Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mobilny internet prepaid

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Paweł Schmidt
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł Schmidt » 04.08.2012 09:38

Raw - z jakiej sieci masz kartę sim?

Trochę info o mobilnym Internecie w Chorwacji: http://www.pawelschmidt.blogspot.com/2012/08/internet-mobilny-w-chorwacji.html

Pozdrawiam.
raw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) raw » 04.08.2012 21:10

Witaj Paweł, sorry że teraz dopiero piszę ale dzionek spędziliśmy na zwiedzaniu Istrii. Karta to Simpa z T-mobile.hr
Etincelle
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Etincelle » 05.08.2012 17:57

Dzień dobry.:)

Jako nowy użytkownik (użyszkodnik?:D) postanowiłam nie zakładać własnego tematu, a podczepić się pod cudzy - wydaje mi się, że to dobre miejsce.
Za tydzień wybieram się na Pag, a konkretniej - do Kustići. Co prawda według oferty w cenę apartamentu wliczone jest wi-fi, ale nie wiem, na ile można takiej obietnicy ufać (pytanie na marginesie - jak myślicie, można?:) Jest szansa, że faktycznie dostęp do wi-fi jakikolwiek będzie? To w ogóle możliwe?;)) Jako że jadę na dwa tygodnie, a jestem, jak to się mówi "netowy zwierz", zależy mi na tym, żeby mieć dostęp do internetu. Pogrzebałam trochę w tematach tutaj, zerkałam na strony operatorów, ale i tak przydałaby mi się rada...
Pytanie pierwsze - którego operatora wybrać, żeby mieć dostęp do internetu najtaniej, w dość "konkretnej" ilości (przeglądanie stron w stopniu minimalnym, komunikator, mail)? T-mobile? Jeżeli tak - chodzi o kartę simpa czy o coś innego? Od razu mówię, że mam modem na kartę bez simlocka, więc zależy mi na samym starterze, bez urządzenia. Dwa lata temu kupowałam starter VIP, ale jakoś w tym roku nikt VIP-a nie poleca...;)
Pytanie drugie - czy w Kustići lub gdzieś w pobliżu uda mi się takowy starter zakupić? Gdzieś tutaj, na forum, przeczytałam, że startery są gdzieniegdzie dostępne w kioskach, ale czy w tak małych miejscowościach też, czy będę musiała wybrać się gdzieś dalej? Ewentualnie - czy jest możliwość zakupienia starterka gdzieś w Polsce?

Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc.:)
raw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) raw » 05.08.2012 19:37

Witaj,
Z tego co obserwowałem po wypowiedziach naszych rodaków na forum doszedłem do wniosku,że chyba SIMPA z T-mobile najlepiej na start.Kupujesz w cro za 20 kn i po zarejestrowaniu masz ok 0,5 GB.Ja kupowałem starter w Rijece w salonie T-mobile i gość mnie od razu zarejestrował i po kilku godzinach pakiet powinien zadziałać ,ale tego nie sprawdzałem bo mam wifi w apartamencie.Starter simpa mozna dostać w kioskach lub punktach sprzedazy ale tam raczej Ci z rejestracją nie pomogą.Jesli jedziesz autem to najlepiej wejść na T-mobile.hr i wybrac najbliższy salon.
Udanych wakacji
pzdr
Ryszard
Etincelle
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Etincelle » 06.08.2012 20:12

Dziękuję bardzo za odpowiedź!
Mam nadzieję, że uda mi się jednak dorwać wifi w apartamencie, ale jeśli nie, skorzystam z Simpy.
Jeszcze tylko jedna mała wątpliwość: bez rejestracji również da się używać tej karty? Rejestracja daje tylko bonus, czy jest konieczna?:)

Pozdrowienia!
kaja45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaja45 » 07.08.2012 16:02

Ja przetestowałem chorwackiego VIP co i jak opisałem poniżej na swoim blogu, także polecam, pytania piszczcie, na forum CRO.pl jestem często

Tani internet w Chorwacji
raw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) raw » 08.08.2012 12:36

Tak,przy rejestracji masz 500MB
metal222
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) metal222 » 12.08.2012 09:08

Ja obecnie korzystam z VIP-a. 7 dni internetu bez limitu za 70 kun. Działa bez zarzutu.
kaja45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaja45 » 12.08.2012 22:50

metal222 napisał(a):Ja obecnie korzystam z VIP-a. 7 dni internetu bez limitu za 70 kun. Działa bez zarzutu.

Limit jest dzienny transfer 1000 MB, po wyczerpaniu spada Ci prędkość
atsm79
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) atsm79 » 13.08.2012 10:21

ja tez polecam tmobila all inclusiv holl... 10 kun dziennie to wg mnie najlepsza taryfa, przez dwa dni korzystalem z tele2 i zaplacilem 200 kn....

pzdr Adam
metal222
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) metal222 » 13.08.2012 19:03

kaja45 napisał(a):
metal222 napisał(a):Ja obecnie korzystam z VIP-a. 7 dni internetu bez limitu za 70 kun. Działa bez zarzutu.

Limit jest dzienny transfer 1000 MB, po wyczerpaniu spada Ci prędkość

Zgadza sie, ale ja przez 48 godzin wyczerpałem ok. 800 MB i to jeszcze 75% z tego to gierki mojego syna przez internet. Generalnie to internet jest mi potrzebny tylko do sprawdzenia poczty. Trzeba miec czas na Karlovacko :D
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 13.08.2012 20:25

Do metal222. Jak kupić sima VIP(salon czy kioski) i czy trzeba jakoś aktywować internet. Jeśli możesz to opisz jak dziecku.
kaja45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaja45 » 13.08.2012 20:56

PiotrekS napisał(a):Do metal222. Jak kupić sima VIP(salon czy kioski) i czy trzeba jakoś aktywować internet. Jeśli możesz to opisz jak dziecku.

Startery VIP są wszędzie w kioskach, salonach, na poczcie itp. cena praktycznie ta sama, u mnie instalacja i aktywacja przebiegła bez problemu, na samym początku otwiera Ci się strona internetowa VIP, tam dokonujesz akceptacji warunków i regulaminu i już masz internet.
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 13.08.2012 22:21

Właśnie chodzi mi o aktywację. W jaki sposób przebiega. Bo instalacja to pewnie normalnie SIM do modemu, modem do kompa i co dalej. W zeszłym roku miałem Tele2 i musiałem ustawić APN i numer dostępowy do sieci. A jak jest w przypadku VIp?
metal222
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) metal222 » 14.08.2012 07:44

Do PiotrekS:
Ja kupiłem pakiet startowy VIPME INTERNET (tylko karta sim) w salonie VIP w Splicie, Wcześniej pytałem w kioskach, sklepach i na poczcie i nie mieli tego pakietu. Kosztował 20 Kun i zawierał w sobie 2 GB. Od razu zakupiłem doładowanie za 50 kun i pan z salonu doładował mi na miejscu tę kwotę. Aktywacja tak jak napisał Kaja45. Jezeli będzie ci potrzebny APN to: data.vip.hr

Ja korzystam z programu "Play Mobile" ale każdy inny typu "mobile connect" tez działa bez zarzutu (w ustawieniach: nazwa użytkownika - internet; hasło - internet; nr telefonu *99#; APN jak wyżej)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Mobilny internet prepaid - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone