Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mobilny internet prepaid

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bater
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bater » 05.08.2011 22:03

Wielkie dzięki za link. Rzeczywiście nie znalazłem tamtego tematu. Lecz w ofercie jednego z operatorów wyczytałem, że nie odpowiadają za nie branie udziału danej telefonii stacjonarnej w danym kraju. Była o tym mowa chyba w VIPie. Czy w Tele2 też tak jest? Widziałem, że korzystałeś już z tej promocji więc pewnie coś wiesz na ten temat ;) Telefon stacjonarny, na który będę dzwonił jest w Netii. I druga sprawa. Jaki jest APN dla Tele2? W podanym przez Ciebie temacie jest napisane, że przyjcie SMS z ustawieniami, ale w razie czego dobrze będzie się zabezpieczyć, a na podanej przez Ciebie w tamtym temacie stronie nie mogę nic znaleźć :( Z góry dziękuję ;-)
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 05.08.2011 22:33

APN dla tele2 to internet.tele2.hr lub mobileinternet.tele2.hr reszta tak jak we wszystkich innych apnach i user/pass puste. Ja ustawiłem internet.tele2.hr w modemie bez simloka na usb do lapka i działało ok, tyle że w Podgorze miałem tylko ten wolniejszy zasięg GPRS a HSDPA nie było i dlatego zakupiłem starter T-mobile i na HSDPA śmigało szybko. Co do dzwonienia na stacjonarne to dzwoniłem na różne w tym stacjonarny orange, z kablówki vectra i jeszcze jakiejś kablówki w stolicy ale zawsze pobierało gronie.
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 06.08.2011 15:18

W T-mobile mamy takie opcje:
* S 30 MB at 10 HRK
* M 150 MB at 20 HRK
* L 500 MB at 50 HRK
* XL 1 GB at 75 HRK
i 10 HRK za dzień bez limitu transferu

ale czy widział ktoś doładowania za 10, 20 lub 75 kuna? Chyba nie ma? Są za 25, 50 i 100 kuna. Najpierw trzeba doładować konto za jakąś kwote a nastepnie wykupić odpowiedni pakiet internetu wysyłajac odpowiedzi sms? Mam rację?
mnbm
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mnbm » 06.08.2011 16:00

Nie trzeba nic kupować.W salonie T-Mobile prosisz kartę startową Simpa. Płacisz 20 kun, sprzedający prosi o twój dowód i Cię rejestruje.Wtedy masz na start 500 MB i internet jest cały czas.Bez rejestracji rozłącza sie co 3 min.A potem ewentualnie doładowania.Kartę mam wsadzoną w HTC Wildfire i telefon jako hot-spot.Telefon ruszył bez wpisywania czegokolwiek.Działa tak już tydzień.A teraz Pa! wszystkim bo idę na kalmary z grila.Piszę z Zaostroga.
emiro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) emiro » 06.08.2011 19:40

mnbm napisał(a):Nie trzeba nic kupować.W salonie T-Mobile prosisz kartę startową Simpa. Płacisz 20 kun, sprzedający prosi o twój dowód i Cię rejestruje.Wtedy masz na start 500 MB i internet jest cały czas.Bez rejestracji rozłącza sie co 3 min.A potem ewentualnie doładowania.Kartę mam wsadzoną w HTC Wildfire i telefon jako hot-spot.Telefon ruszył bez wpisywania czegokolwiek.Działa tak już tydzień.A teraz Pa! wszystkim bo idę na kalmary z grila.Piszę z Zaostroga.

mnbm jeżeli już skonsumowałeś to powiedz czy w Zaostrogu jest salon T-Mobile ? Byłem tam kilka razy (będę również za tydzień) i takowego nie widziałem.Panienki w jedynym kiosku w mieście mogły tylko doładować konto lecz o starterach(internet) czy rejestracji nie miały bladego pojęcia.[/b]
W ubiegłym roku wykombinowałem hasło do Wi-Fi z pobliskiego kempingu i internet przez dwa tygodnie miałem za free :D

Pozdr.
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 06.08.2011 22:29

Salony t-mobile masz tutaj http://www.visitingcroatia.info/t_stores_and_hotspots.asp Same startery dostępne są chyba tylko w tych salonach, a zestaw z modemem widziałem na poczcie. panienki na pocztach, w kioskach itp. straganach raczej w niczym ci nie pomogą, co najwyżej mogą cie sprzedac doładowanie.

mnbm
Co do tego rozłączania co 3 minuty to jakieś pierdoły piszesz. Ja kupiłem starter T-mobila w Makarskiej i chciałem kupić też doładowanie za 20 kuna ale facet w salonie powiedział, że ma tylko za 50 i 100 a ja nie wiedzieć czemu podziękowałem. Coś jeszcze do mnie mówił w stylu żeby mu dać telefon i dokumenty ale byłem po kilku karlovacko i chyba był szczęśliwy że tylko grzecznie podziękowałem i wyszedłem. Na drugi dzień gdy mając juz trzeźwy umysł zabrałem sie do uruchamiania startera i wtedy zorientowałem się że nie zrobiłem żadnej rejestracji i nie mam doładowania, a do Makarskiej 10 kilometrów bo mieszkałem w Podgorze. Wyskoczyłem do kiosku po doładowanie i tam tez były tylko po 25, 50 i 100 kuna, kupiłem za 50 i uruchomiłem toto na modemie bez simloka i małym lapku. Tych 500MB za free chyba nie dostałem chyba z tytułu braku rejestracji z nazwiska ale nic mnie nie rozłączało co 3 minuty a internet śmigał aż miło było surfować.
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 07.08.2011 13:38

Ponawiam, mam do sprzedania starter (z modemem USB) Simpa internet + nieaktywowany bon (doładowanie) za 50 kuna - nie byłem w stanie wykorzystać), może ktoś chętny? Obecnie jestem w Trogirze niebawem wracam.
pawelass
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelass » 07.08.2011 13:50

witam, mam pytanie odnosnie oferty t-mobile simpa internet.
zamierzam kupic starter za 20 kn, na stepnie doladowac za 25 i aktywowac ktorys z tych pakietów.
S 30 MB at 10 HRK
M 150 MB at 20 HRK
L 500 MB at 50 HRK
XL 1 GB at 75 HRK
jakim kodem to aktywowac (co pod jaki nr wyslac) i czy bedzie to dzilac na smartfonie, htc wildfire s ?
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 07.08.2011 14:42

pawelass napisał(a):witam, mam pytanie odnosnie oferty t-mobile simpa internet.
zamierzam kupic starter za 20 kn, na stepnie doladowac za 25 i aktywowac ktorys z tych pakietów.
S 30 MB at 10 HRK
M 150 MB at 20 HRK
L 500 MB at 50 HRK
XL 1 GB at 75 HRK
jakim kodem to aktywowac (co pod jaki nr wyslac) i czy bedzie to dzilac na smartfonie, htc wildfire s ?

Wysyłasz SMS o treści A na numer 3636
dostajesz SMS zwrotny z informacją jaką opcję możesz wybrać czyli

Numer: 3636
Treść:
Posaljite redni broj pokraj opcije koju zelite aktivirati:
1. Internet Dan,
2. Internet S,
3. Internet M,
4. Internet L,
5. Internet XL

następnie wysyłasz SMS pod ten sam numer o treści 1, 2, 3, 4 lub 5
znów dostajesz SMS zwrotny w celu potwierdzenia wyboru opcji czyli trzeba wysłać SMS na 3636 o treści DA:

Treść:
Za potvrdu aktivacije opcije Internet Dan, posaljite DA na 3636 i surfajte bezbrizno 24 sata. Opcija se naplacuje 10kn. Uvjeti koristenja na www.t-mobile.hr

potem znów otrzymasz SMS o aktywacji wybranej opcji czyli jak długo będzie aktywna :

Treść:
Opcija je aktivirana i traje do 8.8.2011 10:00:27. Prije koristenja prekinite sve podatkovne veze te ih opet zapocnite,ili iskljucite pa ukljucite uredjaj.

jest to samouczek dla wykupionego modemu USB jak to jest na telefonie ... nie wiem. Może podobnie lub tak samo.

Troche to zawiłe ale to internet dla kobiety ;)

P.S.
Sprzedam pakiet startowy Simpa internet ;)
pawelass
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelass » 07.08.2011 18:16

w jakiej cenie ?
ja sam jade na chorwacje w piatek wiec musze znalesc cos pewnego bo polaczenie z siecia musi byc na miejscu ; )
na jaki czas sa te pakiety, jeden miesiac ?
i w jakiej cenie starter ?
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 07.08.2011 20:27

pawelass napisał(a):w jakiej cenie ?
ja sam jade na chorwacje w piatek wiec musze znalesc cos pewnego bo polaczenie z siecia musi byc na miejscu ; )
na jaki czas sa te pakiety, jeden miesiac ?
i w jakiej cenie starter ?

Kolego sprzedam wszystko co kupiłem czyli modem Huawei + karta sim jest na niej ok 12 kuna i doładowanie (jeszcze nie załadowałem) o wartości 50 kuna. Wszystko to za 110 zł. Myślę, że to dobra cena. Ile kosztują pakiety to znajdziesz w tym wątku lub na www.t-mobile.hr. Ja korzystam z opcji internet dan, czyli net do woli na 24 godziny za 10 kuna. Uwaga opcję tą trzeba codziennie katywować zresztą pisze to w sms.
ememop
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ememop » 09.08.2011 18:50

We wrześniu wybieram się na wyspę Hvar. Jestem zainteresowany internetem w telefonie (smartfonie), ale niestety na całej wyspie nie ma salonu sieci komórkowej. Czy zatem ktoś z tutaj obecnych użytkowników ma do odsprzedania kartę sim z pakietem internetowym? Z tego co tutaj wyczytałem, to będę w stanie ją doładować zasileniem, które na pewno można dostać na wyspie (ale nie musiałbym jej aktywować, czego sam nie uczynię, bo nie znam chorwackiego). Czy mam rację w swoich rozważaniach? Dziękuję serdecznie za pomoc.
Ostatnio edytowano 09.08.2011 22:47 przez ememop, łącznie edytowano 1 raz
S-Tomasz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) S-Tomasz » 09.08.2011 22:02

Witam,

Właśnie jestem na Pag-u zakupiłem pakiet startowy do internetu Tele2 (modem Huawai + karta). Na karcie jak wrócę będzie prawdopodobnie około 700-800 Mb do wykorzystania jeszcze przez dwadzieścia kilka dni (można doładować za 25 50 75 100 kun przedłużając odpowiednio ważność pakietu)- karta z nr tel. ważna do lutego 2012 włączona opcja internet za 5 (cena 1 Mb 0,1 kuny). Wracam z 12 na 13 sierpnia - mogę wysłać chętnym pakiet 13.08 priorytetem. Zasięg 3G bardzo dobry na większości miejsc wybrzeża np na Pagu internet śmiga 4Mb/1,3Mb czyli b. dobrze Byłem w miejscowości Lun, Novalia na w-e Pag i wszędzie było podobnie. Mogę odsprzedać cały pakiet łącznie z dow, zakupu za 145 zł + 5 zł koszt przesyłki priorytet. Mój przyjaciel jest również ze mną na Pagu ma do zbycia pakiet VIPme (modem+karta). Wracamy razem. Zainteresowanych proszę o kontakt na mój e-mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
Tu jest pięknie.
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 12.08.2011 17:37

ememop napisał(a):We wrześniu wybieram się na wyspę Hvar. Jestem zainteresowany internetem w telefonie (smartfonie), ale niestety na całej wyspie nie ma salonu sieci komórkowej. Czy zatem ktoś z tutaj obecnych użytkowników ma do odsprzedania kartę sim z pakietem internetowym? Z tego co tutaj wyczytałem, to będę w stanie ją doładować zasileniem, które na pewno można dostać na wyspie (ale nie musiałbym jej aktywować, czego sam nie uczynię, bo nie znam chorwackiego). Czy mam rację w swoich rozważaniach? Dziękuję serdecznie za pomoc.

A ja mogę Ci oddać za FREE SIM karte T-Mobile (Simpa Internet) + doładowanie 50kuna (które kupiłem ale nie udało się go wykorzystać) za 25+5 przesyłka.
ememop
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ememop » 12.08.2011 19:17

Jak można się z Tobą skontaktować?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Mobilny internet prepaid - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone