Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mobilny internet prepaid

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaja45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaja45 » 20.08.2012 04:11

Yankee napisał(a):Po to, aby mieć 700GB za 20 kun nie na 24h (jak Ty 1GB), tylko na miesiąc.

Między Giga, a Mega jest zasadnicza różnica :D , jedynym uzasadnieniem wyboru T-Mobile i pewnych komplikacji podczas aktywacji jest zasięg, faktycznie w niektórych częściach Chorwacji nie zawsze jest OK,

Yankee napisał(a):Nie każdy potrzebuje mieć dostęp do takiego transferu danych.

oczywiście, ale ja go masz to możesz go spożytkować, ja dzięki temu dzwonię do Polski za 3 gr, a nie za 6 zł
Yankee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 20.08.2012 12:13

No tak, popełniłem drobny błąd z Giga :-) miało być 700MB
Ja tez używałem Voipa i miałem telefon domowy stale w swojej komórce, łącznie z routerem.

Pozdrawiam
Szubek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szubek » 26.08.2012 10:30

Serdeczne podziękowania dla Tygrysa, dokładnie tak zrobiłem jak piszesz tylko zabrakło mi możliwości sprawdzenia ile "mb" pozostało na karcie, gdyż miałem tylko informacje, że można to sprawdzić dzwoniąc do BOA lub kodem *200 itp... i słuchawka. Problem rozwiązał się kiedy zmieniłem taryfę na nr 4 i dodatkowo zarejestrowałem w T-Mobile starter. Teraz jestem już w Łodzi i próbuję wrócić do normalnego życia.
Tym samym mogę odstąpić działającą kartę (mała sim taka jak dla iPada) T-Mobile myślę, że spokojnie pozostało tam około 700- 800mb do wykorzystania przez 60 dni od 18-19.08.2012.

Dziękuję jeszcze raz za pomoc.
rauf
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rauf » 27.08.2012 13:25

kaja45 napisał(a):Napiszcie mi po co pchać się w T-Mobile, wysyłać SMS cuda wianki, czekać, aktywować, ja kupiłem starter VIP za 20 kun w tym był już transfer 1 GB do wykorzystania przez 24 h, następnie trzeba dokupić usługę 10 kun jeden dzień, pierwsza aktywacja pojawia się strona VIP, akceptujesz warunki i już, po 24 godzinach znowu strona VIP, wpisujesz 14 cyfrowy zakupiony kod i przez cały pobyt w CRO miałem internet non stop 3G (wykupiłem dostęp na 7 dni za 70 kun) po zrobieniu punktu dostępu każda z naszych rodzin miała dostęp do szybkiego neta.

Możesz dać linka, co to za starter?

Na następne wakacje wezmę chyba lapka, włożę pastylkę z lokalnym simem i ustawie jako pkt dostępu wifi w apartamencie. Normalnie nie da się żyć bez internetu ;)

Cholerny Orange, mimo wykupienia paru dodatkowych usług, znowu cudownie naliczył ponad 240 zet za net, jak oni to robią??!!
kaja45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaja45 » 27.08.2012 22:56

rauf napisał(a):
kaja45 napisał(a):Napiszcie mi po co pchać się w T-Mobile, wysyłać SMS cuda wianki, czekać, aktywować, ja kupiłem starter VIP za 20 kun w tym był już transfer 1 GB do wykorzystania przez 24 h, następnie trzeba dokupić usługę 10 kun jeden dzień, pierwsza aktywacja pojawia się strona VIP, akceptujesz warunki i już, po 24 godzinach znowu strona VIP, wpisujesz 14 cyfrowy zakupiony kod i przez cały pobyt w CRO miałem internet non stop 3G (wykupiłem dostęp na 7 dni za 70 kun) po zrobieniu punktu dostępu każda z naszych rodzin miała dostęp do szybkiego neta.

Możesz dać linka, co to za starter?

Na następne wakacje wezmę chyba lapka, włożę pastylkę z lokalnym simem i ustawie jako pkt dostępu wifi w apartamencie. Normalnie nie da się żyć bez internetu ;)

Cholerny Orange, mimo wykupienia paru dodatkowych usług, znowu cudownie naliczył ponad 240 zet za net, jak oni to robią??!!

Opisałem to zagadnienie na swoim blogu tani internet w Chorwacji jak co to pytaj
Yankee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 30.08.2012 10:00

rauf napisał(a):Możesz dać linka, co to za starter?

lub z T-mobile Simpa Internet http://www.visitingcroatia.info/internet_tarrifs.asp

na dzień dobry masz 500mb + za te 20kn dokupisz 200mb (razem 700mb do wykorzystania przez miesiąc). Jak braknie to wykupujesz jedną z dowolnych opcji

1. Internet Dan, - cały dzień bez limitu prędkości i ilości danych -10kn
2. Internet S, - 100MB/m-c - 10kn
3. Internet M, - 200MB/m-c - 20kn
4. Internet L, - 500MB/m-c - 50kn
5. Internet XL, - 1GB/m-c - 75kn

Internet dan (Internet Day Option) - Enjoy unlimited surfing all day long, on your mobile phone, laptop or tablet PC, for just 10.00 HRK per day! Data transfer in national traffic is unlimited
Important: As soon as you receive the SMS message on activation of the option, cancel all data connections on the device (including active applications if you are using a smartphone or tablet). After that, reconnect, or switch off your device and switch it on again.

sprawdź najpierw zasięgi dostępnych sieci w miejscu gdzie będziesz
https://www.hrvatskitelekom.hr/podrska/ ... krivenosti - tu masz pokrycie T-mobile.
suprnowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) suprnowa » 15.05.2013 21:26

Ja wybieram sie w czerwcu na Hvar.Jaka sieć ma tam jakość zasięg?Czy VIP bedzie działał ok?Jak wyglada w Nim aktywacja,czy trzeba gdzieś dzwonić?Chce kupić kartę microSim i wrzucić do swojego iPada mini aby mieć internet wszędzie.
Jak wyglądają taryfy z internetem?
Pozdrawiam
rafales
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafales » 16.05.2013 07:16

suprnowa napisał(a):Czy VIP bedzie działał ok?
Pozdrawiam

Mapa zasięgu Vipnet
http://www.vipnet.hr/karta-pokrivenosti
suprnowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) suprnowa » 16.05.2013 08:21

Jakie są jeszcze inne sieci oferujące internet mobilny w normalnych cenach?
Bo VIP na Hvar słabo wypada.
Może ma ktoś mapki innych sieci z których korzystał i mają dobry zasięg na Hvar.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 16.05.2013 08:41

Esc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Esc » 16.05.2013 10:27

Jest jeszcze jeden figiel z ktorym spotkalem sie na Istrii a dokladniej w okolicach Rovinj w 2012 roku. Pytanie o internet na karte w sklepach, punktach cos a la kioski ruchu itd konczyly sie na tym ze kazdy potrafil sprzedac Ci startera z modemem usb. Gdybym faktycznie nie mial modemu albo mial z simlockiem to po 5 minutach mialbym internet a tak kazdy mi mowil ze nie ma. Dopiero jak trafilem na przedstawiciela akurat VIP to facet wiedzial o co chodzi i dal mi sama karte startowa za wspomniane juz przez kolegow 20kn.

I teraz tak, gdybym wiedzial wczesniej jak taka karta wyglada to u 90% tych ludzi co pytalem bym ja kupil. Nie wiem nie sadze ze wszyscy sprzedawcy chceli mi wcisnac komplet z usb bo drozej raczej mysle ze to ich niewiedza. Ja liczylem na to ze jak sie zapytam o taka karte to oni mi zaproponuja sami a moze vipa a moze tmobile czy tam cos jeszcze. U nas wiadomo jak jest w sumie mozna kazdego prepaida chyba w kazdej firmie przerobic wysylajac sms na karte do danych. Ale tam moze o tym nie wiedza a czlowiek nie zna na tyle chorwackiego.

Jesli zas chodzi o same doladowania to juz nie bylo nigdzie z nimi problemu - drukuja je z automatow i tylko pytaja za ile kn.

Tak wiec aby sie nie nachodzic tak jak ja polecam sie przyjrzec dokladnie jeszcze w domu jak taka karta ma wygladac :)
jery07
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jery07 » 29.05.2013 20:23

Reasumując-wrzuć foto albo linka takiej karty-czyli kupuję t mobile za 20 kun i mam tam już pulę mb do wykorzystania w moim telefonie???czy to tylko do internetu-czy tel.działa?Na ile wystarcza tan starter 20 kun?
huling
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) huling » 04.06.2013 09:29

Ja w zeszłym roku kupiłem T-mobile Simpa Internet - zestaw z modemem za 198 kun. Po zarejestrowaniu w salonie miałem łącznie 700 MB, co starczyło mi na 2 tygodnie. Teraz zastanawiam się, czy kupić nową kartę za 20 kun, zarejestrować ją w salonie i mieć znowu 700 MB (nie wiem, czy można drugi raz na to samo nazwisko), czy doładować tą starą kartę (o ile się jeszcze da), ale to wyjdzie drożej. Na stronie T-Mobile coś się chyba zmieniło. Nie ma cennika doładowań karty, a pojawiły się jakieś Vouchery. Korzystał już ktoś w tym roku z T-Mobile?
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 11.06.2013 10:05

Coś sie chyba zmieniło, np. zniknęła informacja ze jest 500 MB w zestawie. Czy może ktoś to potwierdzić?
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 11.06.2013 10:25

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Mobilny internet prepaid - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone