów jak podano wcześniej czy były komplikacje? Mam router huawei i wie ktoś może czy można go wykorzystać do neta(simlocka nie ma jakby co) ? Smsy wysyłam wtedy z tel. i kartę przekładam ?

Codziennie puszczałem eski. Za hot-spot robił u mnie stary HTC Desire HD więc nie było problemów.
Jak nie ma simlocka to nie będzie problemu. Jesli gdzieś na stronie konfiguracyjnej modemu nie ma opcji wysyłania SMS to bedzie trzeba przekładać SIM. Raz się spóźniłem z wysłaniem SMS i wyssało mi ok. 50 kun doładowania. Internet Dan działa przez 24h od momentu wysłania SMS. Wybierz sobie dogodną porę. U mnie optymalną porą była godz. 6:00-7:00 bo wtedy siadałem codziennie na tarasie przy kawie i podziwiałem widok na Jadran ;)
"Opciju možete aktivirati direktno slanjem SMS poruke sadržaja INTERNET DAN na broj 13636 ili pošaljite A na broj 13636 i slijedite upute. Također opciju možete aktivirati pozivom Službi za korisnike, kao i na svim T prodajnim mjestima." -> https://www.hrvatskitelekom.hr/mobilne- ... ternet-dan
robert22313 napisał(a):Witam, mam pytania starter T-mobile :
1. Czy startery są tylko za 50 KUN?

Nie pamiętam (2013r.) Chyba były też za 25 kun z jedną kartą SIM. Poszukaj na stronie operatora.
Za 50 kun był z 2 kartami SIM, nie chciało mi się szukać a tylko taki był pod apartmanem w Slobodna Dalmacija.
robert22313 napisał(a):2. Czy w tym starterze na jednej z kart jest już 50 KUN do wykorzystania na 5 x internet dan? czy obie karty są gołe i trzeba zasilić ? bo jak czytam to ludzie różnie piszą....

Nie pamiętam dokładnie ale chyba nic nie było (przed zakupem ludzie pisali, że jest na karcie 50 kun do wykorzystania).
robert22313 napisał(a):3. Ta konfiguracja na INTERNET DAN poprzez sms jest aktualna? wysyłamy na 3636 czy na 13636 :

Nie wiem. Telefon sam sobie ustawił APN jak wykrył i zalogował się do sieci.
http://wiki.apnchanger.org/Croatia#T-mobile
robert22313 napisał(a):4. W telefonie nie trzeba będzie nic dodatkowo konfigurować? (Galaxy s4)

Nie. Chyba, że APN ale wątpię. Wtedy karty SIM były w wersji normalnej, ciekawe czy teraz są w wersji micro i nano. Jak nie, to trzeba będzie szukać "nożyczek" w salonach powinni mieć.
robert22313 napisał(a):5. Planujemy to wykupić wspólnie ze znajomymi i na 1 telefonie użyć funkcji router żeby reszta korzystała.

Bardzo dobry pomysł. Będziecie mieć szybki Internet gdziekolwiek będziecie. U mnie będą chodzić non-stop 3 smartfony, navi a wieczorami dodatkowo 3 laptopy, tablet. Dużo jeżdżę, więcej niż plażuję więc to dla mnie dobre rozwiązanie. Synchronizacja fotek na żywo, rozmowy video, Google Maps, przewodniki on-line, rozkłady promów, znajdowanie restauracji i wieeele innych.
robert22313 napisał(a):8. Startery można kupić wszędzie? stacje, sklepy, kioski, poczta?

Tak jak u nas. Praktycznie wszędzie. Widziałem je na stacjach, sklepach, kioskach.
Sam kupowałem w kiosku Slobodna Dalmacija.

Kartę SIM można uzyskać za darmo albo niewielkim kosztem od kolegów i koleżanek wracających z Cro.
Sam miałem oddać moją kartę za free (było na niej jeszcze ~30 kun które w końcu przepadło), ale za późno przeczytałem PW lub e-mail i osoba której kartę obiecałem zdążyła wyjechać.
Moją kartę SIM będzie można dostać po 2 sierpnia za free albo po kosztach przesyłki :)
Jeśli ją kupię a szanse oceniam na 99,99% bo ma tę zaletę, że jest unlimited i ma bardzo dobry zasięg (wtedy jeszcze 3g) wszędzie. Kto pierwszy ten lepszy :)

---
Widzę, że mają teraz 4g ale trzeba aktywować za 10 kun jednorazowo? -> https://www.hrvatskitelekom.hr/mobilne- ... ova/opcije
Opcje aktywacyjne -> http://faq.hrvatskitelekom.hr/pages/cat ... 18514#faq1
Aktualne startery? -> https://www.hrvatskitelekom.hr/start-pa ... -1-1-0-0-0
Wynika z tego, że są kuny na wykorzystanie (i chyba wtedy też były) ale chyba po rejestracji karty?
Mapa zasięgu -> https://www.hrvatskitelekom.hr/karta-pokrivenosti
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 13.06.2015 08:57

Dzięki za info:

- no właśnie to mnie zastanawia, czy na tym starterze za który płacimy 50 KUN....te 50 KUN można wykorzystać na zasilenia przez 5 dni na internet dan, bo ludzie raz pisali że na koncie jest już 50 KUN, a niektórzy że tylko 1 KUNA - bo jeśli tak to bajka, bo jedziemy na 6 noclegów, więc net byłby po taniości....

- karta sim jest pewnie wersji z wyłamaniem na micro juz fabrycznie

- szybciej można aktywować wysyłając od razu smsa na numer 13636 o treści INTERNET DAN i następnie potwierdzić na 13636 o treści DA
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 13.06.2015 19:14

Może zrobię offtopa, ale mimo, że przeczytałem temat, to jestem totalnie zielony w tym o czym tu piszecie.
Ja potrzebuję netu na okres do dwóch tygodni. Nie musi być jakiś megaszybki, ot, żeby sprawdzić pogodę, przejrzeć forum cro.pl :mrgreen: , chwilę pobuszować po www i to wszystko.
Rozumiem, że na miejscu idę do salonu np. T-Mobile kupuję kartę prepaid, wkładam ją do tableta i co dalej? Może to mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić krok po kroku? Przede wszystkim jaką kartę mam kupić?
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 13.06.2015 19:30

Było to już opisywane, ale można jeszcze raz :)

Odpowiem na własnym przykładzie.
Idziesz na np stację benzynową i kupujesz starter Tele2 do internetu. Wkładasz kartę do telefonu, wysyłasz smsa (mój mąż wysłał do mnie), i za chwilę masz tą kartę doładowaną 3GB. Przekładasz kartę do modemu i tyle. Możesz ją oczywiście zostawić w telefonie i korzystać z netu przez telefon, jak kto woli.

Starter wygląda tak:

P1080556.JPG

W środku jest instrukcja obsługi :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2015 19:35

Kupujesz starter i nie płacisz za resztę ? :) To za ile ten starter?
Powtórzę, że wg mnie najkorzystniejsza jest oferta T-mobile 10 kun/dzień bez limitu. Aktywuje się tylko raz.
sloneczko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sloneczko » 13.06.2015 23:01

robert22313 napisał(a):
sloneczko napisał(a):

pzdr.

Internet dan
sms na 13636 -------- 1
sms na 13636 -------- 1
sms na 13636 -------- 5

- przebywasz obecnie w CRO i korzystasz z tego neta?
- Czyżby coś się zmieniło i pakiet sam będzie się odnawiał codziennie? bez wysyłania sms-a? wcześniej trzeba było codziennie wysłać i ponownie aktywować....
- Czy prawdą jest że ten starter zawiera już 50 KUN do wykorzystania na usługi?
- kody do sprawdzania salda też widzę inne, bo chyba wcześniej było *100#

pzdr.

Tak przebywam w CRO i korzystam zawsze jak tu jestem z tego internetu to jest t-mobile
Kupiłam kiedyś taki zestaw Simpa internet pakiet i teraz tylko dokupuje w kiosku simpa za internet za jaka kwotę chcesz jak dobrze kojarzę to chyba jest od 25kun lub 50kun nie wiem tego bo ja zawsze kupuje minimum 100kun.
10Kun pobiera na dobę . Po 24H przychodzi ci taki sms ze aktywacja jest zakończona i trzeba od nowa to samo wpisać co ci podałam wcześniej i tak codziennie ( jeśli będziesz codziennie korzystać) .
Soldo sprawdzasz tez tak jak napisałam.
Nie wiem jaki starter kupisz jeśli za 50 kun to tyle będziesz miał .
Pozdrawiam :papa:
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 14.06.2015 06:49

Roxi napisał(a):Było to już opisywane, ale można jeszcze raz :)

Idziesz na np stację benzynową i kupujesz starter Tele2 do internetu. Wkładasz kartę do telefonu, wysyłasz smsa (mój mąż wysłał do mnie), i za chwilę masz tą kartę doładowaną 3GB. Przekładasz kartę do modemu i tyle. Możesz ją oczywiście zostawić w telefonie i korzystać z netu przez telefon, jak kto woli.

Starter wygląda tak:

P1080556.JPG

Mając taką kartę można wysłać sms na 13636 i mieć neta bez limitu??
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 14.06.2015 09:27

z tego co widzę na mapkach to T-mobile i TELE2 w Rogoznicy ma bardzo dobry zasięg i transfer ponad 20Mb/s
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 14.06.2015 09:28

Miril napisał(a):
Roxi napisał(a):Było to już opisywane, ale można jeszcze raz :)

Starter wygląda tak:

P1080556.JPG

Mając taką kartę można wysłać sms na 13636 i mieć neta bez limitu??

Chyba ci się pomyliło przy TELE2 z T-mobile
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Mobilny internet prepaid - strona 38
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone