Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mobilny internet prepaid

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 13.08.2011 10:39

ememop napisał(a):Jak można się z Tobą skontaktować?

Pisz
alma23[małpa]gazeta.pl
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 14.08.2011 16:39

ememop napisał(a): niestety na całej wyspie nie ma salonu sieci komórkowej. Czy zatem ktoś z tutaj obecnych użytkowników ma do odsprzedania kartę sim z pakietem internetowym?

Rację do pewnego stopnia, bo własnie jestem w Umagu i pakiet T-mobile (Simpa start paket) nabyłem za 20kn w budce z gazetami.

ememop napisał(a): Z tego co tutaj wyczytałem, to będę w stanie ją doładować zasileniem, które na pewno można dostać na wyspie.

Doładować to można też z karty kredytowej przez sklep internetowy chorwackiego T-mobile (najpierw kartę zarejestrować trzeba, też przez internet się da).

ememop napisał(a): (ale nie musiałbym jej aktywować, czego sam nie uczynię, bo nie znam chorwackiego). Czy mam rację w swoich rozważaniach? Dziękuję serdecznie za pomoc.

Simpę aktywować - wystarczy zadzwonić gdziekolwiek, choćby na bezłatny numer serwisowy 0981524.
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 14.08.2011 16:55

Tygrys napisał(a):Co do tego rozłączania co 3 minuty to jakieś pierdoły piszesz.

Owszem, raczej nie ma związku między rozłączaniem a rejestracją, u mnie przed i po rejestracją rozłącza tak samo, a przyczyna w mej lokalizacji (UMAG) jest inna - słabe pokrycie siecią 3G (WCDMA). Po przymuszeniu modemu do łączenia się wyłącznie po sieci GSM nawiązywane jest stabilne połączenie EDGE (siła sygnału 94% , wobec 14..20% dla HSUPA).
Alternatywnie trzeba siąść bliżej okna ;)
ememop
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ememop » 14.08.2011 17:49

Coż, nie chcę ryzykować z kupnem karty na WYSPIE. Jeszcze się okaże, że jednak nie mają wymarzonego pakietu startowego. Zwłaszcza, że nie wybieram się do gigantycznego kurortu. Jeśli tylko mi się uda, to spróbuję kupić aktywowaną kartę sim w Polsce.
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 14.08.2011 22:34

jdubowski napisał(a):
(...) Po przymuszeniu modemu do łączenia się wyłącznie po sieci GSM nawiązywane jest stabilne połączenie EDGE (siła sygnału 94% , wobec 14..20% dla HSUPA).

Ewentualnie można sie wspomóc przedłużaczem USB i wystawić penka przez okno :D
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 15.08.2011 08:50

ememop napisał(a):Coż, nie chcę ryzykować z kupnem karty na WYSPIE. Jeszcze się okaże, że jednak nie mają wymarzonego pakietu startowego. Zwłaszcza, że nie wybieram się do gigantycznego kurortu. Jeśli tylko mi się uda, to spróbuję kupić aktywowaną kartę sim w Polsce.

A jaki jest Twój wymarzony pakiet?
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 15.08.2011 17:04

Tygrys napisał(a):
jdubowski napisał(a):Po przymuszeniu modemu do łączenia się wyłącznie po sieci GSM nawiązywane jest stabilne połączenie EDGE (siła sygnału 94% , wobec 14..20% dla HSUPA).

Ewentualnie można sie wspomóc przedłużaczem USB i wystawić penka przez okno :D

Nie da rady - to modem ExpressCard ;)
rADIn
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rADIn » 15.08.2011 22:48

kozak napisał(a):
ememop napisał(a):Jak można się z Tobą skontaktować?

Pisz
alma23[małpa]gazeta.pl

Czy modem z kartą nadal na sprzedaż?
Wyjeżdżam w czwartek wieczorem z okolic śląska do miejscowości NIN.
Mam nadzieję, że będzie tam zasięg?

P.S. Może ktoś był w tych okolicach lub ma działający komplet na sprzedaż?
ebender
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebender » 16.08.2011 14:17

Kupię kartę simpa internet, bez modemu! Proszę o kontakt na PW.
gregof
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gregof » 16.08.2011 15:28

Oddam za darmo kartę tele2 (do wykorzystania na karcie pozostało ok 200 Mb). Ważność karty do 8/9/2011
bartekmk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartekmk » 16.08.2011 19:32

Ostatnio edytowano 21.03.2012 17:33 przez bartekmk, łącznie edytowano 1 raz
turks
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) turks » 17.08.2011 14:40

sprzedam aktywowaną kartę SIM sieci VIP.

taryfa: VIPME Broadband (1kn/MB)
pakiet: Opcija 1GB
pakiet aktywny do: 2011-09-02
w pakiecie pozostało: 548,41 MB

odbiór w Poznaniu, cena 30 PLN
ememop
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ememop » 18.08.2011 19:15

Przesłałbyś pocztą?
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 18.08.2011 19:37

janlewbr napisał(a):Strona www.t-mobile.hr znajdziesz i karty prepaid do telefonów oczywiście bez blokady zabranych z polski "simpa" oraz "simpa internet" ale z tego co widziałem na mapkach [ trzeba troche pogrzebać na stronie ] to zasięg jest dobry ale prękość maks EDGA , osobiscie jeszcze nie korzystałem ale w tym roku kupie zestaw do komórki [ karta + 50Kun] .
A może ktoś już korzystał :?: I zna +/- SIMPY :P

No ja korzystam obecnie, w mojej lokalizacji(Umag-Katoro) działa 3G (HSPA), nie do końca stabilnie (jak siądę plecami do okna to się rwie), w pełni stabilne połaczenie EDGE.
Szybkość działania (HSPA):
Obrazek
kuba71
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuba71 » 22.08.2011 07:49

Ja również mam na zbyciu świeżo przywieziony cały zestaw USB Stick sieci VIP. Wystarczy podłączyć do USB, zainstalować program i już.
taryfa: VIPME Broadband (1kn/MB)
pakiet: Opcja 1GB
pakiet aktywny do: 2012-02-04
w pakiecie pozostało ponad: 820MB + konto zasilone kwotą 34,97kn (do wykorzystania jakby się skończył pakiet).

Cały zestaw zapakowany w pudełku jak przy zakupie w salonie VIP.
Wartość zestawu 199kn (USB Stick z opcją 1GB 80% do wykorzystania) + 34,97kn na koncie po dodatkowym zasileniu.
Proponuję cenę 70zł.
Odbiór osobisty w Poznaniu lub przesyłka do uzgodnienia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Mobilny internet prepaid - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone