napisał(a) Etincelle » 05.08.2012 17:57
Dzień dobry.
Jako nowy użytkownik (użyszkodnik?:D) postanowiłam nie zakładać własnego tematu, a podczepić się pod cudzy - wydaje mi się, że to dobre miejsce.
Za tydzień wybieram się na Pag, a konkretniej - do Kustići. Co prawda według oferty w cenę apartamentu wliczone jest wi-fi, ale nie wiem, na ile można takiej obietnicy ufać (pytanie na marginesie - jak myślicie, można?:) Jest szansa, że faktycznie dostęp do wi-fi jakikolwiek będzie? To w ogóle możliwe?;)) Jako że jadę na dwa tygodnie, a jestem, jak to się mówi "netowy zwierz", zależy mi na tym, żeby mieć dostęp do internetu. Pogrzebałam trochę w tematach tutaj, zerkałam na strony operatorów, ale i tak przydałaby mi się rada...
Pytanie pierwsze - którego operatora wybrać, żeby mieć dostęp do internetu najtaniej, w dość "konkretnej" ilości (przeglądanie stron w stopniu minimalnym, komunikator, mail)? T-mobile? Jeżeli tak - chodzi o kartę simpa czy o coś innego? Od razu mówię, że mam modem na kartę bez simlocka, więc zależy mi na samym starterze, bez urządzenia. Dwa lata temu kupowałam starter VIP, ale jakoś w tym roku nikt VIP-a nie poleca...
Pytanie drugie - czy w Kustići lub gdzieś w pobliżu uda mi się takowy starter zakupić? Gdzieś tutaj, na forum, przeczytałam, że startery są gdzieniegdzie dostępne w kioskach, ale czy w tak małych miejscowościach też, czy będę musiała wybrać się gdzieś dalej? Ewentualnie - czy jest możliwość zakupienia starterka gdzieś w Polsce?
Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc.